Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je lekarka hlupa, alebo zamerne pacientov klame? Prosim o nazor

Príspevok v téme: Je lekarka hlupa, alebo zamerne pacientov klame? Prosim o nazor
chorecrevo

Je moja „MUDr.“ naozaj az taka hlupa, alebo zamerne klame pacientov?
Najskor popisem moj problem a potom reakciu mojej doktorky nan.
MOJ PROBLEM: Do mojho zivota uz 9 rokov vstupovali niekolkomesacne obdobia, kedy sa so mnou tahali nasledovne zdravotne potiaze: vytok z konecnika, hlien v stolici, plynatost – zdochlinovo smradlave prdy, chronicka unava, tocenie hlavy, svrbenie pokozky, nedostatok vzduchu v plucach (antihistaminika na to nezaberali, takze alergickeho povodu to nebolo), rapidne klesajuca kondicia napriek kazdodennemu cviceniu, az som od vycerpanosti na nejaky cas cvicit prestala, zhorsujuca sa pamat (neschopnost mozgu ulozit si novo prijate informacie do pamate), pocity chronickej otravenosti. Ked sa uz suhrn tychto problemov tahal so mnou dlhe mesiace, tak raz prisiel den, kedy ma stipali a palili oci a pery a mala som oci a pery vysusene, sucho v ustach a vysusene cele dychacie cesty, pocit zomierania na intoxikaciu, potom prisla jedna alebo dve noci, kedy som nevedela zaspat a potom mi „siblo“ a isla som si tu „sibnutost“ riesit na psychiatriu. Psychiatri nevedia rozoznat, kedy ide o intoxikaciu a kedy o psychozu, lebo to sa rozoznat neda, nakolko symptomy su identicke. Rozdiel je len v tom, ze clovek, ktoremu sibe z intoxikacie, je psychicky silny, bez tendencie psychicky sa zrutit aj pre sebemensi problem a ked sa zisti pricina, odkial pochadzaju toxiny a odstrania sa toxiny a ich zdroj, tak potom uz zije ako zdravy clovek a na psychiatrii neskonci nikdy viac. Zatial, co clovek, ktoremu sibe z psychozy, je clovek psychicky velmi slaby a labilny, precitlively placko casto upadajuci do beznadeje a do zufalstva, casto pomyslajuci na samovrazdu, ktoremu sa psychozy budu opakovat stale, lebo psychoza unho znamena, ze jeho psychika neuniesla „zly zazitok“, ktory sa mu stal, a teda sa unho pocet psychoz odvija od poctu takych zlych zazitkov a problemov, ktore zvitazili nad jeho slabou psychikou, co je v skutocnosti skoda, lebo poznala som z psychiatrie takychto psychozovych ludi a boli to inac do povahy velmi dobri, citlivi ludia s dobrym srdcom, skoda ich, je mi ich luto. Ja som mala ale zo seba taky pocit, ako keby v urcitych viac-menej nepravidelnych casovych intervaloch vstupoval do mojho tela nejaky zdroj, ktory sa tam potom na dlhe mesiace usadi a produkuje toxiny, ktore sa ma snazia zabit. Potom to bud vyusti az do stavu „sibnutosti“, alebo to akosi samo vymizne. V roku 2008 a v roku 2012 som bola hospitalizovana na psychiatrii a tam mi namiesto intoxikacie diagnostikovali psychozu, ale za chybne stanovenu diagnozu psychiatrov neodsudzujem, uz z vyssie uvedenej priciny. Chodila som teda dlhe roky na psychiatricke kontroly, klamala som, ze ten Olanzapin (psychiatricky liek) beriem, ale nikdy som ho nebrala. Od roku 2012 sa mi tie problemy este niekolkokrat vratili, ale vzdy som si pomohla detoxikaciou a citila som sa ako taky maly vitaz, lebo hoci som aj netusila, odkial sa tie toxiny beru, vedela som, ze staci ich odstranit a pocit sibnutosti zmizne. Ako detoxikacny prostriedok mi pomahali bylinkove mocopudne caje zamerane na detoxikaciu organizmu a spolu s nimi som pila vela vody a mineralky a snazila som sa tie toxiny zo seba doslova vycurat. Takze vedela som, ze na psychiatrii neskoncim uz nikdy viac – a presne o to mi islo. Viem, ze nie som clovek potrebujuci psychiatricku liecbu a nikto ma nepresvedci o opaku. Tento rok v aprili mi psychiater na vela-vela presviedcania konecne po 9tich rokoch liecby a po 5tich rokoch od poslednej hospitalizacie vysadil lieky, ale na psychiatricke kontroly musim este stale chodit. Takze toxiny som zo svojho tela odstranovat vedela, ale aj tak som nadalej neunavne patrala po najdeni priciny, ze z akeho