Zistila som to pred par dnami. Som si tym 100% ista, otcovi som to hned vykricala, ale mama nic nevie. Mne je uplne na vracanie a na nic ine nemyslim, ale nejde tu o mna. Mam jej to povedat? A ako?..prosim poradte mi
Otec podvádza mamu
Áno, čo sa stalo sa už neodstane a musíš s tým žiť už len ty, nikto ti to nevezme. Aj rodičia sú neomylní hoci sa tak javili.
Predtym ako som zalozila tuto temu som bola presvedcena o tom, ze to mame poviem. Ja viem ze nic nie je idealne, ale u nas to bolo k tomu celkom blizko, nikdy som ani nevidela rodicov poriadne sa hadat, myslela som si ze davaju dobry priklad nam detom ze aj ked vsetci okolo riesia taketo problemy, nemusi to byt pravidlom. Dostala som proste od zivota velku facku a to sklamanie mi uz nikto nezoberie, nezalezi od toho ci sa to mama dozvie alebo nie.
tu ide o teba, lebo ty si z toho znechutená, nikto iný a ty potrebuješ spracovať čo sa deje medzi tvojimi rodičmi. Budeš sa cítiť lepšie, ked to mame povieš? Asi sa ti uľaví, tak jej to radšej povedz, napíš na papier ak sa ti ťažko o tom rozpráva. Koľko máš rokov? Čo ti otec povedal, ked si mu to vykričala?
Hlavne si uvedom, že sú veci, ktoré si rodičia musia riešiť sami, maximálne tak mame povedz čo vieš a viac do toho nestrkaj nos, nechytaj nikomu stranu. Lebo nič neni čiernobiele a ty do ich vzťahu vidíš len čiastočne, čo sa deje/nedeje v spálni nevieš, na čom sa dohodli, čo sú ochotní tolerovať OBAJA, to nevieš. Ak niečo posrali, zanedbali, to si musia vyjasniť oni dvaja. Čo sa stalo neni koniec sveta.
Hore hlavu. Ak sa potrebuješ rozprávať o tom s niekym, v škole máte psychológa, alebo zavolaj na nejakú linku pre týrané deti a vykecaj sa tam.. čo ti na to povedia. Predýchaj to nejak a pusti to z hlavy. Nerieš ich sračky. Za svoje životy a čo sa tvojim rodičom deje vo vzťahu su zodpovední oni dvaja. Nepomôžeš im, ak sa budeš trápiť a revať po nociach do vankúša. Oni to zvládnu. Neboj sa a ver im, že sú dostatočne zrelí to nejako zvládnuť.
ty jojo dufam, ze nie si rodicom, ked premyslas tak kratkozrako, ale toto je len provoktivna tema, preto pise ZAMERNE hmlisto a do popredia dava emocie, ktorych sa maju druhi drzat, ja sa nebudem, naco
dieta bude dietatom jeho rodicov navzdy, ci sa mu to paci alebo nie a zivot jeho rodicov ho tiez bude v tomto ovplyvnovat, ci sa mu to paci alebo nie
bohvie jak dlho to otec tajil a kludne mohla byt v tej dobe este dietatom a citit to, pricom nemusela tusit, co sa dialo
a aj ked by sa nejednalo o tuto zenu, mohol ju podvadzat aj dlhe roky predtym s inymi ci inou zenou, cize dietatom vtedy realne aj bola
Lenže ak tam napísala že stačia jej 2-3 príspevky a téma môže upadnúť do zabudnutia tak to asi nie je dieťa.
To je zvláštne vyjadrenie.Už boli 2-3 reakcie.-toto asi dieťa nie je.
No rozhodne jej to nehovor, ak jej nechceš ublížiť. Ale predovšetkým - teba do toho nič, nie ty máš riešiť tento problém medzi nimi. Si dieťa, ktoré vychovali, nie moralista ani sudca. Ešte nemáš vlastnú rodinu, nevieš o problémoch medzi rodičmi, preto ani nemôžeš objektívne situáciu posúdiť. Nenapísala si koľko máš rokov ani ako starí sú tvoji rodičia. Zrejme si jedináčik, preto to možno tak veľmi prežívaš. Ak nechceš riskovať rozvod rodičov, drž jazyk za zubami, prípadne skoč niekde ku školskému psychológovi, ten ti poradí vhodné riešenie.
zivoty deti sa nevyvijaju oddelene od zivota ich rodicov a bohuzial sa ich posobenie moze prejavit az davno po tom, co sa osamostatnia, ak to v sebe nespracovali
ak to budes takto v buducnosti robit, tak maj na pameti, ze spustac bol TVOJ OTEC, ktoreho neveru si nespracovala a pred matkou tajila
znicena, tak ako si to dokazala vykricat jemu, tak to vykric aj jej alebo to vykrict jemu PRED NOU
ak sa tak nestane, tak nastopro pojdes aj ty v jeho slapajach a mstit sa takymto sposobom muzom