Rodičia partnerky su abnormálne striktný

Príspevok v téme: Rodičia partnerky su abnormálne striktný
MisoHHV

Ahojte.

Hľadám radu od skúsenejších a možno aj od odborníkov.

Mám partnerku s ktorou sme už rok aj nejaké centy. Trávime spolu všetok voľný čas, ale vzhľadom k tomu že nebývame cez plot, a ani cez dva, je náročné zosúladiť spoločný čas nakoľko oná má aktivity, ja mám aktivity je to niekedy náročné no minimálne jeden deň v týždni si to užívame spoločne. Čo sa týka nášho vzťahu, všetko je super.

Avšak.

Jej rodičia, sú akýsi pre mňa nepochopiteľne zaostalý. Obaja sme vychovaný v náboženstve, čiže tie rozdiely nie sú diametrálne. Ale napríklad, keď naozaj nemáme na seba čas, snažím sa to kompenzovať spoločným časom povedzme 2-3 dni spolu, víkend, výlet a pod. Bohužiaľ, jej rodičia to odmietajú (boja sa aby som ju nepretiahol) pričom u nich je normálne sex až po svadbe, spať spolu až po svadbe a celkovo spoločný život po svadbe.

Pre mňa je to úplne nepochopiteľné. Priateľka bola tiež toho názoru pretože iný nepoznala, ale čím viac sme spolu tým viac sa jej búria hormóny. Bohužiaľ, ma doma pravidelnú studenú sprchu a hneď musím akoby začínať od znova. Popíšem ju v skratke. Doma je všetko podľa pravidiel, každý má svoju úlohu, tvária sa že všetko klape. Avšak ona sa uvolní a prejaví svoje pocity až pri mne, keď sme sami, v aute, niekde mimo ľudí povie svoj naozajstný názor a myšlienku. Je iná, je to vlastne ona až so mnou. Svojím spôsobom som aj ja rebel, nebol som taký svetluškár že všetko podla pravidiel za ručičku a neviem čo, áno bolo aj to, ale buchol som ju po zadku aj na verejnosti, aj rúčka šmátralka sa objavila a jej sa to páčilo.

Čo tým celým chcem povedať. Trápi ma to, ja som chlap a mám plné gule a taktiež plné zuby debilného názoru jej rodičov. Ona ich nechce sklamať, čo ja chápem, ale život nie je podľa pravidiel.

Veď ak sa budem riadiť ich názorom, tak sa zoberieme, pričom sa poznáme len z dní kedy sme spolu, neviem aká je keď je doma, neviem vlastne aká je keď je pyžame, neviem ako chrápe/nie nevadí mi to/ akoby som ju nepoznal a nakoniec zistiť, že vlastne nevieme žiť spolu v jednej domácnosti, žiť spolu, v posteli sme si odcudzený a nemáme záujem tráviť životy spolu.

Neviem, ja jej rodičov nezmením. Nútiť ju nechcem, ale príde mi hlúpe mať užasnú priateľku a brat kolegyňu/kolegu na tri dni na víkend.

Ďakujem Mišo, 25, Handlová

chllp

Urcite by som si nebral taku, co neberie ohlad na tvoje potreby. Sex je sucastou vztahu a co ak zistis po svadbe, ze si spolu v tomto nesadnete. Dom urcite nestavaj, ked uz budete zenaty, aby ta potom on neobrala.

Alessandra99

Mišo,

To čo ti radia iní tu svadbu, to ja osobne neschvalujem. Tým sa len otočí minca, že nebudeš ty ju "tlačiť" do sexu, ale ona teba "dotlačí" pred oltár. Jedno horšie než druhe.

Manželstvo má byť z iných dôvodov než preto , aby mohol byť sex a obe strany boli spokojné.
Chápem, že ju máš veľmi rád, ale takým niečím si môžeš pokaziť celý zivot.

Ak ona k tomu nevie zaujať svoj postoj názor , je ako pingpongova loptička medzi tebou a rodičmi , s takou osobou by som sa rozišla.
A celkovo ona je ešte mladunka a hlavne neskúsená, v týchto veciach (vzťahových) nemá prakticky skoro nič odzite...

Chyba je aj v tom , že ste si to nevyjasnili hneď na začiatku. Ako to chceš ty a ako to chce ona (i keď mám pocit , že ona sama nevie doteraz). Takže teraz treba znášať následky. Každopádne to s ňou konzultuj, lebo je to hlavne o nej :) a o tebe :) ... Nie o tebe a nás cudzích tu na fóre :)

