Ahojte mam problem ... mam neskutocneho partnera ..konecne. Problem je,ze momentalne neviem ako mu povedat,ze matka podnikala na moje meno a vyrobila mi dlh.30tis.e
Rok sme vo vztahu a mam obavy ,ze pridem o neho .. je to tazka tema ani ju neviem nacat
Matka mi narobila dlhy
Ved aj musim :((( strasne to mam tazke :(
Ahojte vsetci .. s tym ,ze dlhy musim zaplatit ja to uz mi je jasne.Tu mi pravnik ziaden nepomoze uz mam pozistovane tieto veci. Dala som dom na predaj tak vsetko sa zaplati z predaja domu... strasne sat o bojim povedat mojmu partnerovi ,ze zmeni pohlad na mna.. az na grcanie ma napina z nervov :( boze pomozte mi :( Matka sa tvari ako svaty za dedinounemozem ju ani citit ,neskutocne mi zivot ovplyvnila :(
Mozes skusit to hodit na mamu ale velke sance nevidim. Maximalne jej dokazu spreneveru, aj to nevim ako to dokazes ked vsetko mala pod palcom ona a tvoju situaciu to aj tak nevyriesi. Maximalne dostane podmienku a pokutu ale tvojich dlhov ta to nezbavi pretoze ty si povinna odvadzat dane odvody atd. nie ona. Predpokladam ze mama ty vypomahala ako rodinny prislusnik a nebola zamestnanec. Neviem ako to je ale ona nema ziadne prava ani povinnosti v ramci tvojho podnikania. Takze nijako ruzovo to nevidim.
*časť venovaná právu
Povedz mu to čím skôr, čím viac to budeš odkladať, tým ťažšie to bude a ak s ním chceš riešiť svoju budúcnosť, tak mu to proste povedať musíš.
A druhú vec, ktorú, by som na tvojom mieste spravila, našla by som si právnika a ten dlh od matky vymahala. Matka-nematka toto jej nemôže prejsť. Na začiatok môžeš skúsiť nejaké právnické fóra na nete, kde ti poradia zadarmo, napr.na porada.sk je časť venovaná prácu a rádia tam šikovní ľudia
A čo tak to s ňou riešiť? Alebo ja neviem kam sa ide s takýmto prípadom a nech to dajú na chrbát tvojej mame veď keď ty si nič neurobila ale ona?!
Ahoj.. no ja som si otvorila zivnost matka otvorila restiku a zahradnictvo.. asi rok som s nou robila a potom som odisla pracovat mimo domu na 7 rokov..vsetko tajila schovavala mi postu.Po navrate domov mi zacali chodit uz len zlte papieriky od exekutorov :( aneviem sa z toho dostat teraz... :( neplatila zdravotku socialku danovy urad.. faktury od dodavatelov proste nic.
preboha dievca preco si jej dovolila spravit na tvoje meno taky dlh??? ved to sa muselo postupne nabalovat a nabalovat nevedela si ju nijako stopnut??