Keď jeden chce, ale druhý nie...

Príspevok v téme: Keď jeden chce, ale druhý nie...
Levandula95

Ahojte, predstavte si, že máte 24 rokov a máte 5 ročný vzťah. A z toho 2 roky už spolu aj bývate. Všetko je úplne idealne, s partnerom si rozumiete, plánujete spoločnú budúcnosť... Zrazu dostanete možnosť ísť pracovať do cca 500km vzdialeného mesta, mimo SR. Osloví Vás tá ponúka aj to mesto Vás veľmi láka. Ale keď o tom poviete partnerovi, ten s Vami ísť nechce. Podotýkam, že čo sa týka práce, ako IT-čkar a človek s výbornou angličtinou by nemal problém si tam tiež nájsť dobrú prácu. Navrhla som aj možnosť, že by za mnou mohol prísť neskôr, ale on o tom nechce ani počuť. On chce zostať tu, ale nebráni mne odísť.. že to môžem kľudne skúsiť... A ja som teraz na vážkach... Bol by to môj splnený sen, čo sa kariéry týka, ale na druhú stranu sa bojím, že by ten vzťah už nebol ono.. On je pre mňa úplne ideálny partner čo sa čohokoľvek týka, žiaľ v tejto jednej veci sme sa nezhodli... Čo by ste robili vy?

livinka25

no ja takto prosim svojho chlapa uz neviem kolko, nech odtialto vypadneme, tiez ITckar s vybornou anglinou, nemal by problem sa hocikde zamestnant,ale odmieta :( no ja chcem ist inde stadeto.Na tvojom mieste kedze po INYCH strankach je dokonaly,ako opisujes,a milujete sa, neriskovala by som vztah kvoli cudzine. Neoplati sa to, rozide sa, najde situ inu, a mas po vztahu...

timea225

ja som tiež takto odišla za prácou a priateľ o tom nechcel ani počuť že by niekam mal ísť so mnou takže som ho nenútila spravila som si po svojom a neprešli ani 2 mesiace a sam od seba prišiel za mnou lebo chcel :)

varikokela

ak je to práca ktorá fakt stoí zato a nejde o nejaký podvod tak neváhaj a choď. V dnešnej dobe keď dobrú prácu si nájsť je zázrak netreba váhať ak je príležitosť. Choď, nenechaj sa ním obmedzovať. Ty prácu nemáš a on ju má.Čo ak sa časom ak by si zostala na SK rozídete a ty si budeš potom vyčítať že si mala takú možnosť a kvôli nemu si ju zahodila. Bude ťa to len mrzieť. Choď veď nejdeš na večnosť znáď a vždy sa môžeš vrátiť. Koľki tak šli do zahraničia a po krátkom čase príšli späť lebo to nebolo pravé orechové.
Nechce ísť nech nejde ak má tu prácu a buď rada že nebráni tebe ísť. A možno ťa tam v zahraničí čaká iná lepšia láska ktohovie... :-)

caty512

levandula ked v tom zahranici budes budes si trieskat hlavu o mur ze si tam neisla skor presne ako ja :) urcite tu pracu zober na SLovensku si zamestnavatel nevazi zamestnanca da mu 360 eur a hrabe pre seba a svoju rodinu pracovne prilezitosti si netreba nechat ujst mas nato idealny vek chop sa jednoznacne prilezitosti ako ti tu uz pisali neupinaj sa na frajera ale mysli na seba frajer si o mesiac moze najst druhu a ty uz nikdy nebudes mat taku uzasnumoznost ist za hranice...NIkdy nemaj muza za svoju prioritu... kolke mali a obetovali zivot rodine a muzovi ten ich nakoniec odkopol a boli na vsetko same...

kafe

choď.
Sny si má človek plniť. Kedy ak nie za mlada? Partner sa môže rozhýbať neskôr, alebo budete fungovať na diaľku. Alebo vám vzťah zakape. Som toho názoru, že ideálny vzťah je taký kde sa napreduje, posúva, rastie... ak je partner statický a nechce napredovať s tebou, čo už. Buď sa rozhýbe alebo sa nájde niekto iný, rovnako dynamický ako ty.