zdroja sa tie toxiny beru. Toto hladanie mi trvalo 9 rokov a to, co som hladala, som konecne nasla. Nasla som odpoved na otazku, z akeho zdroja tie toxiny pochadzaju. Tento rok v aprili som absolvovala u gastroenterologa kolonoskopiu. U vacsiny ludi kolonoskopicke vysetrenie trva 30 minut, ale u mna trvalo priblizne 60 minut. Preco? Lebo moje hrube crevo (cize crevo, ktore sa kolonoskopicky vysetruje) je tvarovo velmi komplikovane a u ludi s takymto tvarom creva kolonoskopia vzdy tak dlho trva. Vysledok vysetrenia: ziadna rakovina, ziadne nadory, ziadne zapaly, ziadne viditelne paraziticke cervy, ziadne hemoroidy a z fyziologickeho hladiska je to celkom zdrave crevo, ale tvar mojho creva je iny ako u vacsiny ludi. Moje hrube crevo ma privela vselijakych vlnoviek a zahybov a vselicoho takeho a ja ked nidco zjem, tak hrozi tu vysoke riziko, ze v niektorej vlnovke tohto creva sa zachytia zvysky potravy a napriek pravidelnej stolici iba cast zjedenej potravy vyjde zo mna von a cast zostava zachytena v niektorej vlnovke alebo v niektorom zahybe tohto creva a tam to potom kvasi, hnije a vypusta zo seba toxiny. Cize gastroenterolog mi povedal celkom jasne a zrozumitelne, ze tie intoxikacie, ktore som mala, boli urcite z tohto, lebo som mu pred vysetrenim o tomto mojom probleme povedala. Diagnoza K598, ina porucha creva, blizsie urcena. Odbornici to nazyvaju aj vyrazom funkcne poruchy creva. Gastroenterolog mi povedal, ze tvar creva je anatomicky dany a neda sa sice zmenit, ale aj napriek tomu s tymto problemom po splneni urcitych podmienok budem zit ako celkom zdravy clovek a na psychiatrii uz neskoncim a ani take problemy spojene s intoxikaciou uz mat nebudem. Tie podmienky su: treba mi cvicit, hybat sa, idealnym sportom pre mna bude beh, potom treba uzivat probiotika a vlakninu. Dalej bolo spomenute neprehltat velikanske kusy jedla, ale dokladne pozut a rozomliet jedlo na co najmensie kusy, kym je este v ustnej dutine. Som mu za tieto rady nesmierne vdacna a aj za vsetko, co pre mna urobil. Samozrejme tieto zasady uz dodrziavam a okrem toho som sa dobrovolne rozhodla pre vegetariansku stravu a jem uz iba ryby, ale ine maso nechcem, lebo maso je jedlo pre traviaci system cloveka najtazsie stravitelne a traviacim systemom cloveka najtazsie rozlozitelne. Cize predpokladam, ze keby sa dostalo do takeho creva, velmi dlho by tam este kvasilo a hnilo a vypustalo toxiny a to ja nechcem. Zaroven som odstranila dlhorocny zlozvyk s prehltanim velikanskych kusov jedla (zlozvyk som nadobudla po vytrhnuti prveho zuba pred 10timi rokmi) a potravu dokladne prezuvam. Odkedy takto zijem, citim sa ako znovuzrodena, ako keby stary a zomierajuci clovek zrazu zacal ozivat a mladnut. Nikdy som si nemyslela, ze sa raz budem citit az tak dobre Takze diagnoza K598, takto to bolo napisane na papieri, ktory som potom odovzdala mojej praktickej lekarke s velikanskou radostou a nadsenim, ze som si konecne, po dlhych rokoch nasla pricinu problemu, o ktorom som si myslela, ze bude pricinou mojej smrti.
AKO ZAREAGOVALA MOJA PRAKTICKA LEKARKA NA TENTO MOJ PROBLEM?
Moja prakticka lekarka mi povedala, ze ona na vysledku tohto gastroenterologickeho kolonoskopickeho vysetrenia absolutne ziaden problem nevidi, ze vsak toto nie je ziadna diagnoza, potom sa na mna debilne usmiala a povedala: „Evicka (tak sa volam), ja mam presne take iste crevo. Vsetci ludia maju take presne take iste crevo. Evicka, vy ste este nikdy nevideli obrazok creva?" A jedovito sa zatvarila, pozerajuc na mna jak na posledneho debila. A pokracovala: "No tak si ten obrazok creva pozrite, vsetci ludia maju crevo vlnovkovite a zahybovite, lebo tvar creva mame predsa vsetci rovnaky, no nie?