Sebakritika 0 bodov ?

Príspevok v téme: Sebakritika 0 bodov ?
Zhrozena

Čaute, nedalo mi to a rozhodla som sa založiť tému. Zaujíma ma či máte aj vy podobné skúsenosti, prípadne ako by ste zareagovali na mojom mieste.
Takže ide o to, že už ma naozaj prestáva baviť akí sú starí chlapi chlípni a úplne bez hanby si idú baliť aj o dve generacie mladšie baby. Uvediem asi najčerstvejšiu príhodu...Takže v práci ma zaučoval celý týždeň jeden starší kolega. Na vek som sa nepýtala. Tipujem, že mohol mať cez niakých 50 rokov (ja mám 21). Som typ človeka, ktorý je milý, rád vtipkuje a dokáže pokecať s hocikým o hocičom. Čiže zo začiatku sme sa normálne bavili aj srandovali, bol ochotný a pomáhal ( nič som za tým nevidela, skôr niečo ako otec - dcéra ). Lenže po čase si ku mne začal dovolovať. Stále sa držal až moc v mojej blízkosti ...prekročil hranice normálnej blízkosti. Lepil sa na mňa, snažil sa o také nevinné dotyky akože pohladkanie po pleci a obšuchnutie sa o mňa keď prechádzal okolo. Bolo mi to vrcholne nepríjemné, stále som sa oddialovala, ale nič som mu nepovedala. Pomyslela som si, že však môžno si to ani neuvedomuje a ja to zveličujem. Lenže potom ma prosím pekne úplne suverénne pozval na drink večer ! Skoro ma odpálilo ! Áno určite má mladé pekné dievča záujem ísť chlastať s niakým starým pupkatým úchylom s umelými zubami. Bolo mi trápne aj za neho. No povedala som mu len , že nejdem, že už niečo mám. Nedokázala som mu narovinu vynadať, že čo si to vlastne dovoluje. Reagovala som slušne. Ale vnútri som dusila strašný odpor.
Preto ma zaujíma ako by ste reagovali vy ostatné ženy ? :)

Je to úplne zvrátené keď vidím ako si o sebe starci namýšlajú a mladí chalani sú nesmelí.

zhrozena

Mesačný princ nepreháňaš to už trochu ? Mám pocit ako by sa ťa to nejako dotýkalo ...Pozri on ma zaúčal pretože, to bola jeho práca ...A nie, že mi bol dobrý na zaučanie a potom keď už bolo PO mi začal liezť na nervy ..To bolo popri tom zaučaní ..
A áno priznám si to ...mám problém povedať NIE ... Mám dosť rokov nato aby som to už dokázala ? Viem, že ľuďom to robí veľký problém aj vo vyššom veku ...
Áno som taká, že nepoviem narovinu až keď hrniec prekypí tak to zo seba dostanem ... Niesom na to hrdá...Ale aj tak tú sebakritiku by mal mať on ...Ja mám tu svoju niekedy až moc :)
A ten vek neviem rozoznať u každého ...Ale u ňho to vidno podľa veľa faktorov ....väčšine ľuďom tipujem ešte menej :)

Zhrozena

kafe ...máš pravdu :) nenapadlo ma zamyslieť sa nad tým, že mu možno prišlo reálne, že má šancu keď sa neozvem, že mi to vadí ...:) Keď ja som tak naučená byť k ľuďom dobrá aj keď mi je niečo nepríjemné ...možno sa mi to stalo práve preto aby som sa tomu konečne už postavila ...A nemyslela stále dokola na druhých aby som ich neurazila alebo aby neboli na mňa nahnevaní...

Mesačný princ

Zhrozena - kafe a Biela Kobra ti to napísali úplne skvele.

Ale ani tak ťa to neospravedlňuje. Máš už dosť rokov, aby si vedela povedať NIE!

Keď ťa zaúčal, tak ti bol ten človek dobrý a nevadilo ti nič...a teraz ti vadí všetko. Neviem, nezdá sa mi to...ale ako napíšeš.

