čaute, s frajerkou sme zatiaľ ešte pod rodičmi, čiže dostávame peniaze od nich. Ona však stále chce nakupovať oblečenie (aj ked má zapratanú celú izbu) a zároveň chce aj chodiť po akciách a kine, a na pizzu a pod....pričom samozrejme nemá na to až tolko peňazí. Tak kino síce platím ale na akcie by mi už neostávalo, keď som teda navrhol že nebudeme chodiť na pizzu ani do kina tak zasa je zle. A potom sa sťažuje že sa doma nudí a chce niekam ísť. Na brigádu tiež v lete neplánuje tak sa bojím že bude vyciciavať peniaze odo mňa...vraj si chce leto užiť. Ja si vela toho nekupujem (oblečenie mi stačí to čo mám) a radšej pôjdem na nejakú akciu. Ale zasa vždy chodíme spolu a keď som bol raz sám na koncerte tak týždeň bola naštvaná.
Je podľa vás správne keby som šiel aj sám keď by ona nemala peniaze len preto že ich utratila za oblečenie aj napriek tomu že o tom koncerte vie ale zrazu povedala že na to nemá peniaze tak jedine že by som jej to musel cvaknúť. Nie že by som bol lakomý no proste vie o tom ale peniaze si neodloží, proste ich prehajdáka. A je pravda že už nedostáva od rodičov tolko lebo im vadí že tolko utráca. Tak to vyriešila tak že ona si kupuje oblečenie a na mne je všetko ostatné....čo neviem ako vydržím a neviem si predstaviť ako by to s ňou vyzeralo v budúcnosti.
stále by len nakupovala
70% chlapov maju babu na sex
50% žien maju chlapa pre peniaze
Čo z toho vyplýva:
Jebať vzťah a byť sám/sama.
Na tvojom mieste by som "vzal nohy na plecia". Je to ženská, skôr či neskôr ťa opustí kvôli bohatšiemu...
Nie si povinný jej nič platiť. Ak chce ísť niekam na akciu, nech si na to odloží. Ja som od rodičov nikdy nedostávala žiadne vreckové. Ak som si niečo chcela kúpiť, musela som si na to ušetriť z peňazí, ktoré som dostala na narodky/na Vianoce, alebo neskôr zarobiť. Našiel si si pekne rozmaznanú slečinku. Pravdepodobne budúcu zlatokopku
chlape, byť džentlmenom a idiotom je rozdiel. Brzdi a nebuď idiot. Toto je čisté využívanie - svoje peniaze minie na handry a potom chce s tebou chodiť na akcie, nech cvakáš.
Všimni si, že už rodičia zatiahli brzdu, lebo dievča nepozná hraníc a chuť robiť jej tiež akosi chýba. Nech ide do kelu a namiesto kina si otvorí skriňu a pozerá sa do skrine. Ano, choď na akcie aj sám.
Stratiť sa nestratí, kým je mladá, pekná vždy sa niekto nájde kto to zaplatí a rád. Môže to trvať do 30tky, do 35ky. Až keď ju život oplieska, tak sa uvedomí.
A este nieco. Su rozne moznosti travenia spolocneho casu, ktore nic nestoja. Sport, prechadzky, vylety do okolia a prirody, vyuzite ze ste studenti a cestujte vlakmi zadarmo, podte niekde v lete na priehrady jazera lesa ai.
Ahoj banan. Pozri. Ty si nie jej rodic, tomuto ju mali ucit a viest jej rodicia. Nezvladli to a tiez im uz dochadzaju nervy trpezlivost a asi aj peniaze :D
Takato sa nestrati. Ak nebudes ty, najde si ineho pri peniazoch, ktory ju bude dotovat a rozmaznavat. Alebo padne na hubu a sam zivot ju nauci, co a ako. Proste kazdy k tomu dozreje v inom case, ale dospeje.
