Dobry den. Prosim kazdeho aj ked o malu radu alebo aspon nazor co by mohlo byt to co mam na cele, vid fotka. Urobilo sa mi to pred cca 2 mesiacmi aj v okoli ust. Tvari sa to nenapadne; je to vo farbe koze, nie je to cervene... kozna mi na to dala ichtoxylovu mast lenze to nepomaha, vrsj to mam z bieliacich past na zuby ale tie uz nepouzivam a predsa na celo sa mi pasta nedostane...je to ekzem?plesen? Nejaka alergia..?? Uz fakt neviem co robit. Zistili mi alergiu na mlieko ale cez tyzden ma cakaju dalsie vysetrenia...dakujem za kazdy nazor
Nepomenovana kozna choroba,prosim poradte
mne sa tiez zda ze to bude nejaka alergia
Ozvem sa Ti neskôr.
A nemoze to mat suvis este s nejakou potravinou? Orechy, banany, vajcia alebo co ja viem ... dufam ze sa to raz skonci lebo sa to taha uz treti mesiac a stale nic.. :( dakujem ze si sa ozvala
Áno, myslím všetko!!! Takto sa toho čo najskôr zbavíš.
Bol by tu ešte jeden spôsob ako sa dopátrať príčiny. Sú to kožné testy na kozmetiku, kt. používaš. Na 4- deň od testovania sa dozvieš, či si na svoju kozmetiku alergická. Požiadaj o ne!
AK neuzivam, kozna mi chce dat na akne retinoidy, ale to uz celkom ustupuje ako som vylucila mlieko... myslis uplne vysadit makeup a odlicovace? To sa neda pri mojej praci... :-( je to len povrchove, na kozi..sem tam chodim aj na tekuty dusik ku koznej..uz na mne skusa vsetko mozne..aj do solarka som chodila a prestala som a stale nic.. celiaka a helikobakter su negativne tak fakt uz neviem...
Hell,
ani antikoncepciu neužívaš? Ak je to suché, bude to alergická kontaktná dematitída. A spôsobuje Ti to buď :
1. kozmetika, kt. si nanášaš na tvár,
2. skrížená alergia,
3. problémy s určitým orgánom, podľa miesta, kde sa ekzém nachádza.
Podľa mňa to bude tá 1-notka. Odporúčam Ti vynechať všetky lieky, doplnky aj kozmetiku, kt. si nanášaš na tvár. Tú si umývaj len studenou vodou a nasaď si detox. Do pár dní by Ti to malo zmiznúť, ak nie, ozvi sa.
Pouzivala som pastu 3D whitening od crestu a taktiez aj bieliace pasiky. Vysadila som ich cca pred mesiacom ako mi povedala kozna no ziadna zmena. Mam to aj nad ustami a aj pod, tam su uplne drobne, je ich viac a su vo farbe koze..maju taky suchy povrch ktory aj ked odstupnem, je to tam stale..dlhodobo som brala zinok ale okrem toho ziadne ine lieky..na akne ktore mavam som mala predpisanu taku smradlavu ttc pastu ale pouzivam sem tam radsej zinkovu mast...nikdy som s tym problem nemala ale teraz to je hrozne..zmenila som uz aj kozmetiku, len bioderma a la roche..na obrazku je brada..dakujem...
Vyzerá to na alergiu. Užívaš alebo si užívala nejaké lieky, doplnky?
Alergia sa Ti môže prejaviť na hociktorom mieste na tele a môžu to byť len tri vyrážky.
Napíš názov pasty, aj presne miesta, kde sa Ti to vyhodilo. Bližšie to popíš, nevidím na to dobre.
Prosim aspon niekto... moze to byt nejaka alergia alebo plesen? Molusky, dermatida alebo cokolvek...