Chudnutie priberanie

Príspevok v téme: Chudnutie priberanie
alexxka

Ahojte. Chcem sa s vami podeliť o moj pribeh s chudnutím a chcela od vas radu.Mam 16 rokov a dost ma mrzi, z to musim takto riesit. Uz od detstva som byvala vždy pevnejšia, jedavala som dost nezdravých jedál, hlavne mastných, pecivo a podobne a tak som rokmi priberala a priberala. Ked to v roku 2014 prišlo na váhu 76kg uz som povedala dost a začala som chudnut. Vzdy som obmedzila jedlo asi tak na tyzden a potom som zas jedla normalne, takto som chudla do decembra tohto roka a mala som 64 kg. Od 30.12 som začala chudnut dost radikálne a cvičiť, schudla som za 13 týždňov na 55kg. Bola som neskutocne šťastná ale prišlo obdobie normálneho jedenia a moja hlava sa zbláznila. Začala som sa brutálne prežierať. 2 čokolády len tak po obede? Nebol problem. Jedavala som 3-4x viac kalórii ako normalne. Potom prišli výčitky a začala slm sa drzat tak 5 dni so slovami, ze sa nikdy neprejem uz a podobne. Lenze vzdy sa to vrátilo. Za necelé dva mesiace som pribrala. Mam 66kg takze este viac ako predtým. Mam neskutocne veľké prsia, brucho, boky. Začala som zas chudnut lebo takúto postavu nechcem; ked uz som raz mala 55kg ale bojim sa, že zas príde po par dňoch ten den a ja to zas dokaslem :(ma niekto nejake skúsenosti s prejedanim alebo takýmto chudnutím?

Gima

Ahoj mne k chudnutiu pomáha Psylium - indická vláknina.Prečistuje črevá, mám ju z lekárne.

Psyllium dokáže už po niekoľkých dňoch užívania navodiť správnu hustotu stolice a nie je návykové (je vhodné pre tehotné ženy, matky počas dojčenia a deti od 3 rokov). V tráviacom trakte zväčšuje až 40-krát svoj objem a vzniká hojivý gél. Jednoduchým zväčšením objemu (mechanickou silou ako piest) odsúva z tráviaceho traktu škodlivé splodiny.

Potencionálne jedovaté a rakovinotvorné látky sú gélom v črevách absorbované a znižuje sa tak kontakt so sliznicami v žalúdku a v črevách. Zväčšeným objemom Psyllia vzniká pocit „falošného nasýtenia“ a zmenšuje sa chuť do jedla.

Vhodná na užívanie pri nadváhe a obezite. Čistí a podporuje tráviace ústrojenstvo, podporuje činnosť črevnej mikroflóry a správne vyprázdňovanie. Priaznivo ovplyvňuje hladinu cukrov, tukov a cholesterolu v krvi.

Tomas123456

ked budes mat nabuduce chut na sladke tak si daj namiesto sladkosti daku zeleninu alebo ovocie to je menej kaloricke nez cokolada alebo si daj orechy

Ahoj2017

Skus nie ze chudnut ale zmenit celkovo zivotny styl. Lebo takymto sposobom sa budes motat v bludnom kruhu donekonecna, popripade aby to nezaslo v anorexiu/bulimiu.

Vyskusaj normalne 5 x za jest, proste sa neprezierat ale 5x za den sa najest ako normalny clovek. Kasli na nejake diety typu paleo, Macingova, low carb, vegetarianska strava,raw atd. Kazda ti slubuje svoje,verim tomu ze kazda ma svoje vyhody a budes sa citit po nich lepsie, ale zváž ci to dokazes dodrziavat dokonca zivota, predpokladam ze nie,kedze sa u teba striedaju navaly prezierania a obmedzovania.
Takze vyskusaj to 5 x za den jest a neber to ako nejake obmedzovanie sa v strave.
Napr.
Ranajky; neviem co mas rada ale ak pecivo tak si daj normalne 1ks pecivo +sunka/syr/vajicka/zelenina
Desiata; ja byt tebou nejake to ovocie -je leto mas x druhov sezonneho ovocia +do hrste orechov
Obed: ryza/zemiaky/cestoviny +maso/ryby zelenina a normalne porcie napr 2 velke zemiaky, 2naberacky ryze
Olovrant: ako desiata, alebo si daj jogurt/tvaroh pridaj ovocie med vymixuj a mas mnamku :D
Vecera: bud nieco podobne ako obed ibaze v mensom mnozstve alebo 1ks peciva + cottage /sunka/syr/ryby zelenina

A ak ms potrebu mat sladkosti tak chod na to postupne. Na zaciatku si daj napriklad len kazdy druhy den nejaku sladkost ale dovoľ si ju,nedavaj si ju s vycitkami. Proste sa s tym stotozni ze si das sladkost a bodka. No a postupne navysuj dni neskor si daj kazde 3 a tak.

Hlavne sa nevzdavaj ak na zaciatku sa ti to nepodari a zas vpadnes do toho ze sa preješ. Pokracuj na druhy den znova -5x za den strava je zaklad. Ziadne diety, somariny o detoxe a neviem akej strave. Pocuvaj svoje telo. Dnes je doba ked sajedlu priklada velka dolezitost a vsade same bio a neviem ake zbytocnosti.