Príjdem si divný...

Príspevok v téme: Príjdem si divný...
Anonym2499

Ahojte všetci, písal som tu už pár krát dávnejšie na toto fórum, ale mám ešte jednú vec v mysli ktorá mi nedá. Neviem prečo ale prídem si sám sebe divný. Všetci naokolo mi vravia že vyzerám normálne, pôsobím úplne normálne, len ja sa tak necítim. Liečim sa na úzkostnú poruchu od marca 2017 antidepresívom Sertralin Actavis. V poslednej dobe som mal dá sa povedať mesiac dobré obdobie, prestal som riešiť strach z toho že mám schizofréniu, alebo alzheimer. Ale minulý piatok som bol žúrovať, trochu dosť som toho vypil a mal som veľmi silný "flashback" zo sna, ktorý sa podobal dosť situácií v ktorej som práve bol, dostal som strašný strach pretože som nevedel čo sa v tom sne stalo ďalej tak som odišiel radšej domov. Od toho piatka sa mi opäť vrátili myšlienky na schizofréniu, kontrolovanie sa a svojích myšlienok. Nič čo by som si predtým neprežil. Rozprával som sa o tom aj už so svojím psychologom, povedal mi že si nemám lámať hlavu, že sem tam sa môže počas liečby stáť že ešte ta úzkosť. Len neviem ako sa zbaviť tej myšlienky že si príjdem divný... Dosť obmedzuje môj život a vďaka nej sa kontrolujem, cítim sa úplne nesústredený.... Nejaké rady ?

jeseter

Pozri keď si divný tak si divný, šo sa nad tým zamýšľaš.Tu ti to hovoria.
Ke´d ti niekto povie, že maš to uzkostné-schizu-myslíš že to máš, zaleží od teba-choď k inému a ten ti povie niečo iné. Načo si išiel za psych.Teraz sa akože budeš pozorovať či je to horšie?
Teš sa že si zdravý ináč-že robiš čo robiš, ber to ako nejakú horšiu komplikáciu-povedľa.
Nedumaj nad tým-choď von.

Anonym2499

Juraj, tým nemyslím si že to je tvoj prípad si myslel že schizofreniou zrejme ja netrpim? Ako vravim, bola mi diagnostikovana uzkostna porucha u psychologov a aj na hospitalizácii. Len ja si stale myslim že sa mi ta schizofrenia vyvija a to mi zabráňuje žiť spokojný a vyrovnany život bez obáv. Predsa len komu by sa dobre žilo keď si myslí že je psychopat a vyvíja sa mu veľmi zlá psych. choroba

medikamentus

1.- vyhybaj sa alkoholu. Pretoze,
2.- moze spustit psychoticke ochorenie, najma,
3.-ak sa v rodine psychoza vyskytla. Inak, nemusis hned panikarit, ale treba tomu
venovat pozornost,
4.- neuzivaj makke ani "" tvrde ""drogy.
5.- porozpravaj sa aj s psychiatrom, aby si sa ukludnil, pripadne zacal skoro liecit.
S dnesnymi liekmi sa da zit plnohodnotny zivot aj so schizofreniou, ci maniou,
depresiami, roznymi poruchami osobnosti.

Nemyslim, ze je to tvoj pripad.

(Mal som taketo HALUZE po velkych PITKACH v mladom veku a preslo to. Odvtedy
sa poharikom vyhybam okrem pripitkov na sviatky.).
Nemas sa coho bat, ale ries veci a rozpravaj o tom s ludmi z rodiny s priatelmi s
lekarmi na to specializovanymi. Ak chces, daj na seba kontakt. Juraj

Anonym2499

Vravím že mi bolo približne už mesiac stabilnejšie dobre, po tom piatku čo som toho dosť vypil tak mám už týždeň zasa myšlienky o schizofrénii, a strach že budem mať halucinacie alebo deluzie, zas čítam články o schizofrenii a priznaky či ju nahodou nemam, pozorujem svoje myšlienky a sameho seba...

Tomas12345

Ries problemy s psychiatrom a ne so psycholom .A ak uzivas antidepresiva tak nikdy pritom nepi alkohol lebo to len zvysuje ich ucinok.