“ – pozerajuc na mna jak na posledneho debila a idiota a na dovazok nezabudla este dodat nieco v tom zmysle, ze moja psychika je slaba a ze psychiatricku liecbu potrebujem. Neviem, co potom urobila s tym papierom od gastroenterologa a ci tento zivotne dolezity udaj o mojej diagnoze, zapisala vobec niekam do pocitaca, do systemu, ci kam to... U psychiatra som od stanovenia tejto gastro-diagnozy este nebola, pokusala som sa ist k nemu tento tyzden v den, ktoreho datum som mala uvedeny na karticke, ale mal dovolenku, nezastihla som ho tam a cele stvrte poschodie nasej nemocnice s poliklinikou (psychiatricke oddelenie) vyzeralo ako po evakuacii, na dverach vsetkych psychiatrov svietil napis „Dovolenka“, chodba a cakaren uplne ludoprazdna. Uz sa s nim pravdepodobne pocas najblizsich mesiacov nestretnem, kedze som medzicasom odisla do Rakuska. Ale on s tym nema problem, ze sa obcas viac mesiacov neobjavim, lebo vie, kde pracujem, a tak... No vratim sa zase k tej mojej uzasnej pani doktorke. Ja az zasnem nad tym, jak moze byt jedna osoba s titulom MUDr. az tak sprosta, ze nedokaze podla obrazku creva rozoznat, ktore crevo je tenke a ktore je hrube. Lebo ked si maly siedmacik chodiaci na ZS pozrie obrazok creva vo svojej ucebnici prirodopisu, tak vidi, ze to zahybovite a vlnovkovite crevo v strede brucha, ktore je zahybovite a vlnovkovite u vsetkych ludi a u vsetkych ludi rovnake, to je predsa CREVO TENKE a ono je potom obkolesene oblukovitym HRUBYM CREVOM, ktore sa ale rozhodne na obrazkoch ako vlnovkovite a zahybovite nezobrazuje, lebo take u velkej vacsiny ludi ani nie je, ibaze ja mam na mnohych usekoch tohto hrubeho creva na rozdiel od vacsiny plno zahybov a vlnoviek. Lebo vsak predsa kolonoskopicka hadica nejde do creva tenkeho, ale do creva hrubeho, no nie? Takze u gastroenterologa bola rec o hrubom creve. No nezmohla som sa ani na slovo, tak mi padla sanka! Preto vas prosim o nazor, ci je moja doktorka naozaj tak sprosta, alebo ci moze mat nejaky financny osoh z toho, ked bude takymito nehoraznymi klamstvami a bludmi vymyvat mozgy svojim pacientom. Snaziac sa pritom dosiahnut, aby si pacient, ktory velmi dobre citil, ze bol intoxikovany a velmi dobre vie aj to, ze je psychicky velmi silny, vsugeroval do hlavy, ze intoxikovany vobec nebol a ze je psychicky velmi slaby a ze je vhodnym adeptom na celozivotnu psychiatricku liecbu. Potom splietala este akesi dristy o lekarskom tajomstve, vraj ona nikomu nevyzradi, ze ja mam slabucku dusicku potrebujucu psychiatricku pomoc, nahodiac pritom ten svoj prilblbly a debilny uskrn. Mala som vtedy sto chuti kopnut jej do toho provokacne a vitazoslavne sa tvariaceho ksichtu kopnut jedno mae geri dzodan, ale ovladla som sa. No mala som dost! Stara „pani MUDr.“, ktorej podla vrasok tipujem vek asi tak na 80, by v prvom rade nemala este aj 20 rokov dochodkoveho veku travit ordinovanim v ambulancii, ale mala by sa pratat ak uz nie do hrobu :) tak teda potom aspon len do toho dochodku a dat sancu mladsim. Potom sa cudujeme, ze sikovni mladi absolventi lekarskych fakult, poznajuci vzhladom na to, ze vyvoj v medicine neustale napreduje, vsetky diagnozy dnesnej doby, nenachadzaju na Slovensku uplatnenie a musia odist zit do zahranicia? Hociktory z nich by bol pre mna lepsi lekar jak ona. Sibnuta doktorka a este aj sprosta, ktora absolutne nepocuva pacienta a melie si svoje, mysliac si pritom, ze pacientovi mozog vymyje. Samozrejme nezabudla dodat, ako sa ja bezpodmienecne musim na dalsi den dostavit k nej na prehliadku. Tak som sa na nu usmiala rovnako debilnym posmesnym ksichtikom, akym ona na mna, sveto-svete som jej slubila, ze na prehliadku pridem, ale neprisla som a nepridem ja uz veru k takejto sibnutej doktorke na prehliadku nikdy viac! Namiesto toho som sa odpratala do Rakuska. Lebo vsak od takej doktorky moze normalny a realne zmyslajuci clovek (chudak pacient) len vziat nohy na plecia a spolu s nimi aj kartoteku a odniest ju k niekomu normalnemu. Ja prenasam do Procare (toho casu uz mam tam zakupeny balik Exclusive) a co na tom, ze budem musiet dochadzat 100 km az do Bratislavy? Ved z nasho okresneho mesta je to len hodina cesty rychlikom a moje zdravie mi za to stoji :)

