Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kedysi prehltnutie ortute z teplomera - priznanie a trapenie, prosim o pomoc

Príspevok v téme: Kedysi prehltnutie ortute z teplomera - priznanie a trapenie, prosim o pomoc
akka12

Zdravim a prosim dopredu, aby ste ma pochopili a nepisali odsudzujuce komentare. Kazdy si raz za cas prejdem peklom a v zufalstve porobi veci, ktore by inak nespravil. To iste sa stalo aj mne, teraz je jedno preco a ako, ale po rokoch ma trapi co to mohlo mat zasledky. Stalo sa to cca 6 rokov dozadu. Urobila som si chlieb z maslom a sunkou, rozbila som 2 teplomery, gulocky sa roztriestili na mensie, zozbierala som ich a dala na chlieb. Ulozila som ich do chladnicky. Po hodine a rozhodnuti som ich zjedla, tento sposob som zvolila preto, aby som to nejako zvladla. ano stalo sa. zial. na druhy den prisli 40tky a bluznenie. Po dvoch dnoch to preslo. no ale teraz ma trapi co vsetko som si tym mohla sposobit. samozrejme ze ma to teraz stve, neviem ale mozno poznate stavy, ked neviete kudy kam a nikto nie je vtedy vo vasej hlave a stane sa. zivot prinasa tak tazke situacie a nevyzrety clovek ich nemusi zvladnut :(. roky to chcem niekomu povedat, niekam napisat, ale nejako mi to neslo, zakazdym som to zmazala. dnes sa na seba hnevam, lutujem to, rozmyslam uplne inak, vazim si kazdy jeden den. milujem zivot. vobec neviem co sa v mojom tele vtedy mohlo udiat. na licach mi vznikli aj take cervene flaky. a tazko mi to cele rozoberat. mozete mi aspon takto niekto nieco napisat, aby sa ulavilo pripadne mojej dusi. zo srdca vam dakujem priatelia.

akka12

ak si dam urobit rozbor z vlasov bude to postacujuce?
pripadne prosim ake naujcinenjsie detoxy na tento problem existuju. mozno tu najdem cloveka, co mi poradi. nikdy nevieme kde koho stretneme.

akka12

a studovala som to, neviem co robi ortut ked je na masle ... ci sa rozpusta alebo co ... gulocka ako taka vie prejst traviacim traktom ... ale nasla som ze napr ak mate mastne ruky ortut sa moze vstrebat a toho sa bojim .... mam z toho traumu a prosim neodsudzujte ma ... stalo sa mi vtedy nieco velmi velmi velmi tazke

akka12

ste mily dakujem Vam, ze sa tu najdu aj ludia, co chapu take problemy. Ked clovek kona skratovo.
Prve dva dni som mala vysoke horucky 41, davali mi brusnice, lebo nikto nevedel co som urobila , nejdem dalej rozpitvavat ... o dva dni horucky presli

akurat cca za rok som dostala cukrovku s vyssimi hodnotami, ale uz aj predtym som mala 7.

dodnes som sa s tym skoro s nikym nerozpravala .... je mi to trapne .... pride mi to ako zly sen

Jaja15

Čo sa stalo to už nezmeníš...Každý má ťažké obdobie a jednala si skratovo, je zbytočné sa nad tým trápiť...Prestaň si to vyčítať a celkovo to hoď za hlavu. Pravdepodobne to žiadne následky nezanechalo, ke´dže predpokladám že počas posledných 6 rokov ti robili preventívku a brali ti aj krv. Aby si mala ale istotu, pri najbližšej návšteve lekára mu povedz že pred viacerými rokmi si nedopatrením zjedla menšie množstvo ortute a až neskôr si zistila že to bola ortuť z rozbitého teplomeru, nemusíš rozvádzať podrobnosti. Jednoducho puberťácka blbosť. Hlavne sa tým netráp, čo sa stalo to už nezmeníš...Osobne si myslím že to množstvo ortute bolo tak zanedbateľné, že to nezanechalo žiadne zdrav.následky.....Ak by tam bola otrava z ortute, to by sa prejavilo do pár dní a s ostatným si zdravý organizmus poradí.

anjelik *

Ak sa bojíš prípadných následkov, vyhľadaj lekára a daj si urobiť komplexné vyšetrenie. Samozrejme, uveď dôvody, lekári nie sú jasnovidci, aby sa dovtípili, o čo ti ide.
Ak si chceš uľaviť z výčitiek svedomia, nájdi si terapeuta, s ktorým to preberieš.
V opačnom prípade, ak s tým nič neurobíš a opakovane sa tým budeš zapodievať, môže sa stať, že si narušíš psychiku a tvoje uvažovanie dospeje k obsesiám a úzkostným stavom.. Pochybiť dokáže každý, teraz sprav všetko, aby si to napravila a nemalo to naozaj fatálny koniec.. :o)

baradu

podla mna je mozne, ze sa ti nieco vstrebalo do tela a niekde v tele usadilo, takze mozno nejake následky mat budes. ale predpokladam, ze sa prejavia neskor a nebudu tak vyrazne, aby si si to spojila s tou ortutou.
ked budes mat v buducnosti nejasne zdravotne problemy, mozu byt z toho. akurát problem je, ze bezna medicina ti nebude vediet pomoct a budes musiet skusit nieco alternativne. mne sa osvedcila metoda dr. Jonasa (Joalis), o tej ti ale vacsina ludi povie, ze je to sarlatanstvo.

akka12

velmi smutne ze najdem len psychicku podporu a zhadzovanie .... zhadzovanie za co? ze mam problem a uctivo som sa spytala? urcite sa sem tam najde aj niekto kto vie poradit.

akka12

ano na internete som hladala to je pravda, ale nazory sa lisia a clovek si nevie vybrat co je spravne, tak ked mu je tazko snad sa moze spytat. nechapem preco by malo byt vsetko vymyslene. ludia maju rozne problemy a rozne to riesia. preco by som si nieco take mala vymysliet. myslite ze mam cas si vymyslat pribehy a ist s tym na portal zdravie kde hladam nazory. od coho su diskusne fora? :(

mhmhmh

Mi nevrav, ze si doteraz nehladala a nenasla na internete nic. Neverim tomu. Urcite o tejto teme uz vies sama viac ako my ostatni. Ak teda tvoj problem neni vymysleny. Na tejto stranke nehladaj odbornu radu, tu najdes iba psychicku podporu alebo zhadzovanie. Tu ziadni lekari neradia.

philips

Ortuť sa z GITu vstrebáva vo veľmi malom - neškodnom množstve. Telo sa jej urýchlene zbaví hnačkou. Takže následky z tohto mať nebudeš. Každopádne, chcelo by to asi pomoc odborného lekára z odboru psychiatria.