Ahojte, som s priateľom skoro dva roky a cca pol roka dozadu som sa dozvedela že má vysoké dlhy ( 90 tisíc eur cca). Poznám ho už 5 rokov, teda odkedy som prišla na vysokú školu, niekedy sme išli na kávu, kedže sme študovali na rovnakej fakulte, dal mi skriptá, niekedy sme si zavolali ako sa máme, ale nikdy nič vážne to nebolo, kedže sme mali obaja vzťahy, teda vždy iba v tej rovine kamarátstva. Mám ho veľmi rada, je to úžasný človek, tie dlhy má vraj z predošlého vzťahu avšak nie raz mi klamal čo sa týka peňazi, času kedy príde, s kým bol a ja už neviem ako ďalej. Komunikovať sa s ním o tom snažím neustále, prosím ho aby to nerobiil, že klamstvom všetko zhoršuje, že som tu pre neho a potrebujem vedieť aby mi povedal veci tak ako sú, trvá to však deň-dva a ide to dole vodou. Nemôžem na neho povedať v podstate nič zlé, nie je vulgárny, je milý, vždy sme si pomohli keď trebalo, moja rodinu mu finančne pomohla keď už hrozila exekúcia a stále to nevrátil, keď mu poviem že mešká dva mesiace a tie peniažky by bolo vhodné vrátiť povie že on sa snaži.....Keď sme spolu stále si odbehne za niekým- pretože robota, keď ideme vonku niekam konečne sadnúť- stále je na telefóne lebo - robota a peniaze nikde. Neviem či je reálna možnosť, aby sa človek dostal z takých dlhov, a žil dôstojný život, či má význam čakať ako ma prosí už pol roka...Niekedy mám pocit, že mi život uniká pomedzi prsty, bývali sme spolu počas mojej školy ( mala som zaplatený internát, pracovala som popri škole ) obaja sme z iných miest a on akurát mal niečo v meste kde som študovala rozbehnúť, zobral si podnájom kde som ja neskôr začala bývať, kupovala som stravu a všetko do domácnosti a on platil nájom - keďže odo mna nechcel peniaze že on je chlap a bude to hradiť, snažila som sa pomáhať aspoň stravou a ostatnými vecami, neskôr som prišla na to, že s nájom stále meškal, posledné 2 ani neuhradil....mám 25 rokov, medzi nami je rozdiel 2 roky....Prosím Vás mala ste niektorá podobnú skúsenosť?
triezvy úsudok
Snaží sa to riešiť, má dobré kontakty, rodičov v advokácií avšak peniaze dlží aj mame, keďže ich dal do tých projektov. Má napožičiavané asi z každej strany, ja už neviem. Nemal prácu ako normálni ľudia, ktorí majú problémy, stále tvrdil, že si musí zarobiť viac, a nie chabých 500 eur no a nakoniec nezarobil ani to. Presne ako píšete, stať sa to môže hockomu, avšak to, že klame je väčší zádrhel a on klame teda chorobne a vo väčšine veciach. Keď sa o tom rozprávame, stále sa zahrá na chudáčika, že on má zlé obdobie, že to všetko prejde keď bude on v psychickej pohode...neviem teda kedy, za aký časový horizont sa dá splatiť takáto pálka -_-
Triezvy úsudok radí utekať. Pôjdeš ku dnu spolu s ním.
1.Niektorí ľudia za svoje dlhy nemôžu a naozaj sa do nich dostali často bez vlastného zavinenia.
2. Nemá dom ani byt? Neviem odkiaľ všetci beriete, že ak nemá muž žiadny majetok, tak je vzťah s ním utópia?
3. Má dlhy 90 000. Ťažko splatiteľné ale ten osobný bankrot je fajn. Ak to neurobil, tak klame! A klamal aj ohľadom peňazí, nevracia ich...neviem...
