Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zdravotne tazko postihnuty clovek v zahranici

Príspevok v téme: Zdravotne tazko postihnuty clovek v zahranici
AdventureGirl

Ahojte vsetci,

som mlada baba s hendikepom (nepocujuca), radsej to trosku priblizim, rozpravam normalne, zrozumitelne, s ludmi po slovensky tiez, pokial teda rozpravaju pomalsie, zretelnejsie atd. Myslim ze vzhladom na moj hendikep a v porovnani s podobne postihnutymi som a tom velmi dobre. Kedze na SK to je tak, ako to je, rada by som skusila zahranicie, najviac ma laka asi Irsko. Anglictinu viem vyborne, mam z nej aj maturitu len bohuzial rozpravat a hlavne pocuvat velmi neviem, kedze nepocujem a tu nastava problem.
Bohuzial pri hladani prace v zahranici cez agentury napr opatrovatel, aupair co i len do Rakuska sa vyzaduje 100% zdravotny stav, ked som povedala ze som nepocujuca skoncila som. Pritom by som zobrala aj inu pracu, kde sa napr komunikacia nevyzaduje.
Vsimla som si ze na tomto fore sa dost casto propaguje zahranicie, len bohuzial hranice su otvorene zrejme len pre tych zdravych. Chcela by som sa spytat, kedze tu aj dost vela Slovakov pracujucich v zahranici chodi, ci nevedia nieco poradit ako sa do zahranicia dostat inak ako cez agenturu, ci nema niekto skusenost ako vycestovat s hendikepom do zahranicia, alebo ci nevie niekto nieco vybavit? Alebo akekolvek rady, vsetko uvitam:)Dakujem

Mesačný princ

Super témy sem dnes dávate :)

Mňa takto odbili aj na Sk, takže ak nemáš nejaké super kontakty, tak nemáš jednoducho šancu. 100% zdravotný stav vyžadujú všade, ak ho nemáš, tak na miesto kde by si chcela robiť čakajú stovky iných, ktorí ho majú.

A to nie je len realita na Slovensku.

Jaja15

Nechcem ti brať ilúzie, ale keďže si nepočujúca tak väčšina práce kdekoľvek vo svete je pre teba problém.....najskôr sa zamysli čo by si chcela a mohla robiť....opatrovateľka neprichádza do úvahy - deti rovnako aj starších ľudí potrebuješ počuť, stačí ak by spadli, nemohli by sa postaviť a ty by si ich nevidela....u nás môžeš robiť v dieľňach pre hendikepovaných, môžeš pracovať v internátnych školách pre deti s podobným hendikepom alebo vykonávať inú prácu kde nepotrebuješ sluch(preklady, práca na PC z domu....Teoreticky by si mohla robiť napr.chyžnú, prácu ktorú ti niekto ukáže a nemusí ti ju bližšie vysvetlovať...Ak sa naozaj rozhodneš pre zahraničie, najskôr si prever či je tvoja hovorová angličtina zrozumiteľná, posunkovú reč ovláda málo ľudí a nie všade máš možnosť písania, resp.ak nastane nejaký problém, zamestnávateľ nebude čakať až mu to písomne vysvetlíš,hlavne ak to potrebuje riešiť hneď a urýchlene. Na tvojom mieste najskôr vyskúšam dovolenku v zahraničí, kde budeš odkázaná len na seba-vybaviť si hotel, riešiť problém s izbou, na mieste si vybaviť fakultatívny výlet....musíš si byť istá že tvojej angličtine budú rozumieť....Počujúci to má v zahraničí oveľa ľahšie, ak je niekto s ním nespokojný - zistí to z tónu hlasu, ak urobí chybu ľahšie sa vie poradiť s kolegom ako chybu napraviť alebo problém vyriešiť....a keďže nepočuješ, nemala by si mať ďalší hendikep že ti nerozumejú....