Sedenie s psychiatrom

Príspevok v téme: Sedenie s psychiatrom
dominika999

Po rokoch trapenia, obmedzovania, strachu, ktoré pramenia z mojich uskosti v spoločnosti, medzi ludmi, som sa rozhodla a objednala sa ku psychiatričke. Našla som jednu dobru u nas v meste a chcela by som vedieť, čo od toho očakávať. V podstate celý život žijem sama, s rodičmi a tak a spoločnosť nevyhladavam. A stašne ma to niči, lebo ja nechcem takto žiť. Chcem sa zbaviť neskutočného potenia ruk, buchotu srdca, ked sa na niekoho pozriem a v poslednom čase a trasenia. Tak ako prebieha prve stretnutie ? myslíte si, že to bude hamba, ked sa niekto z rodiny, alebo známych dozvie, že chodím k psychiatričke?

Ute

Dominika999 prečítaj si nejakú knihu od autora: Dale Carnegie, napríklad: Ako sa zbaviť starostí a začať žiť.
Pomôcť si musíš sama - tvoj život je v tvojich rukách.

Kyfoza

WHISPER
Ty si aj citas po sebe co pises? Alebo na tvoj nick prispievaju viaceri ludia? Mne a inym v temach kedy sa nemozu domoct zisteniu svojich zdtravotnych problemov v tomto skurvenom skorumpovanom state posielas bez hanby na psychiatriu, dokonca sa aj zastavas nazoru ze ak vysetrenia nic neukazu pomoze jedine psychiater a teraz zrazu v tomto pripade je psychiater najhorsia volba, ktory ta nadopuje liekmi a budes citujjem ''troska''. Daj sa liecit v prvom rade ty, je mi z teba a tebe podobnych ktory vedu alebo sa podielali na znasom zdravotnictve na grc... Lutujem tych ludi, ktorym naozaj nieco bolo, ale nakoniec skoncili ako zufalci niekde na psych. ambulancii a hniju tam doteraz, ak uz neskapali.

WHISPER

prečo ku psychiatričke,?? prva volba je psycholog... a nie ku psychiatričke ktora ti hned na prvom sedení napíše lieky - oblbováky a urobí z teba trosku..! lebo oni z toho maju peniaze, dovolenky sponzorovane poistovnami.. som zdravoťáčka takže viem čo píšem...!

najprv si sa mala objednať ku psychologičke a chodiť na psychoterapie.. a odputať sa od rodičov, život si sama rieiť, veci zariadovať sama..! nie v sprievode rodičov... lebo ked je človek nuteny ako sa hovori zvykne si aj na šibenicu.. ja mam tiez nejake problemy v socialnych kontaktoch ale napr. pri práci ma to absolutne neovplyvnuje lebo si verím a viem čo robím... horšie je ked idem po ulici mam neistotu, ani neviem prečo.. teda viem, od mala šikana v škole, ponižovanie rodičmi.. tak som príliš sebakritická...
a tiez niekedy na urade alebo v lekárni sa neviem vykoktať a pri podávani receptu sa mi ruky trasu :-D ale nepojdem ku psychiatricke aby ma nadopovala liekmi a bola zo mna troska!!!
bola som u psychologicky na par sedeniach a tak pomohla mi, je to lepsie...

musíš si pomocť sama..! nepomoze ti nikto,
musis si nejako sebavedomie budovat, pracovať na sebe,
veľa robí strava- prirodne antidepresivum su banany napriklad, tiež orechy... a šport, hýbať sa, ísť si zabehať,... chodit von, čím viac sa zatváraš/izoluješ od ludí tým je to horšie...

Tomas12345

A preco vlastne mas strach z ludi ? Napis my na mail tomas55555@centrum.cz pokecame, pokusim sa ti pomoct , tiez som si presiel roznymi problemami pokecame :)

Bnb

Na prvú otázku ti neodpoviem, nemám žiadne skúsenosti. Každopádne to nie je hanba požiadať o pomoc. Osobne to neznášam, keď v tejto dobe ako keby z každého mali budovať silnú osobnosť ale robia iba arogantných ľudí, a že silní ľudia neprosia o pomoc pche.. Rodina by mala mať povinnosť ťa v tomto podporiť, a ak to neurobí (povedala by som nejaké mizivé percento prípadov), nedovoľ aby ťa ničili.