chorecrevo

Ked niekto dostane psychozu napriek tomu, ze nemal ziaden zly zazitok a ziaden problem, z ktoreho by sa mohol zrutit a predtym, ako tu psychozu dostal, bol stastny, mal sa dobre a bolo mu fajn, tak tam o slabej psychike nemoze byt ani reci a o psychickom zruteni sa z nejakeho problemu (ked ziadny nebol) nemoze byt ani reci. U takeho cloveka je pravdepodobne, ze jeho psychoza bola intoxikacna, ale ked sa mu to stane prvykrat, nemusi o tom este vediet, no ked taketo psychozy pridu unho viackrat, tak potom to uz nejako vytusi, vyciti, viac sa pozoruje, da si do suvislosti telesne problemy s psychickymi a je to. U cloveka, u ktoreho doslo k intoxikacnej psychoze, dlhe mesiace pred psychozou pretrvaval takyto stav: CITIL SA PSYCHICKY DOBRE, ALE TELESNE ZLE. U cloveka, u ktoreho ide o psychicke zrutenie sa pre slabsiu psychiku a pre neschopnost psychiky spracovavat problemy a zle zazitky, zase pred psychozou pretrvaval takyto stav: CITIL SA TELESNE DOBRE, ALE PSYCHICKY ZLE - NIECO HO TRAPILO A ZOZIERALO, MAL STAVY ZUFALSTVA A BEZNADEJE. U k opakovanym intoxikaciam splodinami mojho vlastneho metabolizmu dochadzalo kvoli kombinacii tychto faktorov:
PO PRVE: Tvar mojho creva.
PO DRUHE: Zlozvyk ohladom jedenia, jedla som rychlo a chvatne, takmer vobec som neprezuvala, dochadzalo k prehltaniu velkych kusov jedla.
PO TRETIE: Vysoky pocet vytrhnutych zubov: slaba schopnost dokladne pozut potravu, dochadzalo k prehltaniu velkych kusov jedla.
PO STVRTE: Konzumacia velkeho mnozstva mäsa (potravina traviacim systemom najtazsie rozlozitelna, najtazsie stravitelna)
PO PIATE: Malo pohybu.
PO SIESTE: Neuzivanie probiotik a vlakniny.
Takze moze existovat clovek, ktory ma crevo tvarovo rovnake ako ja, ale nedojde unho k intoxikacnej psychoze, pokial je napriklad vegetarian a ma plny pocet zubov. Alebo pokial je vrcholovy sportovec, napriklad atlet a denne beha desiatky kilometrov v ramci treningu. Este taka vec: preco napriklad na psychiatrii koncia herci, spevaci, osobnosti zo schow biznisu, celebrity..., ale nekoncia tam vrcholovi sportovci, atleti, bezci v case svojej aktivnej kariery? Lebo ti sportovci ziju zdravo.
ZABRANIT DALSIM INTOXIKACNYM PSYCHOZAM mozm len tak, ze budem uzivat vlakninu a probiotika, behat, cvicit, hybat sa, dam si doplnit chybajuce zuby a vynasnazim sa byt co najdoslednejsia v prezuvani potravy, prejdem na vegetariansku stravu, dodrziavat pitny rezim a keby uz bolo ozaj velmi zle, tak uzit prehanadlo. A do dodrziavani tychto zasad som sa uz pustila. Co k tomu dodat? Som stastna :)

