Môj život nie je život aky chcem

Príspevok v téme: Môj život nie je život aky chcem
stalesmutna

Neviem kde začať do 17 asi nejak som bola normalny clovek mlady, ktory sa smial zabaval. Postupne sa objavil prvy panicky atak..to obdobie som zvladla a prekonala nejako sama bez liekov za čo som bola na seba hrda. Momentalne mam 21 rokov....v lete sa udialo niečo velmi tažke pre mna, chlapec s ktorým som chodila ked som mala 15 rokov sa mi ozval...mam na neho cely život slabost, velmi vela krat mi ubližil odmietol ma, ale zakaždym stale sa stretneme. Na slovensku velmi nie je a pride za rok asi tak na mesiac dva ...pozname sa proste od mojich 15..mame aj par spoločnych kamaratov. Pocas leta mal priatelku ona bola preč a trávili sme leto spolu, chodili po výletoch a milovala sa. Tolko krát mi povedal že ma miluje avšetky tie veci až som mu to uverila. Leto skončilo a on odišiel...nastali ťažke depresie, naozaj tažke ...nie take ako ked niekto povie ježis mam depku...1x v zivote som prisla na to čo to znamena, neprajem to nikomu nikdy v živote. Primarne ta depresia bola sposobena asi nim ale celkovo moja chut voči životu a tomu aby som žila dalej bola nulovu..nič nedavala zmyse, vsetko bolo zbytočne, ja som bola zbytočna. Bolo par dni kedy som sa tyžden nepohla z postele a s nikym sa nerozpravala a napisala par listov rodičom a zopar priateľom ako list na rozlučenie ked s tym skoncujem a zoberiem si život. Viem že tmu nerozumiete ale ked sa nachadzate v tak silnej depresii, je jasne že vam to napadne. Vyhladala som psychiatricku pomoc, pani doktorka mi povedala že mam ťažkú depresiu a hraničnu poruchu osobnosti a velmi vela psychickych ťažkosti, chodila som na terapie, ale tie depresie ptretrvavali snažila som sa skrývat to predkaždym, neviem ...prečo..prosim nevyčitajte mi to...ale jeho priatelka je velmi chuda ja som chuda tiež ale chcela byt viac...moja hlupa hlava si myslela že ak budem ako ona možno ma bude mat naozaj rad( samozrejme nemal) a stala som sa anorektickou...depresie boli horsie a horsie, mala som nočné mory, celý môj život bol jeden velky chaos..do toho som chodila na vysoku školu a cez vikendy do prace. Z anorexie som sa pred pár mesiacmi dostala, momentalne som doma u rodicov kedže som velmi chora a chodim po vyšetreniach.. som v tažkej depresie, mám každodennú uzkosť a panické stavy, bojím sa chodiť von medzi ludi každý ma ma za cudacku, bojim sa všetkeho, celého sveta. Som zničená a zlomená. Vela x som spadla a zdvihla sa išla dalej ale teraz už neviem ako dalej ako sa dostat z tych depresii..do toho ten zly fyzicky stav a choroba. Mala som naplanovane krasne veci...a vsetko sa mi ruca ako domček z karát. Neviem ako dalej :-(

denisaf

ja fakt nepochopim ako sa zena dokaze tak zlozit koli chlapovi...ta ktora chlapov dobre pozna ta od nich radsej nikdy nic neocakava.. aj mna ex dobre poosieral ale takto som to nebrala zila som dalej!!!!!.chlap nema problem zbalit sa od deti od zeny bez slova vysrat sa doslova na celu svoju rodinu a on by mal byt dovod preco brat lieky nechodit do roboty nezit a revat doma do vankusa??? baby ja by som vas prefackala... slovenky nemaju fakt ziadnu hrdost nic...

alexxxxx

ludia, ktori jej tvrdite, ze su na tom ini ludia horsie ste v ZIVOTE nepresli DEPRESIOU

ja si jednou tiez prachadzam, a plne si UVEDOMUJEM, ze som mohla byt chora, uvedomujem si ze mam to stastie a som zdrava (dufam), ti ludia co maju tazke depresie, rozmyslaju uplne inac ako zdravi ludia a nepomaha im to ze im niekto povie ze to napr bude lepsie

ja mam depresiu tiez (bohuzial) kvili chlapovi akurat ten rozdiel je, ze my sme mali krasny vztah a nieco sa len posralo

ty si musis uvedomit jednu zakladnu vec, ze takeho chlapa NEchces aj keby bol nezadany, chcela by si niekoho kto by ta len vyuzival? naco by ti bol? zato ze mas nanho slabost? predstav si ze si ho vezmes podvadza ta alebo nieco

si este mlada, ked skutocne spoznas normalneho chlapa ktory si ta zasluzi pochopis, ze sa trapis zbytocne :)
len sa vzchod a netrap sa kvoli debilovi, keby bol aspon normalny tak sa ti to vyplati ale takto naozaj nie

