Enterokokus fekalis ( enterococcus faecalis )

Príspevok v téme: Enterokokus fekalis ( enterococcus faecalis )
EnteroKoky

Ahojte,
Pred 3 tyzdnami mi zacali problemy s palenim v mocovej trubici. Po kultivacnych steroch mi bola zistena bakteria enterococcus. Liecba amoxicilin (ospomax) po dobu 20 dni. Som v druhom dni liecby. Vsade citam aka je to pliaga a ze sa neda vyhnat z urogenitalneho traktu. Usadi sa v prostate a je to uz v haji.
Je pravda ze na internet pisu vacsinou ludia, ktori hladaju pomoc, tzn. nevedia problem vyriesit, liecbu zacali riesit az neskor a podobne.
Chcel by som sa spytat, ci ma niekto skusenost s danou bakteriou a uspesnou liecbou!

Dakujem

XYZ2

Mal som enterokoka f. pol roka. Vybral som Ofloxacín, MACMIROR, Doxyhexal, Zinat, všetko 10-20 dňové kúry. Stále sa to vracalo. Teraz už asi týždeň to je dobré. Dúfam, že to vydrží. Svoje určite zohráva aj oteplenie a aktívny pobyt vonku na slnku.

zuzi74

Vseobecne na koky je vyborna tinktura z kapucinky, vybrat aspon 2 balenia po sebe. Necakaj zazrak od ATB, velakrat byvaju uz rezistne voci nim a zapaly sa neustale vracaju.

EnteroKoky

Chcel by som sa spytat, ako to je s ATB+sport. Viem ze by sa telo nemalo zatazovat pocas liecby, ale tyka sa to aj napr aj diagnoz ako zapal mocovej rury? Okrem pálčivých problemov v mocovej rure nemam ine problemy. Keby som mal teploty, zapal priedusiek a podobne, tak by som urcite nesportoval. Budem brat ATB este minimalne 2 tyzdne a obavam sa aj najhorsieho, ze nezaberu (tak ako citam vsade na forach). Nechcem byt odrezany od aktivnejsieho zivota cele leto.
Dakujem

pokus9

no praveze lekari nemaju problem s antibiotikami. ved je to pre nich najjednoduchsie riesenie, pri ktorom nemusia pouzivat hlavu.

celkovo sa treba zamerat na posilnenie imunity.

netreba

Enterococcus faecalis nepatrí medzi komplikovane liečené nákazy, daj si len pozor, aby ste sa s partnerkou vzájomne nenakazovali, lebo potom to môže byť nekonečný boj.