Dobrý deň, máme 4-mesačnú fenku čivavy. Chodíme s ňou von každé dve-tri hodiny aj v noci. Nikdy ešte nevykonala potrebu vonku. Vždy až doma. Je to nepochopiteľné, keďže ešte by mala mať slabé zvierače a vonku to nepustí ani keď tam je aj tri hodiny. Brali sme ju ako 8-týždňovú. Návyky nemala žiadne, mala len porozkladané noviny na dlážke, ale nebola účelovo vedená robiť potrebu na ne ani vonku. Jednoducho to po nej upratala mama alebo chovatelia.
Vie mi niekto prosím vysvetliť čo je za tým?
šteňa a čistota
Ja nerypem, ja som vyjadrila svoj nazor za ktorym si stojim, pretoze ziadna seriozna chovatelska stanica neda stena od matky v takomto veku, to by ste si mila pani mohla nastudovat, uz ked si si brali psika, aj pre dobro toho psa.
Pes je s PP, z chovnej stanice a 8 tyzdnov bol minimalny vek na odber. Steniatka uz boli odstavene od feny. Nepodporujem mnozitelov, ale ani rypalov na nete. Vdaka za snahu ostatnym.
Nepochopim, má predsa pravdu o veku psíka...To či ho máš z chovnej stanice alebo od množiteľa (lebo to je sakra rozdiel a ešte som nepočula o tom, aby chovná stanica dala pár týždňové šeniatko) je už tvoja vec a na tvojom svedomí :) Trpezlivosťou (vašou) sa to psík naučí a začne to krásne zvládať...ale nejde všetko hneď
Pre nepochopim...ani nemozes pochopit, lebo nic nevies ;)
Ja nechapem naco si kupujes 8 tyzdnoveho psa od mnozitela ? Pes ma byt pri matke aspon 12-13 tyzdnov, tu mas vysledok....
Na výcvik plánujeme, ale tam ju to asi učiť nebudú, či? :) ten moment, keď začne čuchať sa snažíme vystihnúť, ale ona to potom buď pustí na rukách alebo v prenosnej taške, keď sa ju snažíme rýchlo zobrať von :D
My máme už teraz -ročnú sučku, bernského salašníckeho psa. My sme ju teda učili na roh v záhrade a boli sme tam, prechádzali sme sa, dokým nevykonala potrebu. Raz som tam s ňou chodila dookola päť hodín. Najlepšie bolo, keď sa predtým nažrala, aby vlastne vykonala potrebu tam. Do troch mesiacov sa to naučila, alebo akože pociká sa niekedy aj v záhrade, tak ale to len málokedy. A naša keď potrebuje, začne všetko očuchávať, čiže pri učení to bol taký symbol, že ju máme zobrať do rohu :)
dala by som ho na výcvik :)
Keď ty do psom ideš von on nevie prečo s ním ideš von a potom sa urobi doma. Moj napr vzdy tak robil keď sme sli von drzal v sebe cely čas ked sme dosli domov bezal na svoj zachod. Po 4 m jedného dna uz asi nevydrzal a zacal vonku cikat. Teraz ked ideme von strasne rad cika vsade kde len moze. Oni potrebuju cas to nie je tak ako ked povies malému dietatu hej tu mozes cikat
Veď už je k tomu vedená 2 mesiace :) A ako prišiel na to, že môže aj vonku?