Ovulacia 25. den cyklu

Príspevok v téme: Ovulacia 25. den cyklu
Miska2243

Ahojte, pri vysetreni ultrazvukom na pravidelnej rocnej gynekologickej prehliadke mi pani doktorka povedala,ze na lavom vajecniku prebieha ovulacia, co by nebolo nic zvlastne ale vtedy som mala 25. den cyklu. Tym padom mi oznamila,ze ked je posunuta ovulacia bude mi meskat aj menstruacia ale dostala som menzes normalne na 29. den a krvacanie trvalo tyzden ako zvycajne. Sice som sa docitala,ze nemusi byt ovulacia presne v strede cyklu ale stretla sa nejaka z vas s tym,ze ma plodne dni presne pred zacatim menzesu? Vzdy som si myslela,ze ovulaciu mavam v strede cyklu kvoli pobolievaniu vo vajecnikoch v tych dnoch,preto ma to prekvapilo.

Vierka55

Miška, prečo si myslíš, že si somár.? Ja to mam presne tak isto - bolesti, hlien, a zvýšená chuť na milovanie a presne v tom čase som aj otehotnela.

Noelinka

Annitka nie kazda zena ma v strede cyklu ovulku. Moze byt aj pred MS aj pocas MS aj po MS! Telo kazdej zeny funguje inak!

Noelinka

Vierka hlien ti neda ziadne info o plodnosti. Jedine gynekolog ti vie povedat ci si plodna alebo nie. Tento vykon sa robi pomocou usg ca v stre cyklu a pomocou krvnych testov . Aj ked ma zena napr MS nemusi mat dozrete vajicka a dozrete vajicko sa ti neoplodni

Miska2243

Dakujem pekne vsetkym za odpovede,dozvedela som sa plno zaujimavych informacii. Zo zvedavosti si kupim tie ovulacne testy,aby som zistila,kedy mavam v skutocnosti ovulaciu lebo lutealna faza 3 dni je zrejme trochu nerealna a aj nedobra. Vraj kratka lutealna faza znaci nizku hladinu progesteronu,co v konecnom dosledku moze sposobit problemy pri otehotneni. Som tak trosku somar zo svojho tela. Vzdy som si myslela,ze mavam plodne dni uprostred cyklu kvoli pocitom vo vajecnikoch,hlienu a zvysenej chuti na milovanie.

Vierka55

Aj hlien z krčku maternice môže ženám poskytnúť informácie o ich stave plodnosti. Akonáhle sa zjaví hlien, začína plodná fáza cyklu, ktorá má svoj vrchol s priehľadným a pružným hlienom. To sa deje bezprostredne pred ovuláciou.
Mnohé ženy ešte nikdy nepozorovali hlien, pretože o tom nevedeli. Je dôležité vedieť, že bez hlienu tehotenstvo vôbec nemôže vzniknúť, keďže v plodné dni slúži ako ochrana pre spermie na ceste k vaječnej bunke. Oplatí sa dávať si na to pozor a pravidelne sa sledovať, čo sa deje na pošvovom vchode v priebehu cyklu.

Noelinka

Gumulo a este nieco pocas ovulky je teplota bazalna vyssia ako pocas neplodnych dni prave preto som to nizsie pisala ze si to ma merat alebo existujú ovulacne testy sj tym si to moze zistit kedy ma ca ovulku.

A co sa tyka MS bez mensteuacie zena nebude mat deti pretoze menstruacia je prave to ked sa vajicko neoplodni a mazwrnica ju pomocou MS vypudi z tela. Takue zeny bez MS budu ci maju viac problemu s otehotnením