citatel6

aktualne tiez mam podobne problemy a moja obvodna je rovnaka - maximalne ma bola ochotna poslat na psychiatriu.

tak sa nejak liecim, predchadzam tazsim stavom, ale stale sa mi nedari dosiahnut nejaky uspokojivy stav.

ale pisem hlavne koli tomu, ze na hlieny v hrdle mi dost pomaha NAC - n acetyl l cystein.

uz som si objednal kopu proticandidovskych liekov, tak hadam mi to popri dodrziavani diety prejde.

xyzxyz

jasneze z intoxikacie cloveku riadne jebne na hlavicku. je to zamer! clovek putuje na psychiatriu takmer okamzite, tam sa to liekmi cele podpori. nasledne vyvola a privodi poskodenie ktore z neho urobi staleho pacienta s vazne narusenou psychikou. clovek nasledne straca svojpravnost.
najhorsie je, ze rozne svinstvo pridavaju do potravin a uz aj do vzduchu, vody..tlacia to do nas ako mozu..

Psychotik

Toxicka psychoza VZNIKA INTOXIKACIOU! a je jedno ci potravinovymi drogami, drogami ai., vsetko su to toxiny a nasledne u niekoho sposobuju stavy ako opisujes. Tvoja mudr., je len vychcana a za kazdeho pacienta z kt. sa urobi psych. pacient sa sypu lóve, to asi nevies. Staci sa detoxikovat-Objavila si Ameriku. Kazdy chytry clovek pozna taktiky s potrav. drogami a nasledne aj inymi sposobmi v nas vyvolavat rozne ochorenia a mutacie..kolobeh..ja to roky riesim kratkodobou hladovkou a udrzujem ciastocnu, vtedy je to ok. Vidim, citim pocujem a vnimam inak. Ako zacnem jest objavia sa rozne vady a pocity ako opisujes aj ty a pod. Viac ako polovica ludi je len intoxikovana a chora. Su to umelo vyvolane choroby a poruchy aby sa nasledne mohli liecit. Doktorom a farmac. spol sa peniaze len tak sypu a ludia umieraju na umelo zdegenerovany organizmus.

