Už som z toho zufaly ale jak si mam najst priatelov ked som fyzicky odlisny od zvysnych ludi. Nie tak ze som skaredy ale fyzicky na moje telo nie je pekny pohlad. Len ked sa so mnou ludia rozpravaju vidno ze su znechuteni a ze ma uz chcu mat za sebou. Ja za seba nemozem. Nie je moja vina ako vyzeram to mi bolo dane ked som sa narodil. A co mam to dakomu vysvetlovat ked to isto kazdy vie? Iste dakto sa na mna sem tam usmeje alebo prejavi sympatie ale co ja viem ci to neni len z lutosti a vobec by so mnou nechcel byt priatel. Naco riskovat dalsie sklamanie. A o dievcatach ani nehovorim to je pre mna uplne tabu.
A nechcem lutost aby ste si nemysleli.
Svet ťa nebude mať rád keď si iný
aha, toto mi pripomenulo teba, i ked neviem z napisane textu ako presne na tom si: "Naše telesné postihnutie nás brzdí, ale nezastaví. Nehľadáme súcit, ale podporu."
vsetko ma svoje pre a proti
napriklad mne osobne to pride tak, ze si na tom lepsie, nez kvazi "zdravi" ludia, ktori riesia tie iste veci, az na to, ze vyzeraju mozno viac k svetu....o to horsie pre nich, bo ty to mozes zvalit aspon na svoj hendikep
dost velku vyhodu mas i v tom, ze ked spoznas svoju zivotnu lasku, tak si mozes na stopercent isty, ze to s tebou bude mysliet vazne, pretoze inak by si s tebou asi ani nezacinala - vies, ze to vyzaduje zodpovednost uz len preto, ze si taky aky si, takze sa nemusis vobec trapit pre nejake "neiste" a zbytocne vztahy jak vacsina "zdravych"
Velmi by som ti odporucal vykaslat sa na vsetky hmotne veci ako peniaze baby .Lebo ak budes priahnut len za hmotnymi vecami tak nikdy nebudes stastny ale ked budes priahnut len po duchovnych veciach a obratis sa na vieru v boha tak budes stastny stale aj ked nebudes mat nic , tak ta viera ta vzdy podrzi vzdy budes stastny aj ked budes bez baby chudobny aj chory ale ak budes mat uprimnu krestansku silnu vieru budes stale stastny a mat zmysel v zivote.
Krestanske spolocenstva prijimaju hocikoho,robia rozne programy,su v roznych mestach,tam by si nasiel ludi,ktori by s tebou travili cas.Len sa tam ocakava,ze veris v Boha a samozrejme chodi sa na sv.omse a pod.
No vidite
knihy, počúvanie rádia, televízor, venčenie, nájdi si neaký klub priatelov s podobným postihnutím....vacsinu z toho robim a ver mi, je to prazdny zivot. Vsak tak skus existovat cca 2 tyzdne a uvidis sama
Clovek aj hendikepovany ma socialne potreby rovnako ako kazdy iny. A zit v bubline knih, filmov...omrzi veeeelmi rychlo. Aj ja chcem vztah, priatelov, kolektiv...
Ono mam svoj socialny okruh ale ti ma nikam nepozvu ani nezavolaju lebo som postihnuty (kruto napisana pravda). Ludia nechcu byt obklopeny tymi s ktorymi sa necitia dobre a to zial plati aj pre vzhlad.
A sam niekoho dakde zavolat by nemalo zmysel podla mna. Ked mna nik nevola tak ani neprijme pozvanie odo mna to je logicke. Ok bude mily v tom ze mii to nepovie na rovinu.
Tieto videa mi kus pomohli, az dovtedy kym som nepochopil ze ti ludia su v tvari pekni ( a ti co na voziku balia baby su navyse aj zdravi) a ja toto nemam. A ani take moznosti po financnej stranke ako ten typek v prvom videu ze by som mohol sportovat alebo tak.
A trz ked som to lepsie rozpisal mi skuste napisat ako by sa to dalo.
Prečo ti záleží na tom, aby ťa mal niekto rád? Nauč sa mať rád v prvom rade sám seba, prijať sa a s tým znevyhodnením. Ked nemôžeš alebo nechceš ísť do kina, sprav si kino doma. Kup si internet na komunikáciu atd. Možností je vela. Nezvaluj všetko na tvoje telesné znevýhodnenie. Ja tiež po ukončení školy som len doma.
No nezaspala som na pomyselných " vavrínoch slávy". Pracujem na sebe, aspon vzdelanostne, no tiež pracujem na fyzickom zdokonalení, zaujímam sa o zvieratá atdalej. Treba zmeniť prístup k sebe samemu a okolie sa tiež zmení voči tebe v tom pozitívnom ponímaní. Rob iba to, čo môžeš, tak aby si mal z toho radosť. Neuvažuj stále nad tým, čo nemôžeš. Takto sa ludia dostávaju do depresií. Ludia so zdravotným znevyhodnením si musia hladať alternatívy k šťastiu niekde inde, trebárs knihy, počúvanie rádia, televízor, venčenie, nájdi si neaký klub priatelov s podobným postihnutím.
svet je myslene metaforicky, na zaklade sskusenosti s privelkym mnozstvom ludi. no a preco by mi malo na tom zalezat? lebo clovek nemoze prezit zivot sam