Nemám život

Príspevok v téme: Nemám život
lalalu

Mám pocit že moji známi majú vlastné životy a ja do nich nepatrím. Keď niekomu napíšem, tak ho to otravuje a potom prestane odpisovať. Nemám okolo seba takmer žiadnych ľudí o ktorých by som mohla povedať, že toto sú tí moji s ktorými trávim čas. Veľmi ma to trápi ale mám pocit že všetkých len otravujem a nikto nemá záujem sa so mnou baviť, teda baviť možno aj áno keď je to nutné ale nič "hlbšie alebo častejšie". (Mám 25 rokov.)

Havkovtrenkach

Môže to byť príznak abstinenčnej alkoholickej psychózy... Na miesto okeny si daj radšej predpísať Triticco. Možno sa ti aj postaví...

Trulecalkokt

Chcem sa vás opýtať môže to byť psychóza keď sa náhodneidúcim prihováram zo slovami či niekoho nezabili lebo sú smutný.

CoachTomas_sk

Ahoj,

keď tu už nejaký spammer otvoril 2 roky starú tému, podarilo sa ti nájsť nových priateľov? :)

Tomáš

kapor60S

AK u danych ludi pocitujes ze nemaju s tebou zaujem sa kamaratit tak sa im skratka nevtieraj a najdi si inych kamaratov ktori ta budu mat rad takeho aky si .

Cli

Laallu aj ja mám tento pocit. Ale predpokladám, že tento pocit máš už do malička. Je to toak? A stále sa to prehlbuje.
Ja len hádam. Ale mám aj otázky - Je ti viac zima než ostatným ľuďom, ? Si citlivá na svetlo? ľajko sa ťa niečo dotkne. ? Máš veľký odstup od ľudí.?
Cítiš sa byť ako keby mimo Ľudí?, Ako keby si medzi nich nepatrila? Pociťuješ to už odmalička?
Tých otázok by som mal už veľa. Ja totiž hľadám ľudí podobných mne a hľadám riešenia, preto sa takto pýtam. Tiež ma nebaví život a aj to, čo robím. Strácam motiváciu a hľadám odpovede na otázky prečo? Som unavený.
Nemám na toto fórum veľa času, ak chceš, píš na cliattsi@azet.sk. Ale tiež neviem, kedy budem mať čas a podmienky na písanie. Takže tak
Ahoj.

menooo

z mojej skusenosti najviac pomaha si oddychnut.
dat si od vsetkeho/vsetkych pokoj.
ked po par dnoch clovek zisti ze pokoj nas nudi, vtedy dochadza k prirodzenej aktivite.

ak mozem, to co sa deje v nasich okoliach, nazvem to "trend" (aj ked to nie je trend, je to len obraz nas samotných ktorý vidíme ako "trend" .. dotyka sa len tych ktori ho vytvaraju) :
povodny kapitalizmus vznikol po seriovej vyrobe ako tvoriva reakcia z otrociny
(ludi uz nebavilo umelo vytvarat veci ktore nikto aj tak nekupoval : vid situacia v sucasnosti: mnoho veci je bud velmi lacnych alebo naopak ze si ich niekto nemoze kupit .... je obrovsky prebytok tovarov a sluzieb, cize zacat pracovat/podnikat je trochu zcestne, pretoze dojde k boju na strane ponuky.

cize povodna myslienka kapitalizmu isla ruka s rukou duchovnom a vývojom ludskych prav a vlastne poukazuje na skusenost, ze pokial jednotlivec je spokojny, automaticky sa to "nejako rozsiri" aj pre celok .. prosto vacsina ovplyvni mensinu, cize kde su vsetcia stastni tam aj nestastni splynie.

