Dobrý ďeň chcem sa opýtať jednej veci pred 2 mesiacmi som spadol na bradu na betón pri páde som bal zuby pri sebe a spadnutím som stlačil hornú aj dolnú časť zubov spolu. Odvtedy mám pocit posunu zubov lebo mi nesedia tak isto ako predtým neviem či to je len pocit bolia ma kĺby v sánke nechal som to tak nejak som to nevnímal začínam to vnímať. Dokonca sa mi zdá , že sa mi zuby stočili neviem čo s tým sánka zlomená nieje určíte.Prosím o nejakú radu či je môžný posun zubov ?
Posun zubov ?
neviem, odkial si, ale.mal by si.ísť na maxilofacialnu chirurgiu. Povedz.zubarovi,.nech ta.odporuci.
Ak nie.chod.za.chirurgom. Mne sa.to.nejako nezda. To.ze.mas.posunute.zuby bude podla.mna tym.opuchom v čelustych klboch. Potom povedz chirurgovi,.že.chces.ist.aj na.maxilofac. ch.,.ze.chces.mat.istotu, ze.tam nic nie je Ja.som.bol.v.Ruzinove.v.BA
Ak je to podľa tvojho zubára v poriadku, mal by si si vziať rontgen a ukázať ho inému lekárovi, najlepšie v nemocnici.
Začala mi pukať sánka neviem otvoriť ústa puknú 3x a keď zatváram zas 3x a nieje to príjemné mám tlak v tých kĺboch. A tie zuby ma s prepáčením serú najviac jak keby neboli na tom istom mieste ale inde posunuté. Btw. skúšal som rady nekývu sa držia pevne :) prasknúte niesú ďakujem za rady uvidíme no
Díky :) Jj zuby sa mi niektoré odštiepili pádom problém je ten že mi vadí jak sa tie zuby kĺžu o seba a neskutočne ma bolí sánka v piatok idem za doktorom sa popýtať ci to je opuchom alebo neviem no.Prispôsobím asi jednálniček uvidíme v piatok už budem vedieť
Asi musíš čakať kým to prejde asi dlhodobé.. u niektorých ľudí je to tak. musíš si dávať pozor.ako povedalCliatsi.
nie moc pevné-ani orechy a tak.Musíš sa prisposobiť aj s jedlom to su len dva mesiace.,zatiaľ
Prisposob si jedlo a život k tomu určite bude dobre meskor(:
Ešte niečo, tá bolesť by ta mala podla mna prejst, len nesmies jest tvrde jedla. Ak budes jest chleba, mal by si kôrku vynechať. Potom môžeš, ale nie na tých, kt. sa kývu, to bu som neodporúčal. Ja už napr. s prednými zubmi nejedávam skoro nič, lebo aj teraz po 10 rokoch sú citlivé na dotyk a cítim tú jemnú vôľu.
Ešte niečo, tá bolesť by ta mala podla mna prejst, len nesmies jest tvrde jedla. Ak budes jest chleba, mal by si kôrku vynechať. Potom môžeš, ale nie na tých, kt. sa kývu, to bu som neodporúčal. Ja už napr. s prednými zubmi nejedávam skoro nič, lebo aj teraz po 10 rokoch sú citlivé na dotyk a cítim tú jemnú vôľu.
Ahoj nt.
Myslím,že máš dosť podobný ptoblŕm, ako mám ja. Ha som asi pred10 rokmi uteklal po chodníku a nevšimol som si, ako sa dvíhabbtána smerom dohora. Narazil som čelom a boleli ma zuby hornŕ viac, menej dolné. Potom.som skúšal prstami s nimi pohnúť a predné horné sa mierne kýval- to ký.vanie som predtým nezaznamenal. Išiel som na romtgen a ten neukázal , že byvsa posunuli a ja som povedal aj zubárke, že či by sa nemohli kývsť a ona povedala, že podľa nej sa nekývu (inak je to velmi dobra zubarka). Ale povedal som si, že hornými zubami nebudem jesť pre istotu.
Ty cítiš aj pohyblivosť zubov? Cítiš len prefné zuby?. Môj názor je taký, že môžeš mať predné zuby uvoľnené a mohli sa sj pohnúť. Vyskúšaj prstom mierne ppkývať prednými zubami. Ak zacítiš vôľu, tak sú uvoľnené a podľa mňa sko laika došlo k uvoľneniu to zuba.
EŠTE VYSKÚŠAJ TOTO, TO MA BUDE VEĽMI ZAUJÍMAŤ:Choď doma do kúpeľne, zober sivtaký telefón, ktorý má LED fiódu, zapni ju, v kúpeľni zhasni svetlo a potom sa postav pred zrkadlo , ale mí byť úplne tma v kúpeľni a zasvieť si tou baterkou na predné zuby.
Potom si veľmi dobre všimni, či nemáš horné zuby prasknuté. Al. aj dolné. Všimni si aj bočné zuby.Odporúčam posvietiť tou najmenšou tlačítkovou Nokiou. Za denného svetla toto nezbadáš. A podľa mňa je možné, že si to nevšimne ani tvoj lekár, lebo môj to pri orehliadke nehlásil. Ak som to aj zubárke povedal, tak pobedala, že sa s tým nič nerobí.
Daj vedieť, ako si dopadol.v teste.
Treba isť k zubárovi znova, ak to neprešlo. Ak je to opuch, môže tam byť aj zápal.