Lillush8

WHISPER - s tým chlapom som to mala podobne, 5 rokov vo vzťahu, ešte deň predtým mi hovoril ako ma ľúbi a potom z ničoho nič na fb zrušený vzťah aj to som sa musela dozvedieť od niekoho iného a rozchod len cez skype, nemal ani len toľko hrdosti aby mi to povedal do očí, vraj prišla iná - aj to bola nejaká ani nie 18 ročná žaba a to mal chalan 24, tak si hovorím dobre no :D bolieť bolelo chvíľku vážne len chvíľku som poplakala aby sa nepovedalo a ostala som v pohode. Každý z našich spoločných priateľov na to nadával aj na to nové dievča, no mne v tej chvíli bolo fajn. Presne ako ty, aj ja som zanevrela na chlapov, na lásku a som už 5 rokov single a je mi tak dobre, ani vzťah nehľadam a čo že mi tiahne na 30 a podľa okolia by som mala mať už svadbu a dve deti? kašľať ich!
A k autorke - mysli pozitívne, si ešte mladá chlapi ešte budú a raz možno natrafíš na toho pána pravého (ak taký ešte existuje) Hlava hore a užívaj život, netráp sa nad hluposťami

kafe

čo sa ti stalo v lete (chlapec ťa využil a nechal tak) je úplne nepodstatné. To je len posledná kvapka v preplnenom pohári. To prázdno čo máš vo vnútri, to je tam asi dlhšie, alebo nie? Neriešené veci z detstva... to sa tiež samo od seba nestratí.

Niečo pre inšpiráciu:
www.youtube.com
Je toho na nete veľa. Nepozeraj to všetko, vyber si jedno, čo ťa zaujme a skús ísť v niekoho šľapajách: www.youtube.com
Ak ti terapie nepomáhajú, skús iného terapeuta. Neviem ti konkrétne poradiť, ale určite existuje riešenie, čo robiť, aby ti bolo lepšie. Drž si to v hlave - čo môžem pre seba urobiť, aby mi bolo lepšie - a niečo nájdeš, niekoho stretneš, niečo v tvojom vnútri povolí, odíde, uľaví sa ti.. a ty sa pohneš z čiernej diery. Neboj sa. Držím ti palce.

denisaf

whisper uplne s tebou suhlasim v zivote su ovela horsie veci nez nejaky chlap ktory si ani nezasluzi tvoju pozornost a ozve sa ked sa to jemu hodi!!! lebo co ine oni vedia drzia si zadne dvere u kazdej a ozyvaju sa ako im to ktorej vyhovuje!! A ty si mlada zdrava 21 rocna zena najdi si robotu zarobis si peniaze prides na ine myslienky a spoznas novych ludi!! a takto ked budes doma a mysliet na debila nic sa nezmeni! Ja som vdaka ex bola po rozhode v dlhu sama som sa z toho dostala. Najst si robotu zmenit prostedie je teraz uplny zaklad aby si sa pohla dalej

Tomas123456

nejdem riesit to preco si sa tak zrutila kvoli takejto nepodstatnej veci ako je to ze ty frajer dal kopacky.idemti pomoct. Velmi by pomohlo kebyze sa obratia na vieru v boha ale fakt uprimnu pevnu vieru v bohanielen taku ze aby sa nepovedalo. Ak budes mat silnu vieru v boha nic viac k stastiu potrebovat nebudes. Vsetky hmotne veci ako frajerri oblubenost peniaze kariera ta nebudu trapit jedine nacom ti bude zalezat bude tvoja biera v boha ta ta bude naplnat stastim a da ti zmysel do zivota aj napriek vsetkemu.hovorim z vlastnej skusenosti.

stalesmutna

prečo ma hadžes do jedneho vreca s ludmi ktorý sa o nič nesnažia? nepoznas ma, zdrava strava a sport...stravujem sa tak zdravo ako sa len da, nefajcim nepijem ..kym nenastupili zdravotne problemi aktivne som cvičila. Nemam nejaku obyčajnu chripku, davat si dokopy psychiku popri chorobe nie je lahke. Toto je typicka reakcia ludi ...pozri sa na inych ludia umieraju, hladaju...ano ja viem a vela krat dakujem za vsetko čo mam. Ale mentalne zdravie nie je zalezitostou dna... vzchop sa a zajtra začinas novy život. Veci z detstva na mne zanechali bohužiaľ nasledky... vies to že ma človek byvanie, rodinu financie...ano za to som vdacna..ale to nie su veci ktore ta naplnia a urobia stasttnou respektive vyplnia to prazdno co mas vo vnutri.

lLily

whisper - 10 rokov bez oficianeho spojenia a ty ani neprijala jeho priezvisko za svoje? tomu sa hovori prechodeny a celkom zbytocny vztah, ktoremu zaruka skoncila davno predtym, nez si sa dozvedela, ze si nasiel inu. Mozes byt rada, ze to dopadlo aspon takto a nenarobili ste si este aj deti.