dobry den. chodim na strednu skolu. trpim silnymi depresiami 4 roky a strachom zo skoly. mam taky problem. kvôli depresiam nechodim do skoly. mam ich take silne ze ma ovladaju. nie zeby som bola leniva alebo sa nechcela ucit (ucim sa na 1,2) ale problem je ze som v skole sama. nemam tam ziadnych kamaratov nikoho s kym by som sa rozpravala. spoluziaci sa mi poza chrbat smeju a spoluziacky ma zas ohovaraju. je tam asi len jedna normalna. zmeskala som uz 5 dni skoly a uvedomujem si ze ma mozu vyrazit. uvedomujem si ake to potom bude mat nasledky. lenze akonahle sa blizi skola zacnem sa citit uzkostlivo, panikarit, zmocni sa ma strach pride to az k depresii placu a do tej skoly nepojdem.
K psychiatrovi chodim aj lieky mam predpisane ale neberiem ich. isty cas som ich brala ale bolo mi po nich este horsie. raz som bola aj hospitalizovana no nepomohlo. neviem ako z toho von som zufala. cele dni sa nad tym trapim vymyslam, hladam co by som mohla urobit no zatial bezvysledne. som uz na dne svojich sil a nevladzem.
depresie
Ehm blbosť celé čo si napísala
Ahoj!
Predovšetkým, určite neodpisuj samozvaným neznámym, ktorí sa tvária, že Ti určite pomôžu. Ak Ti nieto pomôže, tak sú to Tvoji najbližší a odborníci-lekári.
Ale žiaden lekár Ti nepomôže, keď nebudeš rešpektovať jeho pokyny. Ak Ti lieky predpísal, tak určite vedel prečo. Lieky Ti nezaberú hneď, dokonca na začiatku užívania sa môžu príznaky ochorenia aj zhoršiť. Treba vydržať a až po určitom čase zistíš, či liek zaberá a ak náhodou nie, vymeníte ho za iný. Ale ak nevyskúšaš, nebudeš vedieť.
Tým, ako sa staviaš k škole si svoje psychické problémy iba zhoršuješ. Čím ďalej tým máš väčší strach do školy ísť. Škola je povinnosť a chodiť tam treba pravidelne. A chodiť tam treba preto, aby si získala vzdelanie a nie preto, aby si sa s niekým kamarátila. Ja viem, znie to blbo, ale je to tak. A v Tvojej situácii si to alebo uvedomíš a budeš sa venovať učeniu a nie vzťahom v triede alebo prestúpiš na inú školu, kde to môže byť lepšie, no možno aj horšie.
Tiež som na strednej nepatrila k najobľúbenejším a prežila som. Nie je to príjemné, ale dá sa to. Ver mi!
To nie sú depresie!!!
To je kolektív. Ľudia, ktorí musia každodenne zvládať stres v prostredí, do ktorého sa nevracajú radi a ktoré im doslova ubližuje to takto majú.
Zmeň školu a všetko bude fajn :)
Myslím to vážne. Ak nevieš zmeniť školu, tak skús zmeniť svoj pohľad.
A sú to typické príznaky, ktoré máš ty + bolesti brucha, vymýšľanie si a všelijaké iné dôvody, pre ktoré do takého prostredia neísť.
Dospelí si môžu zvoliť či odídu. Zváž to aj ty
Pomôcť by ti mohol dobrý psychológ za používania miernych antidepresív (napr. escitalopram). Šarlatáni nepomôžu.
Napíšte pomôžem Vám sav@atlas.sk