torolkozo

Veru, kedysi este pred prichodom komunizmu to bola ta generacia, co sa vobec ani nepoznali a brali sa. Moj dedko a babka sa stretli pred svadbou (osobne stretko, pokec, ziadny sex) len 3x. Na 4tykrat uz bola svadba. Ich vlastna. Manzelstvo vydrzalo cely zivot. Dedko: bolo ich 10 deti, z toho asi 8 chlapcov a rodicia im zakazali zenit sa, vraj treba robit na roliach a na poliach. Tak robili. Len sestra sa im mohla vydat. Ked mali chlapi po 30tke, povedala im mama: chlapci moji, dokedy ja vas takato stara budem mat este na krku, dokedy vas este chovat budem? A dala rozkaz: CHlapci moji, ozente sa. Do roka boli vsetci zenati. Dedko: pytal sa chlapov v krcme, ci poznaju taku staru dievku taku pred 30, co by mu vekovo sadla. V tej dobe sa bezne vydavali 16rocne. Kamarat mu povedal, ze vo vedlajsej dedine je jedna taka stara dievka. Zomrela jej mama, starala sa o siedmich mladsich surodencov. Obetovala sa pre nich a nahradila im matku, preto sa nikdy nevydala, 28rocna, to bude prenho, tento vikend tam budu hody, on je do ich rodiny ako znamy pozvany na hody, vezme ho ako kamosa so sebou. Islo sa na hody a do kostola. Do mojej babky otec hucal, nech sa uz stara dievka vyda, co mu je na krku, mladsich surodencov vydali a ozenili, len co mu ona jedna takto tu zostala. A vraj jaky sumny mladenec, ten kamos toho pozvaneho, to bude pre nu. Stuchol do nej, nech ho ide odprevadit na autobus, isla teda. Dedko si u nich naschval "zabudol" modlitebnu knizku. O tyzden bol u nich vraj si knizku zabudol, ci ju nenasli. A nasli a dali mu ju, zase otec do mojej babky stuchol, nech ho ide odprevadit na autobus a on povedal, brat sa mu zeni, ci by mu nesla za partnerku na bratovu svadbu, otec za nu, ze ano. Tak isla a tam dedkova mama do nej: " Moja zlata a dokedy sa ty s tym mojim synom budes takto vlacit. Vsak mate uz svoje roky, tak bud sa teda cim skor zoberte, alebo sa rozidte!" ...o par tyzdnov uz boli aj oni dvaja zobrati :)

adelaida

Veru tak, Mišo, chytro chystaj svadbu a potom príde aj to, čoho sa už tak veľmi nevieš dočkať :) a nenúť svoju priateľku, aby menila svoje zásady, keďže je veriaca tak ti mohlo byť hneď jasné, že pred svadbou nič nebude. Zbytočne tu teraz vypisuješ a sťažuješ sa.

torolkozo

Misko, tak teda po najblizsej vyplate sup kupit snubny prsten a poziadat ju o ruku :) aby uz cim skor ta svadba bola.
Inac som sa pytala jednej baby, co prave isla za frajerom, ci sa neboji, ze ju poziada o ruku a ona, ze o ruku netreba, ale radsej o picu :) taku kocku aj tebe bolo treba, ale mas inu a nezmenis ju pravdepodobne, tak sup nachystat tu svadbu cim skor.

MisoHHV

Alessandra99

Chapeme sa uplne. Ja neviem ja ju mám hrozne rad. Ale proste ja sa chcem strašne posunut dalej.. Len bod mrazu... A uplne suhlasim, kedysi sa tak brali po mesiaci a do roka to muselo byt aj keby co. Dnes uz to tak nie je.

Sonita
Boh nam dal desatoro a to o ktorom pises v preklade znamená násilné s., s. proti prírode! Ja nejdem nikoho znásilniť. Ja chcem zabezpečiť stav taký aby moje manželstvo bolo pripravené a nie ostať prekvapený..
A to co pise dnesna skorumpovana prehnita cirkev plná penazí a majektov je to iste ako kedysi, zakazovali to, preto aby sa nešírili choroby! O ničom inom to nie je.

sonicka25

Dakujem Dakujem Dakujem. Minálne mám po tejto diskusii dalsiu nadej ze nie som jediný :D Uvidím, je povrchné sa preto rozísť, no povrchnejšie je sa kvoli tomu rozvádzať.

Alessandra99

Mišo,

Keď ju urobíš rukou tak sa jej to páči , ale potom zase začne točiť básničku , ktorú jej vtlkli rodičia. (Inak toto veľmi nechapem - že sex po svadbe , ale prstuj má koľko chceš ....) No slečna - má 21 - a prepáč za výraz je hlupucka a nemá vôbec svoj postoj, názor, čo je v jej veku veľmi bežné, tým ju nezhadzujem , len ty si to uvedom, že ty ako 25-rocny si už inde. Ona mi príde ako také auto - keď zaradím 1tku, ide do predu (to keď je s tebou) a keď zaradím spiatočku , tak ide dozadu (rodičia) ale samo auto odseba si nezaradí ani 1tku ani spiatocku.... snáď mi rozumieš :)

Ako dlho to vydržíš ešte ťahať takto ? ...

A ono desatoro síce je rovnaké ako v minulosti i teraz, len dobba je úplne iná a na to mnohí zabúdajú. V minulosti sa naši starí rodičia sobášili po pár mesiacoch chodenia (niekedy to boli len týždne) a tam to bolo v pohode dodržať to prikázanie.... Dnes by som manželstvo uzavreté po krátkom čase označila za samovraždu ...

A prvá noc pre ňu bude s veľkou pravdepodobnosťou taká ako píšeš, bolesť, krv, a nič viac.

sonicka25

Misohnv vies ako velmi ti rozumiem? ani nevies si to predstaviť...a si naozaj vtipny :) posobis mily dojmom,a preto nemyslim,ze yb si mal mat problem najst si babu na cely zivot :) poviem ti jednu vec- ona bude furt taka, ze neustale bude mysliet iba na rodicov a vieru ,mam take kamosky, a frajera dalej nepustili,iba po bozky a objatie- a to tri aj viac rokov,az ich dohnali k oltaru...ale potom sa nich ti chlapi vybodli. Tak bud si najdi inu,co ten sex bude mat s tebou pred svadbou,alebo ser na to, uzivaj si ju,ako len vies, pokus sa nemylsiet na sex s nou a vydrz to dokial sama nebude chciet,alebo ju prehovaraj..:) ine ti poradit zial neviem :)