šteňa a čistota

Príspevok v téme: šteňa a čistota
tocoje

Dobrý deň, máme 4-mesačnú fenku čivavy. Chodíme s ňou von každé dve-tri hodiny aj v noci. Nikdy ešte nevykonala potrebu vonku. Vždy až doma. Je to nepochopiteľné, keďže ešte by mala mať slabé zvierače a vonku to nepustí ani keď tam je aj tri hodiny. Brali sme ju ako 8-týždňovú. Návyky nemala žiadne, mala len porozkladané noviny na dlážke, ale nebola účelovo vedená robiť potrebu na ne ani vonku. Jednoducho to po nej upratala mama alebo chovatelia.
Vie mi niekto prosím vysvetliť čo je za tým?

nepoviem41

Podla mna a mnohých dalsich x tisicok ludi stena nie je plne socializovane vo veku 7 ci 8 tyzdnov! To uz vy ako chovatel psa nie vlastnik chs by ste mal vediet :). Je pochopitelne ze na bazosi ( kedy ja tento portal osobne na predaj zvierat nesledujem prepacte) vam predaju aj s prepacenim trojnohého psa s tvrdenim ze je to zdravy a vitalny pes. Za dalsie, ako moze niekto, kto chova psa povedat ze je to v poriadku v takom MLADOM veku zobrat stena od matky? To uz je uplne jedno co je kde napisane ale ten pes sa od matky uci urcite navyky spravania sa, a chovatelia ich predavaju v neskorsom veku zivota ako neskor ten psík, macka, hocico zive bolo pripravene na zivot mimo svojej svorky. Prepacte venujem sa zvieratam xy rokov, ale taketo tvrdenia su mimo môjho logického, moralneo a hocjakeho iného myslenia.

Pokus Omyl

Zaujala ma informácia, že ktorá chs dá šteňa vo veku 8 týždňov. Budete sa čudovať, ale ktorákoľvek. Chovateľský poriadok SKJ povoľuje predaj šteniat od 49 dňa, takže to je 7 týždňov. Je to obdobie veku šteniatka, kedy je plne odstavené od matky a pripravené na zmenu a najľahšie sa s ňou vysporiada. Na bazosi skôr nájdete predaj menších, 5-6tyzdnovych. A áno mám doma šteňa s rodokmeňom, z renomovanej chs a som v neustálom kontakte s chovateľom a brala som si ho mal 7 týždňov. A bol a dodnes je úplne v pohode.

nerozumiem

Ja osobne neverim tomu ze ten psik ma papiere ale budis. Psika uz mate- treba sa mu dostatocne venovat, niektore psiky to maju v sebe, ide im to po par tyzdnoch, inym sa to stava aj v roku (vynimocne ale ujde) Ja mam z CHS dve macky ked som si po jednu isla do Madarska (2x iba pozriet a poslednykrat zobrat) a k druhej chovatelke som chodila nonstop pretoze byvala blizko a doteraz mi rada poradi. Preco sa potom neobratite na CHS odkial psika mate? Seriozna stanica vam poskytuje tento servis nepretrzite pocas zivota psika. To ze si kupita psika s papierme neznamena ze si kupite zlate hodinky, znamena to zamedzenie mnozitelov psov a taktiez urcity predpoklad ze mate psika z cistej linie kedy by vyskyt chorob mal byt (avsak nemusi ) v omnoho mensom mnozstve ako u psa dokrizeneho cez bratov a sestricky. Aby ste ma opat nechytala za slovicka aj pes ktoreho kupite za 100 eur ako ste sa vy vyjadrila moze byt zdravy cely zivot a dokonca zvladnut tu hygienu lepsie ako pes za 600 eur, je to o svedomi majitela psika. Ak nemam na psa ako potom mozem hradit naklady s nim spojene, no nie? Odporucam vycvik, pravidelne chodenie vonku a kontakt s CHS ktora vam urcite velmi rada poradi :)

Marunka

Tak je to potom jasné :) Na bazoši nenájdete solídnu chovnú stanicu. Ale ok, ak sa mýlim, tak sa ospravedlňujem. Ja keď som chcela psíka z chovnej stanice, musela som k ním prísť osobne, videla som oboch rodičov, podmienky, kde sa psík mal narodiť...atď. A na bazoši som ich veru nenašla, musela som si ich vyhľadať...Neboj sa, psík sa naučí všetkému, len to s ním treba trénovať denne. Na výcviku ho nebudú učiť aby urobil hygienu na dvore :)

Marunka

Ja som ti už k problému odpovedala, tak sa zameriam na niečo iné :) Kde na internete sú psíkovia s papiermi k odberu od 8 týždňov? Na bazoši? :)

cojetoto

Tak som pôvodnú otázku sformulovala zle. Má tam byť čo s tým nie čo je za tým. Tak budem rada, ak sa nájde niekto kto mi bude ochotný poradiť. Nechcem to so psíkom vzdať, len nerozumiem mu. Predošlý psík tieto problémy nemal a postupovali sme rovnako.

cojetoto

Väčšina ľudí brala šteňa s preukazom pôvodu vo veku 8-týždňov. Študovala som dlho pred kúpou aj preto som sa rozhodla pre papierového psa. Viete mi teda aj objasniť v akom veku a z akého dôvodu je vhodné brať si šteňa? A viete mi aj odpovedať na moju pôvodnú otázku? Z toho všetkého mi akosi vyplýva, že CHS sú vo väčšine prípadov neseriózne, lebo aj na internete sú papierové šteňatá rôznych rás k odberu od 8 týždňov. To som si mohla kúpiť psa za "stovku" bez papierov.