Pes odmieta jest a pit

Príspevok v téme: Pes odmieta jest a pit
TomiVB

Dobry den
Mame fenu Nemeckeho ovciaka. Ma 1.5 roka.
Minuli tyzden bola velka burka. Klasicka reakcia nasej Kiari je, ze beha jak zmyslov zbavena po celej zahrade podla toho odkial pocut hrom.
Od spominaneho dna sa spravala cim dalej tym horsie. Burka bola v stredu, alebo stvrtok uz su nepametam. V sobotu nam uz uplne prestala prijimat stravu, taktiez aj vodu, co bolo naozaj velmi divne, pretoze vodu miluje. Ide sa roztrhat ked polievame zahradu. Zacala kopat diery na miestach ako pod krikom ci v niekde v rohu akoby sa chcela skryt, taktiez sme ju poculi ako hrabe v budi, co nikdy predtym nerobila. Aj voci cudzim osobam je agresivnejsia. V nedelu sme boli u veterinara, vtedy sme este neuvedomili súvis dier, hrabania a jej spravania. Zobrali jej krv a vsetko bolo v poriadku, jedine bola trosku dehydratovana. Dali jej infuziu, antibiotika a pod.
Z mysky nezje vobec nic len cisty kuraci vyvar aj tos tak, ze to vyzera, ze sa premaha aby ho zjedla. vody sa ani nedotkne jedine z ruky aj to len tak trosicku. Z ruky zje syr ci piskoty. Uvarenej ryze sa tiez ani nedotkne. Prosim poradte co snou. Mame velky strach. Keby aspon vodu pila. Ale vodu vobec nepije ani trosicku. Sme uz zufali. Nas nazor je, ze je to zo strachu, ze ma mozno nejaky blok. No nevieme niesme odbornici. Poradte ako ju presvedcit ci prinutit aby pila vodu a zacala jest prosim.
Dakujem pekne.
Este ma napadlo. Vecsinu dna je prelezi, sem tam si zasteka, no v pripade hry ci polievania zahrady je cela ziva ako by sa nic nedialo.

Marunka

Tomi, podľa toho odkiaľ ste. V Senci poznám super pána, ktorý by mohol pomôcť, respektíve možno by vedel povedať, či sa už s niečim takým stretol.
Môj pes sa takto správa ak je vonku teplejšie. Čož teraz je, takže je dosť apatický. Jedlo zje napríklad len večer, ráno sa mu moc nechce. Musím ho doslova vyprovokovať aby sa na záhrade zahral s loptičkou. Vonku, do lesa sa veľmi teší, ale odmieta sa hýbať len tak pre nič za nič :D
Ak sa na veterine nepotvrdilo žiadne zdravotné zlyhanie, bude to psychika. Ale s tým odmietaním jedla a vody sa mi to nepáči...ja by som zbehla ešte raz na veterinu...
Dostaňt

TomiVB

Dnes rano. Dostala vyvar s bravcovym a kuracim masom. Ani sa ho nedotkne. Ked jej davam z ruky, tak odvracia hlavu. Syr(karicku) zje, takze nakoniec som ju obalamutil s karickou tak zjedla aj trosku z vyvaru ale naozaj velmi malo. Na veterine sa jej spravanim nejak extra nezaoberali. Mozno prave z dovodu, ze sme si spociatku vsetci mysleli ze je otravena alebo ma nieco so zaludkom. Teraz si myslime ze to je psychyckeho povodu. Akeho odbornika mame vyhladat? Kto sa tym zaobera? Dakujem

Marunka

S tou vodou je to naozaj divné, že vôbec nechce piť. Skúste jej striekačkou dávať vodu do tlamy, čo-to z nej prijíme...Čo môže byť za takou náhlou zmenou správania, netuším. Ale v každom prípade je skvelé, že ste psíka vzali hneď na veterinu. Ak nekomentovali zmenu správania, vyhľadala by som si ešte odborníka...osobne pochybujem, že búrka a hrabanie jám má niečo spoločné :)