Suhlasite s tym, ze kazdy mozeme byt stastny bez ohladu na zivotne okolnosti? Ak sa vlastne naucime urcite zivotne situacie prijat a nebojovat proti nim? Naucit sa tesit z malickosti? Alebo ma niekto iny pohlad?
Suhlasite s tym, ze kazdy mozeme byt stastny bez ohladu na okolnosti?
Odporucam pozriet tento TED talk. What makes a good life? Lessons from the longest study on happiness | Robert Waldinger youtu.be
Je to vec pohľadu a závisí od osoby...
nesuhlasim, clovek moze byt stastny, ale musi mat aspon minimalne dobre podmienky okolo seba, ako moze byt stastny clovek chory, bez penazi, niekde na ulici? nemoze, z coho by stastie cerpal?
Mne veľmi pomohli pochopiť to, že mám usilovať o bezpodmienečné šťastie - to aby som sa cítila dobre, bez ohľadu na okolnosti, texty Abraham-Hicks - napr. tu: abrahamhicks.sk
Ja si myslím, že nie. Keď sú však okolnosti také, že je to stále len zlé - vždy také zlé, čo ten človek neočakával, tak napokon je donútený učiť sa byť šťastným, ak má funkčný pud sebazáchovy. Takže pri prvých stretnutiach s nepriaznivými životnými okolnosťami to je nešťastie a potom zavisí od mnohých vplyvov, čo s tým človekom bude ďalej.
Byt stastny bez ohladu na okolnosti sa neda, ked ti umrie napr. dieta ci partner jak chces byt stastna?
Mila pravdaže áno a to nemusíš veriť v dačo imaginárne ako píše podo mnou. Stačí ked budeš veriť v sama seba a snažiť sa pre to šťastie dačo robiť. Ja som zmenil prácu, bývanie a cítim sa štastný i ked nič nie je dokonalé treba brať čo v živote prichádza a snažiť sa z neho brať to pozitívne
Ipsik, akoze seriozne vazne, si v poriadku? Lebo to co ty niekedy vypustas zo seba je niekedy tak od veci a tak nelogicke k danej teme. Priklad - "Idem spať, dal som si kávičku, trochu ma pichá pri srdiečku, tak si ešte jednu zapálim. Oh nie, mama, lieky! Áno, áno, už idem spať mama, už hltám Xanaxík. Dobrúúú."
A to je len slaby odvar z toho, co tu clovek cita od teba a nema to suvis nikdy s tebou. Liecis sa na psychiatri? Ak nie, tak zacni...ako vazne