Ahojte vsetci,
som mlada baba s hendikepom (nepocujuca), radsej to trosku priblizim, rozpravam normalne, zrozumitelne, s ludmi po slovensky tiez, pokial teda rozpravaju pomalsie, zretelnejsie atd. Myslim ze vzhladom na moj hendikep a v porovnani s podobne postihnutymi som a tom velmi dobre. Kedze na SK to je tak, ako to je, rada by som skusila zahranicie, najviac ma laka asi Irsko. Anglictinu viem vyborne, mam z nej aj maturitu len bohuzial rozpravat a hlavne pocuvat velmi neviem, kedze nepocujem a tu nastava problem.
Bohuzial pri hladani prace v zahranici cez agentury napr opatrovatel, aupair co i len do Rakuska sa vyzaduje 100% zdravotny stav, ked som povedala ze som nepocujuca skoncila som. Pritom by som zobrala aj inu pracu, kde sa napr komunikacia nevyzaduje.
Vsimla som si ze na tomto fore sa dost casto propaguje zahranicie, len bohuzial hranice su otvorene zrejme len pre tych zdravych. Chcela by som sa spytat, kedze tu aj dost vela Slovakov pracujucich v zahranici chodi, ci nevedia nieco poradit ako sa do zahranicia dostat inak ako cez agenturu, ci nema niekto skusenost ako vycestovat s hendikepom do zahranicia, alebo ci nevie niekto nieco vybavit? Alebo akekolvek rady, vsetko uvitam:)Dakujem