chorecrevo

Dakujem vam vsetkym v prvom rade za to, ze ste si ten moj dlhy prispevok precitali, lebo naozaj bol dost dlhy. Od roku 2012 (uz 5 rokov) som na psychiatrii liecena nebola, lebo mi pomohli detoxikacie. Keby neslo o intoxikaciu, nevymizol by pocit sibnutosti po detoxikacii. Ale on po detoxikacii vzdy vymizol. U "psychozoveho", toho psychicky slabeho pacienta, ktory sa zruti kvoli zlemu zazitku, u toho by detoxikacia zarucene nezabrala a nepomohla, ale u intoxikovaneho pomohla. Keby som este niekedy skoncila na psychiatrii, napisem sem o tom a napisem aj, ze ste mali pravdu, ked ste ma pokladali za cloveka trpiaceho utkvelymi predstavami, lebo priznat si svoj omyl nie je hanba a ja som si svoje omyly a svoje vlastne chyby dokazala priznat vzdy. Pacient, ktory sam citi, ze bol intoxikovany, neprestane a neprestane hladat pricinu intoxikacie az dovtedy, kym ju nenajde. Moj dlhy prispevok by mohol pomoct napriklad niekomu, kto sa tiez citil byt intoxikovany, precita si ho a nieco si z neho vezme. Myslim tym tie zasady o uzivani probiotik a vlakniny, o cviceni a behani, o neprehltani velkych kusov potravy, pripadne aj o vegetarianskej strave a v najhorsom pripade, ked uz bude velmi otraveny, o uziti prehanadla. Ked to aspon jednemu jedinemu takemu ucastnikovi tohto fora pomoze, tak napisanie tohto prispevku malo zmysel. Otazne je, ci ten, koho by moje rady mohli zachranit, bude mat chut citat taky dlhy prispevok :) Aj keby mi dalsich tisic ludi sem na forum napisalo, ze to nebola intoxikacia, ale ze ja som "na hlavu", nikdy tomu neuverim. Clovek, ktory je zdravy, vie, ze je zdravy a aj psychicky zdravy zostane. Apropo, ze tie toxiny pochadzali odtial, to mi povedal gastroenterolog sam. Este nieco: niekolko mesiacov pred kolonoskopiou som mala tie problemy: svrbenie pokozky, vytok z konecnika, hlien v stolici, nedostatok vzducu v plucach, klesajucu kondiciu, problemy s pamätou, a tak... a citila som, ze to smeruje stale k horsiemu a k horsiemu. Den pred kolonoskopiou som uzila prehanadlo. Po nom ako keby sa zazrak stal: po kolonoskopii mi uz zrazu vobec nic nebolo a vsetky dlhe mesiace sa tahajuce problemy akoby mavnutim carovneho prutika boli prec. Este nieco: ja som si nikdy nic nerobila z toho, ked si o mne niekto myslel nieco zle, co nie je pravda, napriklad aj to, ze som "na hlavu". Vzdy som sa riadila heslom, ze nie je dolezite, co si o mne ludia myslia, dolezite je, co ja o sebe viem. Pri pisani prispevku som urobila tu chybu, ze som ho dala moc dlhy, inac by sa vyjadrilo aj viac ludi a prislo by mi sem viacej nazorov, no ale skoda uz, lebo takto vidim, ze sa to nechce nikomu citat :) Najdem si tuto svoju temu a posuniem ju, ked pridu letne prazdniny :) vtedy napriklad ucitelia a studenti budu mat viac casu na chodenie po forach :)

hehe1

drviva vacsina doktorov o nejakej intoxikacii creva(organizmu)nema ani sajnu, u nich je to automaticky psychicke, lebo su nevzdelani a nevedia o spojitosti aj tebou vymenovanych priznakov a jedla a travenia vobec, oni vedia napisat tabletku na prdy, na posuvanie zaludka, na kyselinu a tak podobne, take metody 1965........
niesi jediny pripad, takych su tisice.... mne trvalo 5 rokov, pokym som si sam neprisiel na histaminovu intoleranciu a tiez zo mna robili blazna, lebo su to nevzdelani idioti.... ale ego maju ako pol zemegule..... treba tu trubu poucit a povedat jej, ze nech sa ide dovzdelavat......

Ipsik

Ty si sa urazila, že máš podľa nej o koliesko menej. Ono je lepšie mať o koliesko viac, ale zase sa hovorí, že menej je viac, tak neviem. Však uvidíš, že čo bude ďalej. A keď ju navštíviš na budúce, tak jej rovno jednu strúhni, však už len tá predstava, že čo ti zase povie, ťa k tomu musí vnútorne navádzať, či?

Ipsik

Ty musíš sama vedieť najlepšie, je to tvoje telo, tvoj život a nie život tvojej praktickej lekárky. Keď si spokojná s tým, s čím si spokojná, tak buď spokojná. Ona to možno len chcela pozichrovať aj tou psychiatriou, nemusela to nutne myslieť zle.
Mne môj lekár takmer vynadal a to som mu vôbec nič nepovedal, ešte som mu povedal, že som s ním spokojný, že tie filozofie nechajme stranou. Ale tak sa do mňa začal navážať ako zmyslov zbavený a že to robím zle a hento robím zle a tamto. A čo jeho potom? Odvtedy som u neho nebol, ja nepotrebujem jeho lieky, vyriešim si to po svojom, aj som to vyriešil. Skôr je zrelý na psychiatriu on ako ja - ha, ha a ešte sa k tomu aj priznal:-)

neviem111111

ja suhlasim s prvym komentarom... utkvele predstavy... pises tu taketo siahodlhe litanie pomaly pod kazdu temu, aj pod tie, s ktorymi to nic nema, vsade kazdemu to vysvetlujes. crevo ake mas ty naozaj nie je take ojedinele. komunikacia lekarky ale v poriadku nebola aj tak.