Prosim vas, maligny adenom pecene. Co s tym? Pecenove testy su ok. Len ten nalez. Ostropestrec som uz skusala niekolko krat. Myslite ze moze aj zmiznut ten adenom?
Da sa vylievit zhubny nador na peceni?
Vzdy som si myslela ze rakovinu lekari vidia na prvy pohlad zo sona
johanka
neviem co sa tyka hemoglobinu preto ze nikdy mi to lekarka nespominala.
vzdy som si myslela ze ak je nieco zhubne tak sa to vyoperuje a je pokoj. no pri peceni som sa docitala ze rakovina vznika ako dosledok cirhozy alebo zltacky a nie zo zhubneho nalezu nejakeho utvaru na peceni
Johanka - Za pravdu sa tak, hneváš?
Istotne človek ktory studoval elektrotechniku venuje sa mýtom a bajam sa bude vyjadrovat k fyziologii organov. Verte si takym hlupostiam a nezabudnite si odkyslicit organizmus cviklou a vodou s citronom.
Zbohom
Hladina Alaninaminotransferazy mozu byt zvysene uz pri roznych hepatopatiach. Ak by sme hovorili o poškodení pečenovych buniek ich pripadnej nekroze hodnoty by boli aj 15 a viackrat vyssie ako je norma,toho by som sa tak nebala.
Aku si mala hladinu hemoglobinu? Nebol nad 3g? Niekedy ALT je falosne zvysene vdaka hemolyze ertyrocytov kludne aj o 10%.
Každý choroba má aj mentálnu príčinu a ak má byť človek definitívne vyliečený mal ju poznať a pracovať aj s tým.
Môj kolega má brata lekára a od neho viem, že pečeň je jediný orgán, ktorý dorastie do pôvodnej veľkosti. To neznamená, že choroba nemôže byť "rýchlejšia".
Totiz ide o to ze ako zistit ci sa fakt bunky nazmagorili kedze do vnutra nikto nevidi. Ked ma zena napriklad myomy ako zisti ze uz tam nema rakovinove bujnenie
Dakujem vsetkym za prispevky. Ja stale vsak nechapem co to znamena neprist neskoro. ja chpdim uz 2 roky na usg az teraz mi robili usg CEUS sa to volalo a odtial mi prisiel vysledok ze atypicky adenom event. maligne transformovany adenom. tak ze tomu nerozumiem. a vsak krvne testy mam v piriadku aj pecenove akurat alt mam 0.80 a norma je 0.72
Johanka: to je demagogia....co vas tam ucia? ohanat sa titulmi?
ja o tom viem tiez a ak to neucia medikov na skole, tak sa ani necudujem ze je nase zdravotnictvo v stave v akom je :D