Sedenie s psychiatrom

Príspevok v téme: Sedenie s psychiatrom
dominika999

Po rokoch trapenia, obmedzovania, strachu, ktoré pramenia z mojich uskosti v spoločnosti, medzi ludmi, som sa rozhodla a objednala sa ku psychiatričke. Našla som jednu dobru u nas v meste a chcela by som vedieť, čo od toho očakávať. V podstate celý život žijem sama, s rodičmi a tak a spoločnosť nevyhladavam. A stašne ma to niči, lebo ja nechcem takto žiť. Chcem sa zbaviť neskutočného potenia ruk, buchotu srdca, ked sa na niekoho pozriem a v poslednom čase a trasenia. Tak ako prebieha prve stretnutie ? myslíte si, že to bude hamba, ked sa niekto z rodiny, alebo známych dozvie, že chodím k psychiatričke?

Ute

Na začiatok
Dominika999 prečítaj si nejakú knihu od autora: Dale Carnegie, napríklad: Ako sa zbaviť starostí a začať žiť.
Hľadaj pomoc, ale nezabudni, že najbližšia pomocná dlaň je na konci tvojho ramena. Pomôcť si musíš sama - tvoj život je v tvojich rukách.

Ruky

janyska napíš tej ich sekretárke alebo hoci aj priamo Albertovej a spýtaj sa na to. Tie ceny sa menia, všetko zdražuje, tak to čo sa platilo pred pár rokmi už nemusí byť pravda.

janyska

Kolko stoji take sedenie u dr. Albertovej? Mam zaujem, lenze nemam momentalne vela penazi nazvys. Nestazujem sa, len sa pytam orientacne.

Ipsik

Ja si myslím, že to, že si dáš nejaký liek a už bude dobre, tak tomu neverím. Je liek aj na to, aby si sa nebála ľudí? Chceš zmeniť povahu? To sa dá? Nie je to ako hádzanie čipsov na stenu, že je to úplne zbytočné a márne. Skôr by si na tom mala popracovať sama, mala by si ísť medzi, neboj sa, nie všetci ľudia sú len zlí, sú aj výnimky. Takmer nemáš dôvod na to, aby si sa niečoho bála. Treba mať pri sebe kasér alebo paralyzér, ak chceš vyhľadať spoločnosť, lebo nikdy nevieš, komu ako prepne a tiež nevieš, komu baví na akú nôtu. Keď budeš takto vyzbrojená, tak už ten strach musí pominúť.

Ipsik

Ja som mal tiež sedenie u psychiatra. Áno, keď sa na to tak pozerám, tak je na tom oveľa, oveľa lepšie než minule. Aj som mu to povedal. Len čosi povedal sestre, myslím, že v tom zmysle, že zvýšime dávku alebo také čosi. Je veľmi dobrý, dokonca je aj predsedom, áno, presne, myslím, že komory zubných lekárov. Chrup má v poriadku, to sa musí uznať.

bulubu

Ked uz chces navštiviť niekoho tak bud koucka.alebo pychologičku,aby si nebrala lieky.-povedz že nechceš lieky.
Šport, prechádzky, chodiť von utužuju telo-chod s kamarátkou alebo sama
Pangamin-v lekárni alebo droždie a ovocie ,zelenina vit-na nervy silnejšie aby boli-trochu športu si vyber-napr. prechadzky jednoduchu turistiku,chod na nejaké predstavenie kde sa zasmeješ, komedie,
keď sa bojíš ludi, nekomunikuj len čo poznáš-s detmi skus-s nimi problém nebudes mať,knihy-ľahký žaner.
Sprchuj sa na ovieženie alebo plávnie.Neviem koľko máš rokov.
Ale ak zajdeš vyhladaš odborníka-aspon si skúsiš rozpravať-pokial sa ti nedari.Usmievaj sa-nos na sebe pekné veci-pestré-čo maš.
Spievaj si psničky ked začuješ v radiu alebo doma.Obrat si seba na
tu veselost a pojde aj ostatné.Neviem či nemáš nejaký tlak od rodičov-maju iné predstavy o živote-a kolko mas rokov

Zuzanqa

Neviem kto uz pisal prispevok ze ako z teba urobia lieky trosku ved ich berie strasne vela ludi ja ich tiez uzivam co.sa mi moze stat?

Ruky

dominika neviem koľko máš rokov ani odkiaľ si. Ak nemáš daleko Bratislavu dopriala by som ti stretnúť sa s doktorkou Albertovou. To je jedna úžasná psychologička. Tá by ti podľa mňa vedela prinajmenšom poradiť ako ďalej postupovať. Či to zvládneš sama alebo sa máš obrátiť na psychiatra. Lebo ako ti tu viacerí radia - nezačínaj hneď s psychiatrom. Ten hlavne predpisuje lieky. Psychológ ťa dokáže zorientovať a povedať čo ti vlastne treba.