Tá sebakritika 0 by mala byť skôr v tvojom prípade, ako v jeho. Ale naučíš sa. A ak nie, tak takéto situácie budeš zažívať opakovane.

A to si naozaj dobrá, ak dokážeš niekomu odhadnúť vek. Ja si na takéto niečo netrúfam. Klobúk dávam dole :)

kafe

ako by som zareagovala ja? Nuž určite by som nebola ticho, ak mi je niečo "vrcholne nepríjemné". Jasne by som mu povedala, nech ma láskavo obchádza na 2 metre, lebo mi je nepríjemné ak sa niekto tlačí do mojej blízkosti.
Naučiť sa byť slušný a priamy chce naozaj trochu cviku. Si mladá, naučíš sa to. Nemusíš tomu týpkovi ani vynadať, len prestaň dusiť v sebe to ako sa cítiš. Rozumieš? To neni len o ňom, že je lepkavý blb a dovoľuje si. Je to aj o tebe, že si bola ticho a ticho a ticho. Hovorí sa tomu aj byť submisívna, ustupovať druhým do aleluja.

Vieš čo si možno myslí ten chlapík? Keby to bolo tej mladej nepríjemné, ozvala by sa, povedala by niečo. Ale ked je ticho, asi sa jej páčim, čo ak je na starších, tak to na ňu skúsim.

Zhrozena

To, že mi pomáhal o to som ho vôbec nežiadala. Kludne by som si to spravila aj sama ..:)
A odevom to rozhodne nebolo kedže musím nosiť pracovné oblečenie, ktoré ma ďaleko od sexy :D
Len som chcela byť priateľská milá žiadna odutá **** aby to potom hovoril ostatným a nikto sa mi ani neprihovoril ..(kedže som tam nová) ...
Ale ako píšete asi treba byť odmeraná hneď zo začiatku ....

A Mesačný princ ...Hádam viem rozoznať 30tnika od starého chlapa nie ? :D :D

trimka

iLily tie tvoje debilne nazory tu si vsimam uz dlho. Zrejme mas dost casu a psychicke problemy. Tak sa liec a neobtazuj tu s tvojimi mudrostami.
Inak som zena ty ...

Sama pise, ze nech je sranda. Tak, ked ju ten stary kolega nasilu pretiahne, lebo ho drazdila, to este len bude sranda aku este nezazila. V tej robote dlho nebude. Svojim spravanim si postve vsetky zeny proti sebe a ked staremu neda, on uz zariadi aby ju odtial vyhodili. Ma si drzat ludi d tela a nie si robit v praci srandu, ci z muzov. Ked to nevie, tak co sa hra na zaujimavu.

lLily

"No povedala som mu len , že nejdem, že už niečo mám. "

hehe nabuduce sa vyhovor na to, ze mas chlamydie a infekcne vyrazky...akurat to citam v jednej knihe

Biela Kobra

Zhrozena, Taliani majú také príslovie: Poriadny chlap sa má pokúsiť. A poriadna žena má odolať.
(Ak sa jej páči, aspoň na prvýkrát).

V tvojom veku a ešte omnoho neskôr neprešiel týždeň, aby mi nejaký starší muž - kolega, spolucestujúci, spolučakajúci v rade atď., neurobil nejaký návrh. Netreba sa nad tým pozastavovať, proste, kto neskúša, ten nič nemá, a je na tebe, ako sa s tým vysporiadaš. Normálne je prijať pozvanie na nevinnú vec a ak sa veci začnú stáčať smerom, ktorým ti to je nepríjemné, je normálne mu to povedať slušne do očí. Časom sa to naučíš, nebudeš si nič namýšľať a budeš takéto situácie zvládať hravo bez toho, aby si niekoho urazila alebo aby si mala z toho problémy. Si žena, tak sa správaj ako žena a nie ako decko.

Neboj sa, o 30 - 40 rokov ti to začne chýbať :)