Ahojte všetci, písal som tu už pár krát dávnejšie na toto fórum, ale mám ešte jednú vec v mysli ktorá mi nedá. Neviem prečo ale prídem si sám sebe divný. Všetci naokolo mi vravia že vyzerám normálne, pôsobím úplne normálne, len ja sa tak necítim. Liečim sa na úzkostnú poruchu od marca 2017 antidepresívom Sertralin Actavis. V poslednej dobe som mal dá sa povedať mesiac dobré obdobie, prestal som riešiť strach z toho že mám schizofréniu, alebo alzheimer. Ale minulý piatok som bol žúrovať, trochu dosť som toho vypil a mal som veľmi silný "flashback" zo sna, ktorý sa podobal dosť situácií v ktorej som práve bol, dostal som strašný strach pretože som nevedel čo sa v tom sne stalo ďalej tak som odišiel radšej domov. Od toho piatka sa mi opäť vrátili myšlienky na schizofréniu, kontrolovanie sa a svojích myšlienok. Nič čo by som si predtým neprežil. Rozprával som sa o tom aj už so svojím psychologom, povedal mi že si nemám lámať hlavu, že sem tam sa môže počas liečby stáť že ešte ta úzkosť. Len neviem ako sa zbaviť tej myšlienky že si príjdem divný... Dosť obmedzuje môj život a vďaka nej sa kontrolujem, cítim sa úplne nesústredený.... Nejaké rady ?
Príjdem si divný...
Ak nechceš dostať schiz., musíš byť ochotný postupne zlepšovať to, ako sa cítiš a pracovať na tom, aby si myslel na pozitívne myšlienky, musíš sa začať pozerať, na veci, ktoré to zlepšujú náladu.
Aj keby to bola pravda, čo píšeš nemusíš to riešiť, ako zvuky počuje a podobne. Majú to aj iní, len možno nie sú na tom fóre. S celou planétou sa dejú veci, ktoré takéto stavy, hlasy, zvuky, videnia spôsobuje a bude sa to stupňovať.
Čo je to "byť divný" podľa teba? Divne sa správaš , alebo ako to myslíš?
Tak porozpravaj ako to je s tými jednorožcami, elfami, trolami, svetelnými bytosťami, lebo u mňa také nikdy nebolo.Alebo že by som si nevšimol?Už dlho?
Ale je to možné že sú tu niekde len ich nevidíme lebo nie sme senzitívni.
Len niektorí a tí vyzerajú potom čudne-a maju komplikované vzťahy s inou populáciou.
Sú bytosti stromov-davajú pozor na vývoj, bytosti riek,kvetín,Pradú karmu ľudí svojimi nitkami.Keď sa niekto v živote zlepsí alebo oľutuje tak jeden uzlík z tej karmy zmizne-očistí sa. Ke´d robí dobro-tiež sa očisťuje.
Musí vedieť rozoznať čo je dobré a zlé-lebo ľudia sú rôzni-chraniť sa pred zlými..Čiže keď mi tu tak hodnotíme ľudí -a keď zle-tak máme problém Každé slovo myšlienka-treba dávať pozor.A láska ta najviac očisťuje-to ide od srdca-niečo robiť z lásky-a tá najviac rozpúšťa karmu-,niekomu-ľuďom prajeme všetko super, pomáhame,ľubime.
Atď.Ale sú takí čo sem prídu s poslaním a majú ho naplniť-aj tí môžu zlyhať.
Sa tu učíme na Zemi,tým čo robíme.
Pan Prsteňov. Tak nejako?
Tak porozpravaj ako to je s tými jednorožcami, elfami, trolami, svetelnými bytosťami, lebo u mňa také nikdy nebolo.Alebo že by som si nevšimol?Už dlho?
Ale je to možné že sú tu niekde len ich nevidíme lebo nie sme senzitívni.
Len niektorí a tí vyzerajú potom čudne-a maju komplikované vzťahy s inou populáciou.
Sú bytosti stromov-davajú pozor na vývoj, bytosti riek,kvetín,Pradú karmu ľudí svojimi nitkami.Keď sa niekto v živote zlepsí alebo oľutuje tak jeden uzlík z tej karmy zmizne-očistí sa. Ke´d robí dobro-tiež sa očisťuje.
Musí vedieť rozoznať čo je dobré a zlé-lebo ľudia sú rôzni-chraniť sa pred zlými..Čiže keď mi tu tak hodnotíme ľudí -a keď zle-tak máme problém Každé slovo myšlienka-treba dávať pozor.A láska ta najviac očisťuje-to ide od srdca-niečo robiť z lásky-a tá najviac rozpúšťa karmu-,niekomu-ľuďom prajeme všetko super, pomáhame,ľubime.
Atď.Ale sú takí čo sem prídu s poslaním a majú ho naplniť-aj tí môžu zlyhať.
Sa tu učíme na Zemi,tým čo robíme.
Pan Prsteňov. Tak nejako?
V živote som nemal halucinácie, nepočul som žiadne hlasy ani nevidel niečo nezvyčajné... dosť zakladám na mojich snoch a bojím sa, že sa naplnia. Taktiež niekedy sa bojím že niektoré jemné zvuky alebo hlasy v diaľke počujem len ja, alebo niečo mihotavé že vidím len ja...
Vies, je velmi tenka ciara medzi tym, co je normalne co je divne a co nenormalne.
Odhadujem, ze viac ako polovica ludstva sa s uzkostami, depresiami, ci inymi
poruchami pocas zivota stretne.
Preco si myslis, ze ide prave o schizofreniu? Pocujes zvlastne hlasy, alebo
vidis preludy?
Myslim, ze tvoj zivy sen nic nepotvrdzuje. Ostatne ti to potvrdil aj lekar.
Pokus sa zistit, co ti ten sen chcel
povedat, cize co ti asi podvedomie naznacuje.
Ake lieky beries okrem Sertralinu? Lieky tohto typu mozu tzv. prestavat
nieco medzi neuronmi v hlave.
Urcite liecbu neprerusuj, ale skus si urobit trochu poriadok v hlave.
Velmi dolezita je aj zivotosprava. Trochu sa zacni starat o seba, rozmaznavaj
sa. Opusti okruh priatelov pijanov a najdes novych pri sporte, kulture.
Pripadne zatial zostan sam, ale komunikuj s ludmi, ktorym doverujes.
Pozri keď si divný tak si divný, šo sa nad tým zamýšľaš.Tu ti to hovoria.
Ke´d ti niekto povie, že maš to uzkostné-schizu-myslíš že to máš, zaleží od teba-choď k inému a ten ti povie niečo iné. Načo si išiel za psych.Teraz sa akože budeš pozorovať či je to horšie?
Teš sa že si zdravý ináč-že robiš čo robiš, ber to ako nejakú horšiu komplikáciu-povedľa.
Nedumaj nad tým-choď von.