Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tiky po tele

Príspevok v téme: Tiky po tele
123456abcd

Dobrý deň. Mám 15 rokov. Už dlhšiu dobu pociťujem tiky po tele. Z ničoho nič mi napr. vibruje stehno, len tak keď ležím sa mi pohne prst na ruke aj na nohe, mierne mi nadskoci koleno, zdvihne sa mi trochu plece, pohne sa mi hlava, pohne sa mi cela ruka proste to sú pohyby ktoré som vlastne nevykonal a telo sa pohybuje samé. Sú to malé pohyby nie veľké ale sú všetky nečakane a sú silne čiže trhave. Trvá to už asi dva mesiace a stále to pretrváva. Na neurologickom vyšetrení som bol asi pred rokom a pol koli problémom s chrbticou a neurologicky som bol v poriadku. Tieto problémy mám iba keď ležím a sedím pri chôdzi nemam. Od včera som začal brat vitamín B-komplex. Užívam magnesium a nič nezaberá. Budem vďačný za každé rady. Ďakujem

123456abcd

A kedy by to asi malo začať zaberať keď teraz si teraz pravidelne dávam magneB6 a vitamín B-komplex? Magnesium stačí dvakrát denne?

Kycera

Musíš byť trpezlivý, liečba nezaberá okamžite.
Zášklby v svaloch môžu súvisieť aj s poruchami v pohybovom, nervovom a cievnom systéme.

Stresujúce obdobie máš už za sebou, tak oddychuj. Pridaj si hudobno - slovnú relaxáciu "Cesta k uvoľneniu" od majstra L. Chudíka a začni podľa nej relaxovať.
Pozri, dokázal si sa dostať zo zlých známok, dokážeš prekonať alebo aspoň urobiť všetko, čo je v Tvojich silách, aby si zvládol aj toto. Život je boj, tak bojuj a myslí na to, že to zvládneš. Budem Ti držať palce! : )

123456abcd

Mám občas uskostne stavy že myslím aj na tie najhoršie choroby že mám. Už dlho trpim aspergerovym syndrómom ale vraj mám z neho len nejaké črty. Som aj psychiatrický pacient ale z veľa veci som sa už dostal. Už dávno sa mi rozviedli rodičia mal som zle známky v škole ale zo všetkého som sa dostal a dnes už viem byt najlepsi z triedy. Bral som aj nejaký čas tabletky na tieto psychické problémy už asi 5 rokov nič neberiem. Mám pokazenú chrbticu skrátene svaly stále mám nejaký zdravotný problém. Vždy sa mi niečo objaví. Už neviem čo budem robiť ale mama je lekár v úplne odlišnom odbore v tomto mi ona nepomôže. Všetkým ďakujem za rady

123456abcd

Nie žiadny kliešť ma nepostipal...
Magnesium beriem dvakrát denne a pijem minerálky so zvýšeným obsahom horčíka a vápnika. Trikrát denne si dávam vitamín B-komplex ale nič zatiaľ nezaberá. Teraz mám tie problémy hlavne v chodidlách nikdy to neprestane každý jeden sval sa tam neustále pohybuje.

Kycera

Tik = nervová porucha prejavujúca sa potrhávaním svalstva (často na tvári ).
To, čo opisuješ, nebude tik, ale zášklb.
Zášklb = šklbnutie, trhnutie svalstva.
Mám na Teba otázku : Nepoštípal Ťa náhodou kliešť?

lydka14

skus jest viac magnezia je mozne ze je to vo svaloch :) a ked mas 15 tak to je vek kedy kazdemu organizmu chyba nejaky vitamin alebo mineral :)

Kate9402

Podarilo sa mi až dvakrát ísť na taxíku s mužom, ktorý mal takéto tiky. Priserne som sa bála. Vyzeral úplne normálne a z ničoho nič sa prejavil tik hlavy, ruky...
Vraj je to psychického rázu. Neviem či máš aj ty problémy, z ktorých máš úzkostné stavy, ale ozaj žiadne antidepresíva neodporúčam. Telo si na nich navykne a máš len 15, potom ich budeš musieť brat celý život a samozrejme silnejšie a silnejšie...
Odporúčam nahliadnuť tu www.biomagazin.sk a môj názor je ten, že to rozhodne súvisí s psychikou. Takže zašla by som za detským psychológom a veľa ale veľa sa rozpravala . Niečo to totiž spustilo.
Držím prsty :)

123456abcd

Posledné obdobie som mal stresujúce... od začiatku apríla až do polovice mája som sa dosť stresoval koli prijímacím pohovorom a podobne. Už je ale koniec všetkých tých záležitosti ale problémy naďalej pretrvávajú a nemam pocit ze sa to este viac zhoršuje... Zit sa s tým dá ale je to nepríjemne. Mám obavy ze to bude nejaký vážny neurologicky problém.