4. Väčšinou poctiví ľudia doplatia na tých ,,druhých,, a často takýto ľudia nič nemajú.
5. Bola by sranda, ak by si sa s ním rozišla a on by vyhral v lotérii pár miliónov.
od takého ruky preč... nedajboh! aby si s nim ešte otehotnela,... nepostara sa o teba ani rodinu...
vyhovara sa že ma dlh z minuleho vztahu... ked si ich robí sám...!
Miriama. Chudoba nie je hanba. Ak je muz zdravy pracovity sikovny, da sa aj chudoba prekonat. Lenze on ma dlhy (niekto splaca takyto dlh za rodinny dom a aj to temer 30r), ktore on bude splacat zrejme do konca zivota a pritom nic nema a nikdy pre toto ani mat nebude. Dalej a podstatne. Klame. Uz to by ti malo byt varovanim. Klamar je diagnoza. A dalej. Tvoja rodina mu pozicala peniaze (vedel do coho ide ked si ich poziciaval, kedy ich ma splatit vratit ai) a on nic??
Miriama. Milujes ho. Ale uvedom si, ze v tomto muzovi nikdy nebudes mat podporu oporu istotu zazemie. Zabezpecit byvanie, zivit ai vas dvoch a vase pripadne deti - bude len na tebe. Ale ako to chces vsetko a hlavne sama, zvladat? Ked budes tehotna ci na materskej. Ked pripadne prides o pracu, ochories ai? Utecu ti roky, bude ta dalej klamat oberat o peniaze ai lebo vsak on ma dlhy kvoli ex kvoli vsetkemu moznemu, a napokon nebudes mat nic. Ani muza, ani deti, ani rodinu. A vek, ked uz ani nebudes moct vsetko toto mat
pre mňa sú dlhy chlapa to isté ako alkoholizmus, drogy, gembling. Neexistuje, okamžite hodím spiatočku. Je aj niečo také ako osobný bankrot, mimochodom.
Ak sa chce ženská hrať na spasiteľku a bezbreho, nezištne milovať chlapskú dušičku, prosím. Len sa potom dievča nediv, ako váš vzťah bude vyzerať, čo si asi tak bude užívať? Výlety a pukance v kine ťažko. Investovať do projektov zas a znova a popáliť sa xkrát po sebe, nabaľovať svoje dlhy, pomáhať ženskej, ked na to nemá, to už musí byť iný blb. Okrem toho, KLAME a robí to opakovane. Riadna debilita, zostať s takým chlapom. Máš na výber. Príde ti sebecké ho opustiť, tak bud nesebecká. Už teraz si požičal a peniaze nevrátil. Požičia si znovu a ak si sprostá, ďalšia suma, ktorú už v živote neuvidíš. Stiahne ťa so sebou na dno.
miriam nechcem ti kazit radost ale on sa z takejto sumy fakt len tak lahko nevyhrabe...mozno vyzera ze je fajn nepije nefajci a nema nejake ine neduhy ale ked vam aj nevracia peniaze ..... proste mam podobnu skusenost ako ty... tiez som bola spasitelka a najlepsia partnerka ktora poziciavala... a jedno zivotne obdobie som mala dve roboty lebo som sama bola v minuse..... druhykrat by som uz do takeho vztahu urcite neisla... za dobrotu skonci clovek este sam s holou ritou ....nikto ti nepodakuje neoceni ta za tvoju pomoc.... takyto je zivot
...príde sebecké...
Mne taktiež príde od ženských opustiť muža preto, že sa -aj keď často nie svojou vinou- dostánu do finančných problémov. Zrejme si neuvedomujú, že v rovnakej situácií môžu byť o pár rokov či dokonca mesiacov aj ony samé. Samozrejme, ked už sa v podobnej situácií ženské ocitnú, ihneď sa zavesia na krk nejakému podnikateľovi, riaditeľovi firmy. Je to voči nám - príslušníkom mužského pohlavia veľmi nespravodlivé. Snáď to dalším -ak už nie terajším- ženským pokoleniam karma (ak niečo také skutočne existuje) vráti.