Dobry den. Prosim kazdeho aj ked o malu radu alebo aspon nazor co by mohlo byt to co mam na cele, vid fotka. Urobilo sa mi to pred cca 2 mesiacmi aj v okoli ust. Tvari sa to nenapadne; je to vo farbe koze, nie je to cervene... kozna mi na to dala ichtoxylovu mast lenze to nepomaha, vrsj to mam z bieliacich past na zuby ale tie uz nepouzivam a predsa na celo sa mi pasta nedostane...je to ekzem?plesen? Nejaka alergia..?? Uz fakt neviem co robit. Zistili mi alergiu na mlieko ale cez tyzden ma cakaju dalsie vysetrenia...dakujem za kazdy nazor
Nepomenovana kozna choroba,prosim poradte
Tak si pozri peľový kalendár v mieste svojho bydliska a spoj to s mesiacmi, kedy máš tieto problémy. Možno na niečo prídeš aj sama.
S ostatným počkaj na lekára a opýtaj sa ho, na čo boli zamerané prick testy. Lebo na parazity určite nie! Testuje sa len na určité látky, na kt. má lekár po zistení anamnézy podozrenie. Niečo kožnými testami, iné krvnými.
Nikto nic? :-/
Hlasim sa, dnes som bola na alergologii, prvykrat. Doktor ma prezrel, zobral krv a robil kozne testy, myslim ze parazity,plese, pele a neviem este co, vsetko spuchlo a scervenelo. Povedal ze ale ani to nemoze byt presne a pockame na vysledky z krvi. Mala som to napuchnute este par hodin po tom. V poslednom obdobi ma svrbi aj cele telo ale nie cely den, najma hlava a tvar. Nemohli by byt tie pupence nejakou odozvou organizmu na nejaku alergiu ktora vznikla? Kazdy rok som v juni a juli mavala alergiu na nieco, klasicke priznaky nadcha, kychanie, svrbenie oci ale ako prislo tak odislo a ja som to nejak prezila... aj ten moj neznamy ,,ekzem" mi zacsl vznikat cca v aprili a vtedy uz prve alergeny predsa su v ovzdusi, nie? N a fotke je ruka 30 min po testoch
Hell,
nemáš zač. : )
Takéto skúsenosti s lekármi nemáš len Ty.
Je to rôzne, zložitejšie. Výsledky sa nedostavia sami od seba a okamžite. Jednak záleží od druhu alergie, od príjmu tekutín (voda), vylučovania a jednak od toho, či si ABSOLÚTNE vylúčila kontakt s alergénom.
Ak by to boli parabény (PABA) z kozmetiky, neužívaš žiadne lieky k vonkajšiemu použitiu, ani potraviny (limo, rybie produkty, omáčky, dresingy, horčicu,...) a neprichádzaš do styku s priemyselnými olejmi, tukmi, lepidlami, leštenkami na nábytok, boxom na topánky, máš len tento jeden typ alergie, nemáš veľmi zanesený organizmus, tak potom po 3 dňoch by Tvoje problémy mali ustúpiť.
Ako som Ti písala skôr, nevidím na to dobre. Ekzém môže mať alergický aj nealergický pôvod. Alergická kontaktná dermatitída =
ekzém, kt. vznikol ako alergická reakcia po kontakte s určitým alergénom. Nájdi si to na nete a porovnaj.
Koznu som vymenila uz tretiu :D ale vidim na nasom zdravotnictve ako to beru vsetko pasovo, rad za radom a bez citu..mozno mam len ja taku skusenost. Musim z nej tahat vsetky veci ako z chlpatej deky. Aj ked som vymenila kozmetiku vysledky sa nemusia dostavit hned po vysadeni? Mozu to byt aj tyzdne/mesiace? Mozno to bude fakt nejaka reakcia na potravu, v poslednom obdobi som jedla dost jednotvarne len same bielkoviny,orechy,jogurty,citrusy... ale ako ekzem to teda podla vas nevyzera tiez?dakujem fakt za kazdy komentar,aspon niekto kto ma vypocuje, precita teda... :)
Čo Ti bráni vymeniť kožnú lekárku? Alebo dať si spraviť tieto testy niekde inde? Musíš ísť na to vylučovacou metódou!
Ak Ti epikutánne testy odhalia alergén, potom dostaneš leták, kde budeš mať uvedené, čomu všetkému sa máš vyhnúť, vrátane potravín!
Môže to byť skrížená reakcia, spúšťačom môže byť aj glycerín, parfémy, živice, kovy,....
Ak by si mala napr. alergiu na nikel (zlato, striebro, bižu, gombíky,...) a prestala ich nosiť, ale by si naďalej konzumovala potraviny ako cesnak, sóju, čoko, strukoviny, maliny, mandle,... tak by si sa problémov nezbavila! A to chvíľu trvá...
Urob ako uznáš za vhodné...
No moja kozna by asi na mna krivo pozerala ze co to od nej chcem za testy. Takze to moze byt sposobene aj potravinou, ale nerozumiem preco to sa to nestrati ked tu danu potravinu prave nejem. Mat to pomaly treti mesiac s tym ze clovek nevie co s tym ma robit je pre mna hrozne. Keby to bola ina cast tela .. a nie tvar, ako som pisala v piatok som vymenila odlicovaciu vodu aj makeup za kvalitne bez parabenov( aspon tak tam pise) tak uvidim co sa bude diat...dufam ze sa z toho dostanem a pride sa na to,co to je
Hell,
áno, môže to mať súvis s potravinami, nápojmi, peľmi,...
Môžeš máť napr. alergiu na parabény, kt. sú súčasťou veľkého množstva potravín, liekov, aj KOZMETIKY!
Je jedno o aký druh alergie sa jedná, vždy záleží od imunitného stavu jedinca, kedy, kde a ako zareaguje. Takže nemusíš mať výsev po celom tele, môžeš mať mierne reakcie (len 3 svrbivé vyrážky), ale môžeš dostať aj anafylaktický šok!
Pľuzgiere, olupovanie kože,... spôsobujú alergény, kt. sa dostali do kontaktu s kožou! A tak si myslím, že by si okrem testovania u alergiológa (prick testy by Ti mal robiť až na jeseň) mala podstúpiť aj epikutánne testy u kožného!
Presne, aj ja mam ten pocit lenze neviem na co. V stredu idem k imunoalergologovi hadam ten to aspon trochu objasni...kozna mi povedala ze je to perionalna dermatida ale podla toho co som si prestudovala a popozerala nezda sa mi ze je to to. Ti ludia to maju vacsinou cervene a take vyrazne lenze ja to mam fakt vo farbe kozi. Lenze ak by to bola alergia na potravinu nemala by som to po celom tele? A len kratko po vysadenu danej potraviny?