Da sa fobie zbaviť, či sa s nou zmieriť?

Príspevok v téme: Da sa fobie zbaviť, či sa s nou zmieriť?
erika9999

myslite si že sa da fobie zbaviť a žiť plnohodnotne, alebo sa budem trapiť cely zivot? lebo ja už neviem, ako dalej, myslím len na to jedno a to na tu poslednu možnost. som uplne na dne. nemam ešte 30 rokov, ale už nevladzem - moje uzkosti a soc. fobia mi ničia den čo den. Dostal sa niekto z toho? je vôbec nejaka nadej pre takých ludi? zalozit si rodinu a tak, bo ja už neviem čo so sebou dalej. tolko trapasov som zazila, kolapsov atd...

Milan 356

Na otázku či sa dá fóbie zbaviť, alebo nie odpovedám takto:
Poteším ťa lebo fóbia sa dá liečiť. Možností je viacej, treba si vybrať.
Pravdepodobne sa to neobíde bez liekov a to psychofarmák zo skupiny anxiolitýk. Na trhu je ich mnoho. Mám na mysli tie čo predpisuje špecialista a to psychiater. Výrazne môže pomôcť aj psychoterapia s psychológom, ale na efekt treba čakať dlhšiu dobu. A čo môžeš urobiť sama? Skús niektoré motivačné knihy, tých je tiež veľa. Pomôže aj fyzická aktivita a pravidelný spánok. Na niečo ďalšie prídeš aj sama.
Prajem ti úspešnú cestu ktorá ťa dovedie do cieľa.

Danea

Erika, určite sú možnosti, ako sa dá s touto fóbiou bojovať, len sa treba odhodlať. Pýtaš sa, či je možnosť žiť plnohodnotne. Vieš napadá mi, čo si ty pod plnohodnotným životom predstavuješ, ako by mal taký život vyzerať? Hovoríš, že už dlhšie nevládzeš, Erika a čo si už skúšala, aby si sa tejto fóbie zbavila?

baschka

erika, prečo nezájdeš k pani Albertovej? Veď to je fantastická psychologička ktorá aj lieči prírodnými prostriedkami. Dodáva veľkú silu, s takým človekom si sa možno ešte nikdy nestretla. Ona sama mala veľmi ťažký život a tak vie ľudí ako ty pochopiť. Ale hlavne im dokáže pomôcť. Nie je psychológ ako psychológ. Každý nemá ten dar. To že si bola u jedného neznamená ešte, že ti nepomôže iný. Nenič svoj život vždy je šanca zmeniť to len musíš natrafiť na toho správneho človeka ktorý vie ako ti pomôcť.

erika9999

mne už psycholog asi nepomôze. Skusala som jednoho, ale nebolo to nič moc. A lieky určite nechcem brať. Radšej to ukončim, ked na nič ine nepridem.