Pred tromi rokmi som bol uplne na dne, ale teraz....

Príspevok v téme: Pred tromi rokmi som bol uplne na dne, ale teraz....
jozef8889

Dobrý večer. Volam sa Jozef, mam 26 rokov a už asi 12 rokov ma trapi socialna fobia a veci s nou spojené. Pred tromi rokmi som bol na tom po psychyckej stranke uplne zle, den čo den som uvažoval nad tým najhorším, ukončením života. V tom čase som sa uplne izoloval, prestal som chodiť do spoločnosti, medzi ludi, nikde. Bol som len doma. Ale postupom času som si uvedomil, že to takto nemôže isť dalej, a začal som prekonávať tieto situácie aj s pomocou alkoholu. Ale postupne som ho vysadzoval, teraz chodim rad na rôzne podujatia, do obchodu, medzi ludi,...ale jeden problem mi po rokoch skrývania ešte zostal. Ešte sa vrátim k tomu, čo by som o sebe nikdy nepovedal a ani nedufal, našiel som si priatelku a mam ju strasne rad, a ona mna asi tiež. Boli sme spolu len zopár krat, ale bolo nam spolu skvele. A teraz ku tomu problemu - v podstate neustale sa mi trochu chveju ruky, no neni to ani vydieť, ale ja to citím. A najhoršie je, ked musim niekomu podať pohar, napiť sa, obedovať atd. A ked sa na to sustredim, tak sa mi ešte viac začnu triasť. Priatelke som to zatial nepovedal, strašne sa toho bojim... ale časom nastanu situácie, pri ktorých budem musieť používať ruky - napr. pozvať ju na obed, niečo podať, isť na oslavu... A teraz som strašne na nervy, lebo neviem, ako to riešiť. Co by ste mi odporučili. Ta socialna fobia je vo mne stale, ale už v ovela menšej forme ako dakedy. Cital som niekde, že by mohli AD pomocť, ale zaroven inde som cital, že spôsobuju tras ruk, tak neviem. Nikdy som doteraz nebral žiadne lieky...prosim poradte mi, alebo su nejake volnopredajne, čo by pomohli...dakujem.

jozef8889

pre denisaf - a ten guajacuran ako často užívaš, pozeral som že je to volnopredajny liek. Berieš ho pravidelne, alebo len pred nejakou ...stresovou situáciou... Ako na teba pôsobi?

jozef8889

pre divocina1- ak sa môzem spýtať, ake berieš AD. A ako často chodiš ku svojej doktorke resp. doktorovi. Nespôsobuju ti tie AD nejake ine ťažkosti?

divocina1

tak treba ist doktorke niekde do najblizsieho vascieho mesta... ja sa po ad citim ako iny clovek ziaden stres fobia nic... velmi si pochvalujem...no zalezi od toho ake ad dostanes niekedy mozes soferovat niektore su silnejsie...

jozef8889

no ja by som bol nerad zavisli na AD. Ako vlastne na teba pôsobia? Mam robotu v ktorej musim chodiť na aute, mohol by som po ich uzivani normalne soferovať? Maju okamzity učinok, alebo nejake vedlajšie učinky? ja by som šiel aj za svojou obvodnou lekarkou, aby mi dala odporučanie ku psychologovi, resp. psychiatrovi, ale bývame na dediny a ta doktorka by to celej dedine do dvoch dni vykecala - to je iste. A nebol by som rad, aby ma ludia podla toho posudzovali. Alebo su aj nejaký sukromny špecialisti? ku ktorým netreba odporučanie? peniaze by neboli ziaden problem, len sa chcem zbaviť toho trasu a zit plnohodnotne.

divocina1

ahoj mne pomahaju len adcka...bohuzial bez nich neviem fungovat... tieto choroby su beh na dlhe trate... to sa neda liecit vitaminmi a pod . si myslim...lebo som to skusala a neislo to...tam treba preprogramovat hlavu...

jozef8889

ja by som ani AD nechcel brať, skôr niečo prirodne, nenavykove, čo by mohlo pomôcť - nejaky vitaminy, doplnky , no neviem. Strašne zle sa kvôli tomu citim... Ale ked to nezmenim, tak neviem...myslite, že by pomohla navššteva psychológa, alebo psychiatra.?