Ahojte mam problem ... mam neskutocneho partnera ..konecne. Problem je,ze momentalne neviem ako mu povedat,ze matka podnikala na moje meno a vyrobila mi dlh.30tis.e
Rok sme vo vztahu a mam obavy ,ze pridem o neho .. je to tazka tema ani ju neviem nacat
Matka mi narobila dlhy
mne cela tato tema pride ako fake.... aj ked si bola v zahranici co si nemala prehlad o tom co tvoja matka stvara??30 tisic eur ved to je neskutocny dlh...este keby ma niekto okolo 1000 eur 2000 ale toto je silna kava...bolo od teba nezodpovedne nechat to zajst tak daleko....
Dakujem vam. Tie rady ako komunikovat s exekutormi a riesit splatkove kalendate mam v malicku.. vysplacala som uz dobre cez 20tis.euro. O tom ,ze som ja nezodpovedna by som pomlcala odkedy som sa dozvedela co vsetko matka narobila mam stale 2 roboty.Som rada ,ze dlh mi klesa :) este mi ostava cez 30tis.euro.S mamou nic neporiesim u pravnika som bola zbytocne strateny cas akurat co som mala tlak zvyseny.Vsetko je na moje meno s tym nic neurobim uz.Som vysporiadana.Skor som tu riesila ako to povedat setrne mojmu novemu partnerovi.Nechcem od neho ani korunu zarobim si slusne aj na zivot aj na splatky.. len chcem aby o tom vedel ..pride mi to fer.
Nechapem preco sa to bojus povedat priatelovi ved ti to matka narobila nie ty si na hlavu
Od problémových ľudí treba utekať rýchlo preč. Ty si problémový človek, sedem rokov si sa nezodpovedne o nič nezaujímala a teraz nariekaš. Chceš s ním byť tak mu to láskavo vyklop čím skôr lebo ututlávanie je to najnezodpovednejšie! Byť na jeho mieste tak ťa pošlem do hája lebo si nezodpovedná a nespolahlivá žena. Ľudia ako ty len plačkajú, sťažujú sa ale oni za nič nemôžu vždy zvalia vinu na iných.
Ukáž mu či si schopná žena, máš majetok tak predaj dom a vyplať dlhy! Potom môžete začať s čistým stolom.
Kloya,
píšeš, že Tvoja matka podnikala na Tvoje meno, potom, že si u nej pracovala, tak ako to je? Mali ste dve živnosti, s.r.o., alebo ?
S týmto Ti tu neporadíme, pretože dávaš zmätočné informácie a Tvoj prípad je oveľa komplikovanejší ako si sama uvedomuješ.
Odporúčam Ti OKAMŽITE vyhľadať dobrého advokáta, kt. je odborník na Obchodné právo a Trestný zákon. Zober so sebou všetky doklady, on sa v tom, čo hovoríš a čo máš v papieroch, dokáže zorientovať a poradí ako postupovať. Krok za krokom, sama si s tým neporadíš! Odporúčam aspoň jednu konzultáciu.
Partnerovi by si o svojich ťažkostiach mala povedať, ak to váš vzťah vydrží, budeš mať istotu, že je ten pravý. Možno Ti aj on prispeje dobrou radou alebo odporučí dobrého advokáta.
