Pes odmieta jest a pit

Príspevok v téme: Pes odmieta jest a pit
TomiVB

Dobry den
Mame fenu Nemeckeho ovciaka. Ma 1.5 roka.
Minuli tyzden bola velka burka. Klasicka reakcia nasej Kiari je, ze beha jak zmyslov zbavena po celej zahrade podla toho odkial pocut hrom.
Od spominaneho dna sa spravala cim dalej tym horsie. Burka bola v stredu, alebo stvrtok uz su nepametam. V sobotu nam uz uplne prestala prijimat stravu, taktiez aj vodu, co bolo naozaj velmi divne, pretoze vodu miluje. Ide sa roztrhat ked polievame zahradu. Zacala kopat diery na miestach ako pod krikom ci v niekde v rohu akoby sa chcela skryt, taktiez sme ju poculi ako hrabe v budi, co nikdy predtym nerobila. Aj voci cudzim osobam je agresivnejsia. V nedelu sme boli u veterinara, vtedy sme este neuvedomili súvis dier, hrabania a jej spravania. Zobrali jej krv a vsetko bolo v poriadku, jedine bola trosku dehydratovana. Dali jej infuziu, antibiotika a pod.
Z mysky nezje vobec nic len cisty kuraci vyvar aj tos tak, ze to vyzera, ze sa premaha aby ho zjedla. vody sa ani nedotkne jedine z ruky aj to len tak trosicku. Z ruky zje syr ci piskoty. Uvarenej ryze sa tiez ani nedotkne. Prosim poradte co snou. Mame velky strach. Keby aspon vodu pila. Ale vodu vobec nepije ani trosicku. Sme uz zufali. Nas nazor je, ze je to zo strachu, ze ma mozno nejaky blok. No nevieme niesme odbornici. Poradte ako ju presvedcit ci prinutit aby pila vodu a zacala jest prosim.
Dakujem pekne.
Este ma napadlo. Vecsinu dna je prelezi, sem tam si zasteka, no v pripade hry ci polievania zahrady je cela ziva ako by sa nic nedialo.

pani alenka

my sme mali proble s prijmom zradla a vody, sice nie psychicky.....ale zabrali konzervy s motoproteinovou stravou, kt. pomahaju chlpacom prave s prijmom granuly a vody, je pravda, ze davame doteraz, lebo velmi chutia, ale o to lepsie:) nahradili sme bezne konzrvy co sme davali ako pamlsky

Lennyx

nam s problemom zratia pomohol veterinár a mäsové paté brit monoprotein ktoré mu dáva 100% mäso vo forme paté a tak sa nabíja bielkovinami ako potrebuje ;)

TomiVB

Takze dnes rano. Vyvaru sa celu noc nedotka, takze uz je ro 24hod. co nic nezjedla. Skusil som este zakysane mlieko trosku ochutnala ale odmietla. Musim ist pracovne nieco vybavit, ale okolo obeda pojdeme na veterinu. Napadla ma este falosna gravidita. Je uknucana, stale lezie do budi, hrabe obrovske diery,

TomiVB

Odcervena bola minuli mesiac par dni pred ockovanim proti besnote :( uvidime zajtra co povedia na veterine. Minule ked sme boli dostala infuziu antibiotika probiotika atd.. a nechali sme tam 90€ noo.. radost :) nie ze by to bol problem ale aj tak :)

Marunka

Tomi, popros o celkový krvný obraz ešte raz, plus si spomeň kedy bolo posledné odčervenie. Inak, idú chladnejšie dni, uvidíš či sa čosi zmení na jej správaní. Ja počítam s tým, že ten náš bude zajtra omnoho čulejší a keď mu hodím loptu, zas sa bude blázniť :D Nie ako posledné dni, keď bolo teplo a jemu sa nechcelo ani zo zeme postaviť :) Kiežby to bol aj váš prípad

TomiVB

Zajtra s nou urcite pojdem na veterinu. Rano pochlipala trosku vyvaru no naozaj minimun. Cely den som jej uz nic nedal az teraz vyvar. Onuchala a oddisla. Dam jej ho znova rano. No jednoznacne pojdeme na veterinu. Velmi pekne dakujem za snahu pomoct no bohuzial sme z okolia Kosic.
Vodu pije len po hre. Hra musi byt dlha a vycerpavajuca musi vela behat potom sa sama napije vody vcelku dostatocne mnozstvo. Inac vziadnom pripade. :( ach. Uz to trva tyzden. No zajtra jednoznacne ideme znova na veterinu a uvidime. Zatial dakujem vsetkym za rady a snahu.

Angelika3

Keď su horučavy, aj môj pes sa správa apatickejšie a menej je. A niekedy ma aj problemy so žaludkom, vtedy sa potrebuje akoby prečistiť a tiež moc neje a to ani ked jej dám neviem čo. Ale tieto problémy trvaju max. tak do troch dní a tiež vtedy pôsobi posmutnele. Ale vodu vám hadam pije, ved to ma pes automaticky, chyba mu voda, hlada zdroj, fakt nepije vodu? A aj vo vyvare je voda, ak to zje, tiež dostane vodu do tela. Ja si myslím, že to prejde, ked píšeš že pri hre je všetko v pohode.

Marunka

Dostaňte do nej aspoň trochu vody cez striekačku a pokiaľ vám to práca dovoľuje, striedajte sa pri nej a pozorujte ju. Držím palce nech to dobre dopadne