Nedokážem splniť priateľove túžby

Príspevok v téme: Nedokážem splniť priateľove túžby
Lina_22

Ahojte, potrebujem nejakú radu, možno podporu.
Už rok mám priateľa, ale poznám sa s ním oveľa dlhšie. Poznáme sa od SŠ, až neskôr sme sa dali dokopy. Vždy sme mali peknú vzťah a nikdy na mňa netlačil. Ale v poslednom čase je iný.
Ešte nikdy sme spolu nespali. Viem, potrebuje to, je chlap. Ale ja sa proste hanbím. Hanbím sa ukázať mu to dole a neviem si predstaviť pozrieť sa mu potom do očí, ak by sme spolu mali sex alebo hocičo iné.
Teraz sa častejšie hádame. Vyčíta mi, že ak ho neľúbim a nechcem s ním nič mať, mám mu to povedať narovinu. Ibaže ja ho milujem až priveľmi nato, aby som to urobila a potom sa hanbila s ním prehovoriť.
Neviem, prečo ten strach mám. Hoci rodičia mi vždy vštepovali, že kým nebudem dostatočne uvedomelá a veľká, mám si dať s týmto pokoj.
Už fakt neviem, čo ďalej. Tak veľmi chcem splniť priateľove túžby a aby nás spájalo aj niečo viac, ale nejde to.
Ako mám ten strach a hanbu zo seba dostať?

Lina_22

Ahojte.
Už je to celkom dlhá doba, odkedy som tu tento príspevok napísala. Odvtedy sa viac vecí zmenilo. V prvom rade sa vám chcem všetkým pekne a úprimne poďakovať za vaše rady/osobné skúsenosti a povzbudivé slová. Moc mi to pomohlo zahodiť.. vnútorný pocit hanby alebo ako to nazvať..? Vzala som si vaše rady k srdcu a skutočne som si o tom skúsila s priateľom pohovoriť. Veľká vďaka za vašu pomoc a práve preto si myslím, že bude odo mňa spravodlivé, ak vám priblížim, ako to dopadlo.
Na začiatku, kým som sa rozhovorila, to bolo pre mňa trochu desivé a trápne, ale čím viac som hovorila.. Zrazu to išlo. Povedala som mu všetko o mojich "zážitkoch a skúsenostiach" z detstva, o mojom strachu a výchove. Celý čas mlčal, len ma pozoroval. Keď som dohovorila, zľakla som sa, lebo vôbec nereagoval. A potom to prišlo. Začal sa smiať, ale od radosti. Tiekli mu slzy a opakoval, že ma miluje, že si ma váži, že ma nechce stratiť. Opakoval, že je nesmierne rád, že som sa mu zverila, že som sa prekonala. Upokojoval ma, že sex neberie ako výlučnú podmienku vzťahu a času dostanem presne toľko, koľko budem chcieť a potrebovať.
Myslím, že po tomto rozhovore je na tom náš vzťah omnoho lepšie, než kedy predtým. Úprimnosť nás zblížila. Som rada, že som poslúchla vaše rady. A aj keď je to len virtuálne, ste naozaj skvelí ľudia, že ste mi pomohli a prajem vám veľa šťastia s vyriešením vašich problémov. :)
Ďakujem.

PagAncha

MichaelaG píšem pekne a veľa? Tak ďakujem ;) píšem len z vlastnej skúsenosti viac menej a na rozdiel od kresťanských putiek píšem skúsenosti zo života a nie to čo ich na náboženstve alebo v kostole naučili, zakázali a podobne.

MichaelaG

PagAncha - prepac, ale ty o tomto vobec nic nevies. Pises vela a pekne, no iba same krasne bla-bla-bla. Ouuuuu..............!

PagAncha

Ešte by som chcela dodať... Máš strach z toho "poprvé"... Ver mi, že sa hanbis a máš obavy len teraz, pretože je to pre teba niečo nové a nezname, bojíš sa že ho sklames alebo že sa.mu to nebude páčiť, no keď to skusite, druhý, tretí, či štvrtýkrát, tak už to bude lepšie. Tiež som mala prvýkrát obavy a dlho som to odkladala ale potom prvom raze som si uvedomila.ze som sa bála.uplne zbytočne a aj tak to všetko dopadlo ináč ako som si "hororizovala" sama vo svojej hlave :D

PagAncha

Môj názor je ten aby si sa možno aj zamyslela nad sebou, prečo sa.hanbis? Hanbis sa za svoje telo? Alebo sex vnímaš ako niečo zle? Prečo si myslíš že sa budeš báť mu pozrieť do očí? Skus si dať pár podobných a otázok a snažiť sa nájsť na nich aj odpovede.Mozno je to vo výchove, ja som to mala nejak podobne. Sex bol u nás vnimany ako niečo zle, som totiž z veľmi kresťanskej rodiny, aj keď ja osobne som si v živote našla svoju cestu a hlavne zdravý úsudok a nenechám sa manipulovať nejakými náboženstvami.Mozno by si to.mala skúsiť ale nie takýmto štýlom aby na teba tlačil... Jednoducho nech počká, a spravte si nejaký večer pri sviečkach, vine, aby si sa možno viac uvoľnila a odhodila zábrany... Ako tu niekto písal ze sex je len na splodenie potomstva tak.mu kompletne hrabe. Sex je na to aby sme si ním spríjemňovali zivot, a to nevravím ani aký to má pozitívny vplyv na kompletné zdravie, psychické aj fyzické. Sex sa v dnešnej dobe bohužiaľ berie aj ako niečo zle a skazené a ani sa nedivím, keďže všade sa táto téma pretriasa a pchá sa už pomaly aj do každej reklamy. A aj vek začatia sexuálneho života sa dosť znižuje, takisto o promiskuite ľudí ani nevravím. No na druhej strane si myslím že je to aj nevyrovnanými osobnosťami ľudí, ktorí si sami seba nevazia alebo len takýmto štýlom podvedome hľadajú lasku, ktorú nedostávali v detstve, alebo bývalého partnera. Ale to už idem mimo tému trošku :D Myslím že ak to s partnerom skusis, viac vás to zblíži, posuniete váš vzťah na ďalšiu úroveň, je to o takom vzájomnom zblizeni a spoznávaní jeden druheho, každopádne na sexe vo vzťahu dvoch zamilovaných ľudí nevidím nič zlé... a hlavne sa za svoje telo nehanbí, uvedom si že si krásna a že je normálne že tvoj partner po tebe túži, túži tá spoznať a objavovať. Tak veľa šťastia a ozvi sa ako to dopadlo, som zvedava

Johanka25

Ako bolo spomenuté podomnou je to aj o tvojich tuzbach. Teraz ta nejdem navadzat aby si sa s nim vyspala..ja som bola tiez vychovana v inom duchu nie ako dnešné 13 ky ..ale po 3 mesiacoch chladenia sa to vo mne zlomilo. Urcite ostych je na mieste ale na tvojom mieste by som to nerobila. Sex je uz v dnesnej dobre sucast vztahu obdivujem ludi co sa len drzia za ruky ale asi niesi nato pripravena ak sa az v takej miere zaujimas o to co si pomysli a ze ti je blbe sa pred nim ukazat naha . Asi by som sa s nim otvorene porozpravala ci je ochotny pockat...:) ak nie tak stoji z prd a je to trucovite decko laska sa prejavuje aj inak ako v posteli zvyšok je i potrebach