Ja som to spravila tak....sice moja mama nespravila dlhy mne, ale sebe no nevladala to splacat a ja som sa na to nemohla pozerat tak som to vyplatila za ňu.... komplet so vsetkými exekutormi sa dalo dohodnúť na splatkových kalendároch. Všetkým som volala resp. Som mamu donútila zavolať, aby zistila konkrétne sumy ,aké je u všetkych dlžná lebo však úroky rastú stále...základná vec...ZAČAŤ TO RIEŠIŤ...obvolať ich, dohodnúť sa, nehrať mŕtveho chrobáka lebo to bude ešte horšie. Chybu si spravila aj ty, tiež mám živnosť viem ako to funguje...nikdy by som nedovolila aby socialku, zdravotku za mňa niekto platil lebo nemám istotu že to zaplatí a v prvom rade teda ide o mňa...druhá vec, to či si dlžník sa dá zistiť aj online, nie len poštou a mala si si to za tých 7 rokov kontrolovať nebola by si tam kde teraz...nie všetko je mamina vina, sama si zanedbala svoje povinnosti ktoré ti zo živnosti vyplývajú a dôvod, že si mame verila nie je dostačujúci, veriť sa nedá nikomu len sebe... 7 rokov mimo domu v rámci SR či v zahraničí ? Nikdy si nemala mzdu na papieri ? ....riešenia: na mamu to nezvalíš, si ako biely kôň :) všade je tvoje meno takže to vôbec by som neriešila, 30 tis. Nieje taká pálka aby to nebolo splatitelné, takže volať exekútorom dohodnúť sa, osobný bankrot ti podľa mna neprejde kedže máš dom ktorý môžeš predať alebo iné majetky s nejakou hodnotou, ale aj keby, nejakých 1500 eur sú súdne poplatky, aj keby ti ho uznali budeš musieť vyplatiť 10% dlžnej sumy a určitú dobu nebudeš môcť pracovať ani mať akýkolvek iný príjem...zruš alebo minimalne pozastav živnosť aby ti nenabiehali dalšie socialne a zdravotné, choď na urad prace alebo začni pracovať normalne na zmluvu, ak budeš mať uznanú mzdu na papieri po čase by som si vzala spotrebák alebo možnosť dlhy prefinancovať v banke, alebo teda ako ty hovoríš, predaj dom ak na ňom nemáš exekúciu ( čo je tiež boží zázrak a asi znamenie :D) a vyplat to naraz...nič iného sa nedá urobiť, treba zobrať opraty do rúk, zaprieť sa a ťahať :( čo sa týka tvojho partnera povedz mu to, že si sa správala síce nezodpovedne ale od zajtra všetko riešiš a bude to v poriadku, ak je taký skvelý podporí ťa a pomôže ti ako bude vedieť, lebo tu ide aj o vašu spoločnú budúcnosť... mal by to vedieť a aj ty budeš mať menej stresu ak pred nim nebudeš mať tajnosti. Nezakrývať oči, je to riešitelné. Držím palce
Kloya
Existuje nieco take ako vyhlasenie bankrotu.Zisti si,ci sa to tyka aj teba.Tam ti bude stacit len nejakych par tisic nie som si ista kolko,ale max, 4000euro.Je to velmi velmi vela dokazovania,ale je aj taka moznost,ze ak ti to sud uzna,zastavia ti vsetky podlžnosti.
Priateľovi sa neboj povedat.Nic zle si neurobila.Len si bola naivna a uverila najblizsiemu cloveku.Tvoja matka by mala riesit,nie ty.Ty si len na papieri.Znicila ti zivot,ked si si mohla zacat budovat ten svoj.Tak nech sa stará,keby just mala aj svoj byt predat.
30 tisic tak to je uz ina palka.Keby to bolo par stoviek . Cim skor to zacni splacat.Podla mna by si sa mala vratit do zahranicia pracovat aby si to vyplatila lebo bez toho sa dalej nepohnes.
Dakujem moc :( idem sa uz zblaznit z toho :((
Ahoj.
No moj nazor je ,ze by si pomalicky mala nacat tu temu. Podla mňa bude stat pri tebe a mozno najdete spolocne riesenie a tebe sa ulavi.
Ak to myslíte spolu vazne nechci aby to dospelo tam ,ze ti raz vykrici ze preslo tolko casu a nic si nepovedala. Modelova situacia.
A na druhej strane niesi vychcana zena,kt. ciel je získať jeho peniaze to by si ocakaval aby to zaplatil ale ty si s tym sama bojovala a to si uvedomi.
Kazdy mame nejake problemy a tieto exekucie to je v dnesnej dobe na dennom poriadku ved sme na slovensku. Ale ak je trosku spravny chlap tam mozno bude mat kamaratov a podari sa vam tu sumu nejak okresat urcite to nenecha tak. Viem ze o takych veciach sa nehovori lahko ale ak mate medzi sebou dôveru pomalicky ti to pojde.
Drzim ti palce nech vsetko dobre dopadne,neboj:(