najlepsie probiotika, skusenosti (monsea,biopron...)

maswa

Najnovšia generácia probiotík so špeciálnym riadeným uvoľňovaním SANAGUT Probio. 5 precízne testovaných probiotických kmeňov stabilizovaných do špeciálnych kapsúl s cieleným uvoľňovaním, a to až v črevnom trakte. Jedna kapsula obsahuje až 20 miliárd živých baktérií.

sklierkaaa

TeresaS:

Dlhodobo je dobré jesť mliečne výrobky - tie majú hŕbu výhod nielen kvôli probiotikám. Dobré je jesť veľa vlákniny, napríklad v orieškoch. Ak máte problémy so střevama, je dobré skúsiť nejaké probiotické doplnky stravy. Obľúbené mám po antibiotikách tie od Probiotikus, pretože majú veľké množstvo probiotických baktérií a zároveň aj prebiotiká - čiže vlákninu. Zatiaľ kedykoľvek som ich užívala, tak mi pomohli na lepšie trávenie. Črevá sú dôležité pre trávenie, z ktorého prijímame mnoho vitamínov a ďalších živín, ktoré sú potom prospešná pre naše telo.

Omen

Mnoho ľudí používa výrazy, ktorým nerozumie a zamieňa si tak pojmy s dojmami. Medzi takých expertov na baterky sa radia aj tí, ktorí tu propagujú Wobenzym na imunitu, ba dokonca vlákninu Optifibre, čo je číry nezmysel!!!

IMUNITA sa tvorí v tenkom čreve a TU tvorí takmer 70% nášho imunitného systému!!!
Takže áno, sú to PROBIOTIKÁ - ŽIVÉ mikrobiálne zložky potravy, ktoré nešpecificky aktivujú imunitný systém (zakysanky, jogurty, syry, bryndza...).
Aby si zvýšila ich rast, ako aj aktivitu črevnej mikroflóry, je potrebné konzumovať potraviny s obsahom nestráviteľnej vlákniny (ovocie, zelenina, strukoviny...) - PREBIOTIKÁ.

Ak sa rozhodneš predsa len pre tabletky, potom si kúp také, ktoré sa MUSIA držať v chladničke, ináč zbytočné vyhodíš prachy.

TeresaS

Naozaj probiotiká pomáhajú na všetky tieto problémy? Premýšľam o nich už nejakú dobu, ale stále sa nemôžem rozhodnúť či sa do nich oplatí investovať. Máte tip na nejaká ktorá sa dajú užívať dlhodobo a nie len jednorazovo?

denneme

Ja si bez probiotik neviem predstavit zivot. Vyskusala som mozno aj 5 druhov,az som zostala pri Lactobif - iherb.co zabera super,takze z vlastnej skusenosti odporucam aj pri vaznych stavoch. Pri akejkolvek liecbe,pri antibiotikach , pri hnackach, vracani,cestovani alebo lenpri aktualne rozhadzanom traveni. A jest ich skutocne netreba pravidelne, ved to nie su antibiotika.

lu lu

BJ2 prečitaj si recenzie na tie probiotika s postupnym uvonovanim na amazone....pišu tam ludi a že už nie su take učinne ako ked boli len fo forme tabletky bez obalu...www.amazon.com

cocochanell

urcite tie odf genericy su suepr mne pomozu vczdy pri akejkolvek atb liecbe aj ked ideme na dovolneku vzdy zabvalim pre siotoiotu nikdy nevies aka crevna pliaga ta postretne naprýklad v egypte :D:D:D

noella78

skúsila som viaceren, ale mne najviac vyhovuje probicus premium od genericy - maju vela dobrých bakterii a kultur, posobia velmi dobre aj pri hnackach :) skus

BJ_2

Niektore druhy probiotik boli vyslachtene tak, aby prezili tu kyselinu. I tak tam ide o cas, takze inak to je pri malom jedle , ked si das jeden jogurt nalacno, a inak, ked ho jes s niecim inym, vo vacsom mnozstve, a stoji ti to v zaludku 3 alebo 4 hodiny.

Preto sa niektore druhy jogurtov oznacuju "probioticke". Ale bezne jogurtove kultury nepreziju. Ano, tie testy, co som videl, boli vedecke, bola to dlha snad 10 stranova studia, ked ich vystavovali posobeniu simulovanej zaludocnej stavy, spolu s roznymi latkami. Najlepsie dopadla glukoza, ta zvysovala ich prezitie. Zahubilo to vsetko, co tam testovali, niekolko kmenov.

Inymi slovami, povedat, ze jedzte jogurty, alebo kyslu kapustu a staci to, nieje opodstatnene. Musel by si im poradit specialny jogurt, so speclianou probiotickou bakterioui, ktora prezije cestu do criev, a jest to s glukozou. Lenze, tu by islo aj tak o monokulturu, ktora nespravi nic.

V crevach mas stovky kultur, takze to treba doplnat nejakym mixom, ktory ti este musi sadnut, a to sa da docielit len v entericky pokrytych kapsuliach, alebo v technologii s postpunym uvolnovanim.
Studiu ti nedam, neodlozil som si to, a nechce sa mi to hladat. Najdi si to sam, nasiel som to cez net. Viem len, ze som vtedy zavrhol doplnanie probiotik cez potravu a jogurty, lebo z toho jasne vyslo, ze ak nieco prezije cez zaludok, tak sa da hovorit o zazraku.

A zdravi boli kvoli inym veciam, nie preto, ze dostavali probiotika z jogurtu. Pochopitelne, ziadne to neprezili ani im.

petrzlen

Probio-Fix
Je to výživový doplnok, ktorý obsahuje dva kmene mliečneho kvasenia: Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium animalis. Tieto probiotiká sa dostávajú do čreva živé vďaka špeciálnej technológii, ktorá ich dokáže účinne chrániť nielen počas dlhšieho skladovania, ale aj v organizme. Ide o technológiu, ktorá zachováva životaschopnosť probiotickej kultúry aj pri bežnej teplote. Prípravok Probio-Fix teda netreba skladovať v tme, ani v chlade. Navyše ani žalúdočná kyselina sa ku baktériám nedostane, takže prežijú cestu až do čreva, kde sa môžu okamžite začať rozmnožovať a zlepšovať naše zdravie.