Matka mi narobila dlhy

Ja123

Mesačný princ - môžeš mať aktíva, žiadne dlhy, ale úplne stačí, keď na rande prídeš na 15 ročnom zachovalom aute a skončíl si:)

GirlWithDog

Ahoj,

som v podobnej situacii, akurat, ze som mala firmu s priatelom, kde ma on skaredo oklamal, zostali mi tiez dlhy, trochu mensie ako pises ty, ale predsa. Nepiste mi prosim vas, aka som sprosta a ako to ze som si to nevsimla, on ako ten skuseny robil papierovacky a uctovnictvo, ja som zase makala, a vacsinou to byva tak, ze koho milujeme tomu verime. No poucila som sa. Tiez by som poradila, ze treba predovsetkym ukazat ochotu splacat, dohodnut sa, ak exekutori vidia zaujem a ochotu to riesit, maju zaujem aj oni dohodnut sa, najhorsie co sa da urobit je ignorancia, nedvihanie telefonov atd...
Mala som dvoch priatelov za tu dobu co to riesim, jeden sa zlakol a odisiel a druhy to pochopil, este sa mi snazi pomoct. Beriem to tak, ze ten prvy zrejme za nic nestal, ked takto zdrhol a ak ta ten tvoj ma skutocne rad, pochopi to, ved ty si to nerozhajdakala ani neprefetovala.
Sice sa snazim, ako viem, makam a setrim ale zo slovenskeho platu sa to vazne da len velmi pomaly splacat. Citam ze tebe sa uz podarilo celkom slusnu ciastku zarobit, mozem poprosit o radu kde by sa dalo takto zarobit? Krajiny a ake pozicie? Dakujem pekne a zelam, nech je ten tvoj fakt super chlap a pochopi to:)

Kycera

Kloya,
dokážem si živo predstaviť, čo Ti mohol povedať právnik. : ) A áno, s mamou nič neporiešiš, ak Ti nechce pomôcť dobrovoľne, lebo... To, že Ťa tu niekto nazval "nezodpovednou", nie je na "pomlčanie", ono je to oveľa horšie...

Ako to máš povedať? Buď mu to naservíruješ tak, ako nám, alebo mu vyklopíš pravdu! Toto sa "šetrne" povedať nedá!

Irina559

Mesačný princ - ak by prevzal zodpovednosť, platil to čo má, určite nie :) bohužial stávajú sa aj také veci, prečo by sme mali človeka hneď odsúdiť za to, že má dlh, však ho spláca...a určite sa poučil.

Mesačný princ

Len by som rád dodal, že ak by to bolo naopak a spraví toto muž, tak ho budete považovať za ,,nezodpovedné hovädo,,. :D

Irina559

Kloya,
Juuuj tak keď to je takto nemáš sa čoho báť :) bolo by to iné keby si si na tie dlhy nevedela zarobiť, keby si to vôbec neriešila....priateľovi povedz, kludne argumentuj tým, že však ludia sa do roka vztahu iba spoznávajú, nevedia koľko to vydrží tak načo každému hneď na začiatku vešať na nos, aké majú podlžnosti a ak to doteraz nepocítil, čo máš za ťažké bremeno, ani po tom čo mu to povieš sa nič nezmení. Len tebe spadne kameň zo srdca, len on uvidí prečo toľko pracuješ a ako zodpovedne si sa k tomu postavila a že si vieš splatiť dlhy. Že plánuješ s ním budúcnosť a veríš mu. Však to je obrovské plus, veľa ludí dokáže iba nariekať a tam to končí. Vôbec sa neboj reakcie, však čo najhoršie by sa mohlo stať ? predsa nechceš aby ich splatil za teba :) vysvetli mu to, stalo sa, v živote sa každý učí na vlastných chybách, ani si to neprepila,nepregemblovala ( to sú veci, za ktoré je namieste sa hanbiť) z čoho potom ten strach? V podnikaní sa stáva bársčo, aj jemu sa to kludne mohlo stať a deje sa to mnohým ľudom. A ty aspoň usilovne pracuješ, aby si to mala z krku. Uisti ho, že sa ho to nijako nedotkne, len si sa chcela zdôveriť. Možno si zanadáva a možno nie, predsa len, sú to iba tvoje veci a naložíš s nimi ako sama uznáš za vhodné. Ak by si nechcela, ani by sa to možno nedozvedel a týmto len posíliš vašu dôveru práve v tom, aké su to často ťažké veci. Čistý štít, dejú sa aj dobré veci a aj tie zlé, každému z nás. Neboj sa, von s tým :)

tarapana232

ludia co nemaju peniaze by v zivote nemali zacat podnikat. Treba si zlozit ruzove okuliare a realne vidiet situaciu na Slovensku. Taky clovek sa bud zadlzi do smrti namiesto toho aby si nasiel robotu normalnu bude mat svoju pseudofirmu nebude stihat platit vsetky odvody a nakoniec skrachuje. Ja by som si u nas zivnost nikdy neotvorila to pojdem radsej do zahranicia riad umyvat nez mat taku neistu buducnost...

Kloya

To dufam ! Ja som uz strasne vela vyplatila ved on vidi ,ze stale makam ako otrok. Aj tak sa obavam reakcie.. tu ludia pisu ,ze je to fake pribeh..ani nemam energiu ich presviedcat.Mozno pracuju v inej sfere a nikdy nepodnikali.. neviem.U nas to bolo poddobne ,mama nemohla mat zivnost a ja naivna ani ma nenapadlo co mi moze sposobit :((
Drzim palce aj tebe,pekny vecer este prajem.

An_Kyz

Ja som v podobnej situácii, tiež na moju živnosť podnikala mama, lebo ona na svoje meno živnosť mať nemohla.
Nechápem, čo jej tu pomôže trestné právo? Ja mám o niečo menšie dlhy, ale tu ti jedine pomôže splácať, spolu s matkou. Ja mám tiež partnera, ktorému som jednoducho vysvetlila situáciu a teraz dlhy riešime spolu. Ak je o.k., tak pochopí.