Ty kludne pod na akciu aj bez nej. Nie si povinny jej vsetko platit hradit sam. Vsak jej aj platis, ale chapem, ze tiez vsetko sam tahas z vreckoveho. Vsak nech sa zduva. Ako sa zduje, tak sa aj odduje. Normalne sa s nou porozpravaj, nech si uvedomi, ze este nepracujete a ty vsetko tahas sam z vreckoveho, ktore mimochodom dostava aj ona. Povedz jej proste, ze to nezvladas vsetko tahat sam. Spravte si aj mesiac dva dopredu plan akcii podujati planov, ktore chcete spolu absolvovat (koncert kino restika kupalisko ai). Spravte si predbezny rozpocet co kolko stoji (kino koncert kupalisko ai - vstupne, alebo pizzeria a predbezna suma pizze pitia) a odlozte si uz vopred na to a zbytok penazi nech si uz kazdy minie, na co chce sam (ona handry kozmetiku modu, ty zas co sam chces). A uz vopred sa dohodnite, ze ak niekto utrati neplanovane z penazi na akcie, tak proste jeho chyba a pojdes sam aj bez nej. Alebo ona. Raz by ste takto museli fungovat aj vo vztahu predsa. Odlozit a vyclenit peniaze na najom stravu ai, mozno daku rezervu na akcie ci nevyhnutne vydavky a so zbytkom by ste si uz hospodarili ci minali podla svojho rozhodnutia.
Teraz vyuzivajte aj rozne zlavomaty a akcie. Byvaju na pizze, jedla, rozne vylety akcie.
Inak mladez v mojej rodine makaju ako dive uz od 15r a aj skor. Neter od 15r vypomaha ako casnicka v restauracii. Z toho si uz uhradila vodicak lyziarske rozne festivaly. Teraz v lete ide k moru na 2mesiace toto iste robit lebo si chce kupit svoje prve auto. Synovec to iste, brigaduje ai. A to su decka mudre ze planuju po strednej VS. A pritom nemuseli by, ze su z rodin zabezpecenych. Ale chcu. Su ctiziadostivi, necakaju ze im budu pecene holuby same do ust padat, ako napr.ta tvoja) Takze treba len chciet. Ona aj ty
Tiež som taká bola, dnes si už dobre rozmyslím, čo kupujem ;)
Nuž aj keď som ženská, toto mužom naozaj nezávidím. Ženy sú čoraz menej samostatné hlavne čo sa týka finančného zabezpečenia. Neviem si ani len predstaviť, aby ma mal partner vydržiavat a aby som mala byť na niekom v tomto smere závislá.
Ak muž dovolí, aby sa žena nechala vydržiavať, tak to tak bude. Možno by si jej mohol ako dospelý dospelej vysvetlit kam to speje a možno určiť nejaké hranice. :)
Ak by opäť zatúžila po nákupoch :D toto je hlavne pre Vašu úsporu peňaženky :)
Je uplne v pohode ked pojdes na koncert sam, aj ked ti dopredu vravim ze ona sa zduje ako taky balon a budes mat doma dusno co sa tyka z jej strany... Vies ked ste este vemi mlad ani neplnolety tak je to jej problem..a vlastne tie peniaze co dostva od rodicov dostava preto aby sa s nimi naucila hospodarit ,ber to tak je ona je este v ,,procese,, ucenia sa ako hospodarit s peniazmi. Nemozes ju za to odsudzovat kedze sama na seba nepracuje a zivia ju rodicia, predpokladam ze ste este skolopovinni obaja , notak este nevie ako to chodi a ako tazko sa na peniaze pracuje. Podla mna by si sa mal najprv porozpravt s jej rodicmi o tom , ze ich napr.budes informovat o nejakych akciach ci koncertoch ktore mate v plane navstivit aby oni vedeli ze ako jej to jej ,,vreckove,, maju rozdelit tak aby bol spokojny kazdy. Tiez by bolo dobre s nou o tom otvorene pokecat aj ked myslim ze to bude bezuspesne. Ale s tymi rodicmi by to slo , myslim a myslim ze budu aj shlasit .