Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

triezvy úsudok

Príspevok v téme: triezvy úsudok
Miriama55

Ahojte, som s priateľom skoro dva roky a cca pol roka dozadu som sa dozvedela že má vysoké dlhy ( 90 tisíc eur cca). Poznám ho už 5 rokov, teda odkedy som prišla na vysokú školu, niekedy sme išli na kávu, kedže sme študovali na rovnakej fakulte, dal mi skriptá, niekedy sme si zavolali ako sa máme, ale nikdy nič vážne to nebolo, kedže sme mali obaja vzťahy, teda vždy iba v tej rovine kamarátstva. Mám ho veľmi rada, je to úžasný človek, tie dlhy má vraj z predošlého vzťahu avšak nie raz mi klamal čo sa týka peňazi, času kedy príde, s kým bol a ja už neviem ako ďalej. Komunikovať sa s ním o tom snažím neustále, prosím ho aby to nerobiil, že klamstvom všetko zhoršuje, že som tu pre neho a potrebujem vedieť aby mi povedal veci tak ako sú, trvá to však deň-dva a ide to dole vodou. Nemôžem na neho povedať v podstate nič zlé, nie je vulgárny, je milý, vždy sme si pomohli keď trebalo, moja rodinu mu finančne pomohla keď už hrozila exekúcia a stále to nevrátil, keď mu poviem že mešká dva mesiace a tie peniažky by bolo vhodné vrátiť povie že on sa snaži.....Keď sme spolu stále si odbehne za niekým- pretože robota, keď ideme vonku niekam konečne sadnúť- stále je na telefóne lebo - robota a peniaze nikde. Neviem či je reálna možnosť, aby sa človek dostal z takých dlhov, a žil dôstojný život, či má význam čakať ako ma prosí už pol roka...Niekedy mám pocit, že mi život uniká pomedzi prsty, bývali sme spolu počas mojej školy ( mala som zaplatený internát, pracovala som popri škole ) obaja sme z iných miest a on akurát mal niečo v meste kde som študovala rozbehnúť, zobral si podnájom kde som ja neskôr začala bývať, kupovala som stravu a všetko do domácnosti a on platil nájom - keďže odo mna nechcel peniaze že on je chlap a bude to hradiť, snažila som sa pomáhať aspoň stravou a ostatnými vecami, neskôr som prišla na to, že s nájom stále meškal, posledné 2 ani neuhradil....mám 25 rokov, medzi nami je rozdiel 2 roky....Prosím Vás mala ste niektorá podobnú skúsenosť?

Miriama55

Toho sa celého obávam aj ja, presne ako píšete, ani byt, ani dom...nikdy nič. Príde mi však sebeck=e nechať ho, keď mi nič neurobil, viem že táto situácia je na plač ja si to celé uvedomujem, ale na druhú stranu keby bol nejaký alkoholik, predával drogy alebo niečo podobné tak by som nemala v sebe takýto boj. Investoval do projektov, ktoré niektoé nevyšli, iné vyšli z časti, pomohol bývalej atď....ktovie, ja oplačem aj 20 eur v obchode keď si kúpim kozmetiku ktorú už mám, neviem ani ako sa dá utratiť taká suma.....

denisaf

zadlzeneho chlapa nikdy!!! ja som sa dostala koli takemu este sama do problemov chvalabohu som ten vztah vcas ukoncila.. ved to je hrozne ked ma take dlhy co robil ??? to si ani byt nebudete moct kupit nic preboha...s nim nebudes mat buducnost...