depresie

Príspevok v téme: depresie
NaDne

dobry den. chodim na strednu skolu. trpim silnymi depresiami 4 roky a strachom zo skoly. mam taky problem. kvôli depresiam nechodim do skoly. mam ich take silne ze ma ovladaju. nie zeby som bola leniva alebo sa nechcela ucit (ucim sa na 1,2) ale problem je ze som v skole sama. nemam tam ziadnych kamaratov nikoho s kym by som sa rozpravala. spoluziaci sa mi poza chrbat smeju a spoluziacky ma zas ohovaraju. je tam asi len jedna normalna. zmeskala som uz 5 dni skoly a uvedomujem si ze ma mozu vyrazit. uvedomujem si ake to potom bude mat nasledky. lenze akonahle sa blizi skola zacnem sa citit uzkostlivo, panikarit, zmocni sa ma strach pride to az k depresii placu a do tej skoly nepojdem.
K psychiatrovi chodim aj lieky mam predpisane ale neberiem ich. isty cas som ich brala ale bolo mi po nich este horsie. raz som bola aj hospitalizovana no nepomohlo. neviem ako z toho von som zufala. cele dni sa nad tym trapim vymyslam, hladam co by som mohla urobit no zatial bezvysledne. som uz na dne svojich sil a nevladzem.

kapor60

Chapem ze sikana nieje easy , ale si zdrava a mas kde byvat a to je to podstatne. Predstacv si ze by si bola tazko chora a denne bojovala o zivot tak akurat takyto clovek ma mat pravo na depku alebo ten co nema kde byvat a musi trpiet a zobrat o jedlo . Velmi pomáha aj krestanska viera a modlitba ta ta zbavi depkey a da zmysel do zivota , nadej a pokoj na dusu

tiezosamela

ahoj a v ktorom rocniku si? inak ja ta presne chapem ako sa citis... tiez som v skole nikoho nemala... a tiez som sa ucila na jednotky na dvojky...

NaDne

Romielo - Vyskúšala som ten test a mám 26 bodov. Takže silná depresia, ako som očakávala. Je to tak, k sebe nemám dobrý vzťah, malé sebavedomie, neustály nepokoj, úzkosť a pocit beznádeje. V hlave mám plno myšlienok a vkuse nad niečím premýšľam. Niekedy až tak, že nevnímam okolitý svet. Na praxi som ako spomalený ťuťmák, vkuse premýšľam. A zasahuje mi to aj do učenia. Menej sa učím, pretože sa už neviem sústrediť.

Romielo

Tvoje pocity moze sposobovat vselico, nemusi to byt prave klinickaa depresia, ako taka... Ludia casto povedia ze mam z too depku... mozes sa sama otestovat v tomo formulari, daj tam uprimne odpovede a uvidis ak na tom ozaj si - teraz aj bez liekov. Mozno budes prekvapena co sa dozvies, a potom radim porozpravat sa o tom s rodicmi alebo inym clovekom ktoremu doverujes. Dufam ze toto admin nevymaze

www.dusevnezdravie.sk

ehm

NaDne, mýliš sa, bola som v takej situácii. Aj som Ti to tam spomenula. A je mi ľúto, že máš s liekmi zlé skúsenosti. Keby som ich kedysi nebola brala, už by som tu asi nebola. Dnes sú to už skoro dva roky čo fungujem bez nich a sama ťažko verím tomu, že som mala také myšlienky ako som mala. Jednoducho, kto nezažil, nepochopí.
A v škole to vydrž! Keď si to vydržala doteraz, už to zvládneš. Len neblicuj, lebo potom máš ešte aj výčitky svedomia a obavy z toho, čo bude ďalej. Veľmi Ti držím palce.

ehm

Milá Angelika3, keď má niekto výhrady voči čomukoľvek a argumentuje, beriem. Ak sa niekto zmôže iba na to, že povie, že všetko je blbosť, je úbožiak. Ja sa snažím poradiť vychádzajúc z mojej životnej skúsenosti. Čo si poradila zakladateľke témy Ty? Myslím, že nie je dôležité hodnotiť príspevky, dôležité je ponúknuť človeku v núdzi názor, ktorý si môže a nemusí osvojiť.

NaDne

Mesačný princ - zmenit skolu nemôzem pretoze mam 19 a ostava mi este jeden rocnik. viem co povies: ''no vidis je to uz len jeden rok. kasli na nich a nejako sa cez to prebojuj a potom ich uz nikdy v zivote neuvidis.'' no ja toto neberiem, no neviem co robit pretoze sa nemozem pohnut z miesta.

co sa tyka tych depresii, mam ich nie len zo skoly ale tak celkovo. niekedy ani neviem preco, som v pohode a zrazu na mna pride ze sa musim vyplakat. a to vtedy nemyslim na nic zle. takisto skola. vacsinou chodim do skoly ale su take obdobia kedy tam proste nepojdem. najprv mi niekedy skola az tak nevadi a po nejakom case pride take kratke obdobie kedy mi skola a vsetko v nej vadi na tolko ze tam nepojdem. no depresie nemam len zo skoly.

ehm - lieky som brala 2 roky a vtedy som sa citila prazdno, bez emocii, ziadna radost ale ani smutok. bola som ako chodiaci zombie. uvedomila dom si to a prestala som ich brat. teraz sa citim lepsie, viem sa usmievat, smiat sa, byt zabavna, vesela, vtipna, ale viem aj plakat. ziadne tabletky brat nechcem. nechcem byt znovu zombie.

a ano viem ze skola je o vzdelani no ked si nebola v takej situacii ako ja, nepochopis. cely zivot som sama a uz ma to unavuje ze sa nemam s kym porozpravat, vsetko zadrzujem v hlave len pre svoju hanblivost. sa cudujem ze mi este hlava nepraskla.
pisem na mobile, ospravedlnujem sa za nedokonale pismo.

otilka

V jednom príspevku je písané jjoe šarlatán ti nepomôže to si napísal takú hlúposť mne nevedeli lekári pomôcť a tzv šarlatán ma vyliečil nie je lekár ako lekár a aj liečitelia sú rôzny len treba počúvať čo ti hovoria a dá sa všetko liečiť