Lidl - naozaj nás chce otráviť? Poznáme pravdu

Iva legers

Včera t.j.27.3.2019 som navštívila Lidl Čadca keď že mám odtiaľ snúbenca.Hned mi do očí padol pilos xxl camembert stojí nejak 99centov tak som kúpila 2 dnes som ho pekne obalila že obed s hranolkami fuuuuuj to taký smrad hrozný, hrozný, hrozný, hrozný celý byt vetram.Nekupujte!!!!!!

zdradca

Davnejsie som pracoval v Anglicku vo firme co balila zemiaky.
Skupina poliakov co tam pracovala vo vedlajsiej hale mala za ulohu vyberat s dodavok od farmara zemiaky co nevypadali umelo a mohla byt na nich aj hlina. Tie sme my potom pakovali ako Bio.
Ostatne zemiaky s tej varky sa premyli a predavali ako normalne.
Ked som sa opytal farmara ci to nevadi. Povedal. Zem je taka prechemizovana ze je jedno co tam bude rast,hned sa to kontaminuje.
A preco by sme nepredavali pod oznacenim Bio ked dobre sa to predava a aj taj to nik nekontroluje. Odvtedy uz neverim obchodom. Radsej som si za usetrene peniaze kupil starsi domcek na dedine a pestujem si vsetko sam a popritom si domcek opravujem. Je to vsetko marketingovi tah na zakaznika.
To iste robi aj masespraacujuci priemysel. Na etikety daju obrazok krav ci prasiat ako si ziju v prirode a v skutocnosti su podopierane tie zvierata a krmene chemickym ci inym svinstvom len aby im nezacali hnit nohy keby ostali lezat. A o klietovom chove sliepok na vajicka ani nehovorim. Hnus,humus preto radsej svoje a pestovane starym sedliackym postupom
Vid videa na

Sonie

Ak by sa človek mal zamyslieť nad tým, čo všetko nás môže otráviť alebo otravuje, tak by to určite nebola len zelenina a ovocie v super a hyper - marketoch.

zulubu

Šak ked suodchylky od normy, tak
su minimalne-to neuškodí,Nejeme 10kg nara.z
Len musia tu normu mat podla tych pravidiel, nič sa nedeje.

BJ_2

Urcite to neobsahuje nepovolene mnozstva dusicnanov. To by stopli.
Rozhodne verim v tomto tym laboratornym testom. To ze sa to prevari, filtruje a rozne pripravuje, urcite neovplyvni mnozstvo dusitanov. Tymi postupmi sa nicia len niektore latky, ako enzymi, vitaminy, nie mineralne latky. Aj caje, ked sa piju, su prevarene, a kolko tam ostava ucinnych latok...

A ten pripad, co schudol v taliansku a tu pribral, to nemusi byt kvoli strave, ale kvoli tomu prostrediu. To sa aj mne stalo, ze ked som sa vratil do stareho prostredia, pribudli mi tie stare problemy.

ipsik

Pokusim sa povedat nieco rozumne. Vyssie uvedene spolocnosti su predajcami a nie producentmi. Mozno produkuju aj vlastne potraviny, ale isto ich nie je vela. Cize kto co, o kom o com, s kym s cim?! Hatovat nie je tazke...

philips

Hubar1, je to bežný postup spracovania materiálu v laboratóriach. Nemusíš sa báť, nariedená vzorka sa potom spätne vynásobí na pôvodnú koncentráciu. Premývanie je z dôvodu, že do chromatografu musí ísť vzorka čistá, zbavená všetkých nečistôt, avšak dusitany vo vzorke ostávajú.
Prístroj z toho videa je neznámy, princíp jeho funkcie je záhadou (na meranie elektrickej veličiny chýba druhá elektróda, enzymatické stanovenie tiež neprichádza do úvahy). Žiadny z mne známych postupov merania koncentrácie (a ako laborant ich viem dosť) nie je v tomto pripade použiteľný pre takýto prístroj.