"problem" (cize riesenie) modernej doby, je ze sme sa sem dostali z prikazovej ekonomiky (cize sme zvyknuti na tyraniu) do ekonomiky spotreby (lenze my nevieme naco su nam v skutocnosti veci, co je cielom).

dalsi krok sveta ku ktorému prirodzene spejeme je vedome zitie.
cize nie je to snaha nieco znicit, rovnako to nie je snaha sa od zivota odpojit, nezit.
je to vedome poznanie zivota a jeho vedome tvorenie. v tom je to krasne, lebo asi v minulosti takýchto smerov bolo malo. zvacsa pozname smery extremisticke (vrazdit/odpustat, nepozname az tak zly stred (ist dalej).

napríklad je dolezite si povedat: chcem zit takto a takto, toto sa mi paci, toto je skvele a ide sa : )

je to prosto nieco na styl, ako keby vsetcia sme zdroje: ako bude svet, ak sa zdroje vypnu? no svet prosto zomrie na bezduchost .. co sa stane ak zdroje zacnu svet nicit? no svet zomriet na znicenie ... a ako bude vyzerat svet ak zdroje v nom zacnu zit a zivot vytvarat? no predsa ako rozsvietena ulica! :)

rozumovo tomu mozno chapeme, ale pritomne je to emocia - je to radost ... ako prvýkrát ked clovek nieco zbadal/robil je to radost tymto zit.

je to ako "teraz sme sa narodili a je 100 rokov zivota pred nami" - kazdy budeme zit straaaaaaasne vela rokov .. cize nema zmysel nikomu ublizovat, rovnako nema zmysel sediet a cakat na koniec... (vsetko ma zmysel ale to sem nepatri ^^ - pretoze kazda pravda ma svoje plusy aj minusy ..) najvacsi zmysel ma chut zit :_)

je to prejav zvnutra do vonku.je to radost radost radost radost radost :_) robte co robite radi :) a ked budete mat pocit ze druhi maju navrch, prosto povedzte druhym ze im uz tu vasu radost nebudete zdielat .. a vtedy sa ludia prelaknu a mozte im znovu povedat ze len srandujete jasne ze vsetko dobre pokracuje :D

ked nic nechceme, tak samozrejme ze nas nic nebavi.
podobne ked nieco chceme znicit, je otazka casu kedy sa karta obrati.
ale ked vieme co chceme, samozrejme nas to vtiahne do procesu, zivot sa deje a deje a dejeeeee

hm takze mozno konkretne - ked mate pocit ze vas ludia otravuju ale vas bavi s ludmi komunikovat - je to prosto preto lebo vas beru ako samozrejmost :D prosto ked budete stastna zrazu kazdy bude chciet aby ste sa s nim rozpravala ........je to take "klamanie formou" kde jedna forma zivota predstiera ze ona je zdrojom zivota. a ked tomu uverime samozrejme ze nemame zdroj.
kdezto ked vsetcia vnimame zdroj tak je ho radost prejavovat :)

cize ten zivot ide prosto aj od Vas, ste na rade:

lLily

No otravujes, bo to je akoby si sla do banky a pytala si tam dajme tomu chleba, pricom ten najdes len v obchode, pekarni ci doma. Oni ti nemozu dat nieco, co proste nemaju, ci nechcu dat, no a nepotrebuju to ani od teba, respektive by ti to dali len za cenu toho, ze to chcu aj oni od teba, inak nie. fifty-fifty....obchod s emociami a potrebami je skratka obchod, nic ineho.

Mesačný princ

Tak ťažko niečo napísať.

Je rýchla doba a veľa ľudí pokiaľ nechcú zaostávať, tak sa prispôsobia. No rýchla doba znamená aj to, že ide všetko rýchlo a často je to na úkor kvality.

Ja by som v takomto kolobehu ani vzťah nechcel. Nepotrebujem preletieť životom za každú cenu. potrebujem si ho vychutnať a to sa bohužiaľ dá len veľmi ťažko v dnešnom svete :)

Máš život takýto na túto dobu možno oveľa lepší, ako niekto iný :)
Tak sa z neho raduj.
Stanov si priority a podľa toho konaj.
Chceš priateľov a máš čas budovať priateľstvá, tak si nájdi nejakých nových, ktorí majú trošku viac voľného času. Nikde sa predsa nepíše, že ľudia v našich životoch zostanú navždy. podstata ľudí sa nemení, ale menia sa ich potreby.