doslova....nastupila som vo februari do novej roboty moja praca je velmi narocna robim objednavky vo velkej firme nonstop mam telefonaty a koncom pracovnej doby moja robota nekonci. mne to vsak nevadi a praca ma velmi bavi mam k nej vztah...este aj doma mam telefonaty a vybavujem emaily ked je treba sem tam i cez vikend... vsetko v robote bolo na zaciatku fajn... az do doby kedy ma nasa riaditelka pochvalila ze vsetko robim super ze tu este nemala taku sikovnu babu co sa tak rychlo zapracovala ako ja...no a vtedy sa zacalo peklo.... nepochvalila ma len ona ale aj asistentka riaditelky.... a jednu moju kolegynu to tak vytocilo ze do mna odvtedy rype kedy len moze.... riaditelka sa s nou totiz nemusi casto sa s nou pochyti a zvreskne nanu lebo ona chodi stale volat a na cigaretu ... mne to bolo doteraz jedno co si kto robi sustredila som sa len na vlastnu robotu ale uz mam nervy na kraji...pozera mi do papierov upozornuje ma na chyby ktore ani chybami niesu a stale hlada kde by ma mohla potopit.... ma zo seba komplexy a nieje to stastna zena... ako jej prosim povedat ze tym ze bude do mna kopat svoje problemy nevyriesi ?? niekedy uz som hotova lebo ona vie strasne ranit ... dakujem za vsetky rady
kolegyna v praci ma nenavidi
Katka 003 A nato chces vazne spoliehat?
Je pravda ze co si clovek zela to sa mu splni musim suhlasit :)
Predstavit si konkretne dvere, vedla ktorych stoji, ked oznamuje, ze dava vypoved, predstavit si (pokial je pravacka), ze tie papiere s vypovedou drzi v pravej ruke, predstavit si ju, ako je v tej chvili oblecena a co ma na sebe, ako je namalovana a aky ma uces, vonu, parfem, topanky, kabelku, predstavit si konkretne slovaa vety, ktore hovori, ked sa s vami luci, predstavit si, ze stol, za ktorym pracovala, zostav prazdny na to miesto nastupuje nejaka nova, ktora sa chova normalne, proste si vyfantazirovat celu tuto predstavu a potom ju ozivit, stale si ju v mysli pripominat, intenzivne na nu mysliet a velmi silno verit, ze sa naozaj stane, akoby si bola nejake vestica, co vopred pozna buducnost, predstavovat si celu tuto vec tak casto jak sa len da a stane sa.
U mna to trvalo par mesiacov. Nieco som si velmi silno zelala a splnilo sa mi to. Nebudem tu rozpisovat podrobne, o co islo, nechcem davat mega dlhe prispevky ake by nikto necital. Ale funguje to. Len treba silno verit a obrnit sa velkou trpezlivostou a nestracat nadej, ze sa stane, samozrejme zelat si realne veci a nie somariny jak miliardovu vyhru a jackpot v lote a podobne sprostosti, lebo tie su malo pravdepodobne, ze sa stanu, ale zelat si realnu vec, ktora sa v beznom zivote lahko moze stat a stane sa.
Torolkozo hej alebo sa stane opak a vypoved da autorka temy. Lebo clovek mieni a PanBoh meni...
torolkozo
ako dlho musí človek toto robiť aby sa tak stalo? :D
ja si odnes začnem predstavovať nového frajera, novú prácu, nové auto, dom...
ale vážne môže niečo také fungovať? Máš to odskúšané na sebe alebo je to odrb?
ja len či to nieje strata času niečomu takému veriť?
Takych kolegyn a kolegov budes mat este v zivote svojom neurekom. Zmizne z tvojho zivota jedna taka mrcha, objavi sa druha. Nikdy a nikde, v ziadnom kolektive to nebude bez takych ludi. Ale vsimaj si, ci len s tebou sa ona akoze nemusi alebo aj s ostatnymi. Keby si zistila, ze ostatne zeny ju tiez nemusia, tak sa mozte ako kolektiv spojit a povedat sefke nieco, ze ako sa k vam vsetkym hnusne chova a ze by ste boli rady, keby odisla a mozno ze dostane vypoved potom. Este nieco ine: niektori ludia veria, ze myslienka ma silu. Kazdy vecer pred spanim si sadni niekam do takej miestnosti, kde budes uplne sama a predstav si (vyfantaziruj si v hlave) nejaku konkretnu situaciu, vdaka ktorej dotycna osoba navzdy mizne s tvojho zivota. Napriklad si predstav, ze si nasla lepsie platenu pracu a odchadza na ine pracovisko a dava vypoved. Predstav si, ze oznamuje vasej sefke, ze odchadza. Ze drzi v ruke vypoved a luci sa s vami so slovami, ze si nasla inu robotu. Tuto predstavu (vizualizaciu) opakuj tak casto, ako sa len da a zacni jej verit, proste silno ver, ze sa to naozaj stane a ono sa aj stane. Ale chce to trpezlivost. Nemusi sa stat hned. Mozno ze az o pol roka, ale stane sa. Tym padom ty vlastne nepreklinas a nezelas dotycnej osobe zle. Len sebe zelas dobre, sebe zelas, aby nejake zlo zmizlo z vasej firmy, mozes pridat aj dobroprajne myslienky, nech je na novom pracovisku stastna a nech sa jej tam dari a nech tam ma aj viac penazi jak u vas. Len nech zmizne z tvojho zivota a musis tomu velm silno verit, ze sa stane a stane sa :)
peciem kolac nemozem si dovolit teraz dat vypoved... mame s manzelom pozicku ideme si zrekonstruovat nase byvanie konecne... potrebujem tuto pracu bavi ma.... zato sa chcem aj spytat ci by nepomohlo keby si s nou osamote sadnem a porozpravam sa s nou... ja som jej predsa nic nespravila...
Neviem ci je dobrym riesenim utekat, v novej praci moze zase natrafit na niekoho takeho. Preco by jej mala ustupovat? Odchod len v pripade, ked sa inak neda.
Ber to tak, že pochvalou teba zo strany riaditeľky a jej asistentky sa vyvolala závisť u tvojej kolegyni. Bola si ty chválená a nie ona a teraz robí všetko preto aby ťa zneistila a očiernila pred šéfkou že robíš chyby samé chyby aj keď to nieje pravda. Rátaj s tým že ťa určite očierňuje pre šéfkou a donáša na teba.
Zatiaľ vydrž kým sa dá, možno časom povolí a upokojí sa situácia ak by nie tak si hľadaj novú prácu a hentam kde si teraz daj výpoveď. Lepšie je odísť ako bojovať permanentne s niekym o riaditeľkinu priazeň. Ak začne donášať na teba klamstvá aj šéfke čo sa už možno aj deje, je dosť možné že jej šéfka uverí a budú ťa kritizovať obe. V tom prípade by som radila jednoznačne odchod.
Ale toto sa deje v každej práci kde sú prevažne ženské kolektívy. Je za tým závisť a nenávisť. Buď pre krásu, šikovnosť a pod.
Už tu bolo veľmi veľa takýchto tém.