Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Napíšte váš názor

Príspevok v téme: Napíšte váš názor
NervozneDievca

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či som oprávnene naštvaná a na vaše názory.
Mâm 19 rokov, chodím na strednú školu, ešte mi zostáva jeden ročník. Blíži sa leto a rodičia ma posielajú niekde na brigádu. A tu je problém: Nie žeby som bola lenivá, ale už len pri predstave na to, že mám ísť niekde medzi ľudí a hovoriť s nimi mi naháňa hrôzu. Pre mňa je ťažké ísť do spoločnosti a pretrvávať tam. Som extrémne hanblivá, tichá, nekomunikatívna, nespoločenská, nemám ŽIADNE sebavedomie. Myslím si, že som nemožná, že nič nedokážem. Neviem, či za to môže výchova, no nebola veľmi dobrá. Rodičia robili jednu z najčastejších chýb: porovnávali nás s druhými, úspešnejšími ľuďmi, stále a trvá to doteraz. napr. ''Pozri sa, bratranec si našiel brigádu a ty len sedíš na zadku." alebo "Druhé deti sa vedia lepšie učiť a ty nám také známky nesieš domov". Akože... som jediná na svete, kto nebude na brigáde alebo len ja jediná som sa na základke zle učila či čo ? Proste som úplne bez sebavedomia, stresujem medzi ľuďmi, mám diagnostikovanú panickú poruchu (mala som záchvaty paniky) a proste ja sa tak na robotu neviem sústrediť. A ešte medzi ľuďmi. Viem, že keď skončim školu, tak sa budem musieť uvedomiť, ale toto sú len 2 mesiace.

No takže počas toho čo som tu písala svoj problém, stihla som mať ešte krátky rozhovor s mamou o brigáde a čo sa nestalo... zase porovnávanie s tromi ľuďmi čo sa nemajú problém ozvať. Keby som sa nemala problém ozvať, tak by som si bez problémov niečo našla. Už som naštvaná z toho večného porovnávania a buzerovania. Vaše názory ? Vopred ďakujem.

vega 2

Ahoj,
samozrejme ze mas nervi na to porovnavanie, ked nic ine nevedia, len porovnavat...

Ak sa ti da, na tu brigadu chod, uz len kvoli tomu, ze mas problem byt medzi ludmi. Musis tomu celit, a cim skor, tym lepsie. Potom uz budes v pohode. Na to porovnavanie kasli... kazdy je nejaky.

ticinpcka

Je tazko radit v takej situacii.ja som tiez ticha,nekomunikativna, mam problem si najst pracu,lebo to co by som chcela robit,toho sa bojim doslova...vzdy mam pocit,ze spravim nieco zle,ze sa strapnim...hrozne uz je ked vam ludia povedia,ze aka ste ticha,alebo vzdy tak mlčite ?? Nie niesom taka,lenze pride blok a hotovo....

Mesačný princ

Dobre ti tu píšu. Práca je práca a ak si nájdeš nejakú ty, bude to celkom fajn. A naučíš sa, čo to znamená pracovný kolobeh.

No ja by som na tvojom mieste reagoval inak. Just by som do žiadnej práce nešiel. Pretože ak zarobíš menej, alebo nebudeš zvládať opäť budeš len terčom útokov a porovnávania a nespraví to dobre tvojej psychike.

už len z princípu.

Ja som v niektorých veciach veľmi ješitný a keby ma začal niekto porovnávať, tak sa na päte otočím :D

anonym820

No sorry, ale je to smiesne co pises. Si 19 rocna mlada zena, uz DOSPELA!! Ja som mala den po 15tke a musela som nechat skolu a ist makat. Rodicia povedali ze ma financovat nebudu, ze som darmozrac a ak chcem jest, mat kde spat mam ist makat a aj tak bolo. Ze vsak skolu si dorobim potom za svoje...inak somnou vy***ali. Vyplatu som musela odovzdavat do koruny, inak bolo zle... Nikto sa nestaral ako sa citim a uz vobec ze ci sa hanbim, proste zivot ta donuti robit rozne veci a aj nauci... Takze bud odid z domu este teraz a ziv sa sama, postaraj sa sama o seba, alebo tu brigadu zober ved mas uz 19 a urcite ti peniaze brat nebudu, aspon nie vsetky, takze...
napriklad ku nam do podniku kde pracujem chodia brigadovat bezne 16 rocne baby aj chalani, no problem. Nikto ta za rucicku vodit nebude... aj hanblivy ludia aj introverti a ludia s problemami ako psych. tak fyzickymi musia platit ucty...alebo si najdi sponzora ak na to mas a nemusis riesit nic ...

WHISPER

a čo tým chceš teraz povedať??? že budeš zavretá medzi 4 stenami a ľutovať sa ze ta porovnavaju s druhymi,... a chovať ťa budu rodičia kym nepomrú...?
a po strednej skole čo? ako budeš žiť? čo budeš robiť..?
nič...?

zober zivot do vlastnych ruk a na tu brigadu chod, zarobíš si peniaze a zistíš že nepadajú z neba len tak, naučiš sa pracovnym navykom, no a nevyhováraj sa na hanblivosť, ja budem mať 30 a som hanblivá, ale zijem sama, musim platit učty, chodim do práce...
zvykneš si...!

to je to iste ako keby si nechodila do školy nenaučila by si sa čitať, počitať...

ked sa budeš vyhýbať ludom nenaučíš sa s nimi komunikovať...

ja som bola od narodenia psychicky tyrana, ponižovana, šikanovana v škole a tu som...!

pomocnica

Môj názor je taký, že si oprávnene naštvaná, lebo rodičia by nemali svoje deti porovnávať s inými, to nerobí dobrotu, akurát to mladých vyhecuje k agresivite, zúrivosti a proste sú nervózni, majú sami na seba vysoké a prehnané nároky, lebo stále sa toto deje...ale tak ja tvojich rodičov nezmením....taktiež súhlasím s mesačným princom...ALE! Ty si vážne trošku lenivá, lebo prečo by si mala robiť medzi ľuďmi keď si introvert a nie si pre takú prácu stvorená? Veď brigády sú rôzne...nemusíš pracovať s ľuďmi...keď hľadáš tak nájdeš. Nájdi si niečo, čo by ťa aspoň trochu aj bavilo..možno knihy...alebo niečo také...pohľadaj na internete. :-)
Pri rodičoch sa trikrát nadýchni, spomeň si, že raz odtiaľto odídeš usmej sa a choď ďalej...a poviem ti takto...DOKÁŽEŠ sa ozvať...len v sebe nájdi tú tigricu...nemusíš byť stále ticho! OZVI SA! ;-)
Veľa šťastia.

Mesačný princ

Niektorí ľudia by si nemali robiť deti.

Ja by som na tvojom mieste nešiel nikde. A po skončení školy by som odišiel od rodina tak ďaleko, ako by sa len dalo.