Ahoj, prosím vás chcela by som sa spýtať aký máte názor na rozdielnu inteligenciu vo vzťahu. Môjho priateľa nevzali na školu a mám dosť zlé známky a ja som šľa na školu o rok skôr a mám skvelé výsledky. Nevadí mi to ale niekedy mám zvlášny pocit, skvele si rozumieme ale máme iné ciele, hlavne tie spojené so štúdiom. Myslíte, že to bude v budúcnosti problém?
Ďakujem za odpovede.
Rozdielna inteligencia vo vzťahu
Je to rôzne. Záleží na tom, ako si budete rozumieť po škole a pod. Človek sa môže vedomosťami meniť, niekto viac, niekto pomenej, ale podľa mňa ak je niekto raz taký a taký, tak sa môže bifliť všetko od a po z.
Záleží iba na Vás.
Kráť Šalamún si žiadal od Boha ,nie vedomosti, ktoré sa môže kedykoľvek doučiť, ale žiadal si od Boha múdrosť s ktorou by mohol vedieť dobre využivať vedomosti, ktoré mál aj o ktorých sa dozvedel.
Keby sme žili podľa Múdrosti, nebolo by vojen, násilia, nespravodlivosti ani sebectva.
Neznamená, že človek s piatimi diplomami je múdri !, je len vzdelaný.
Ale roľnik so zakladným vzdelaním si počína múdro !!!
Preto nám celému ľudstvu chýba múdrosť !!!, a o tú treba prosiť Svoriteľa všetkého - Boha.
Ak budeš múdra aj tvoj partner ,tak nebude záležať na vzdelaní.
Ehm... čože? Rozdielna inteligencia vo vzťahu? Známky vypovedajú o inteligencii jedinca? To, ak má niekto horšie známky, vôbec nemusí znamenať, že je menej inteligentný ako niekto, kto má lepšie známky. Možno je tvoj priateľ len lenivý a nechce sa mu učiť tak, ako tebe. Mnoho takých prípadov som poznala. A, samozrejme, ak má niekto dobré známky, nemusí to znamenať, že je nejak extra šikovný - len sa vie proste kadečo naučiť / nabifliť... Teraz ťa určite nechcem uraziť, len konštatujem, ako to je. Známky nevypovedajú o tom, kto je inteligentný a kto nie (aj keď v dnešnom školstve je to, žiaľ, často zaužívané). Do toho spadá predsa toľko faktorov... Môj priateľ tiež nemá vyštudovanú VŠ a čo teraz? Poznám viacero ľudí, čo majú ukončenú SŠ a sú oveľa, oveľa inteligentnejší ako ľudia s Mgr./Ing. pred menom... a on medzi nich patrí tiež.
Fantasyi - ok, beriem
Inteligencia sa naozaj nemeria známkami. Schopnosť učiť sa písaný text je len jedna z mnohých premenných a schopnosti ľudskej bytosti sú rozsiahlejšieho charakteru.
Niekto sa lepšie naučí teóriou, niekto praxou a pre niekoho je dôležitá kombinácia niečoho úplne odlišného.
Ja zastávam názor, že škola ako taká degraduje ľudskú bytosť a jej myslenie a posúva ju do roviny ,,TOTO SI TY!,,
Učíme sa väčšinou veci, ktoré sa predtým naučili miliardy ľudí. Načo? Ja viem, nazýva sa to kolobeh ale ako potom z človeka môže byť niekto iný? Niekto, kto premýšľa či koná inak? Ak sa nerozvíja jeho myslenie?
Inteligencia nie je priamo úmerná známkam škole, štúdiu, práci...
Toto čo popisuješ nie je rozdielna inteligencia, ale rozdielny pohľad na život a na partnera.
Už teraz je to zlé. Neberieš ho ako rovnocenného a tým pádom ste spolu skončili.
Tak existuje aj skola zivota. Clovek precestuje, alebo vystrieda viac povolani na roznych poziciach. Je rozhladeny, cita, zaujima sa o dianie okolo seba a moze mat dosiahnute zakladne vzdelanie oficialne.
Len pisem, ze ti, ktori maju VS to robia zo zvyku, niekoho to vsak bavi. Tak, ako niekoho bavi zhrnat hmotny majetok, niekto moze byt orientovany na vnutorne bohatstvo. Ako pises, je to o tom, aby boli rovnako nastaveni.
Fantasyi, súhlasím s tebou :)
Pokiaľ nie sú spoločné ciele, videnie budúcnosti, rovnaké, nebude im vzťah fungovať a to môžu byť obaja vyštudovaní :) Ak si zakladateľka s partnerom naozaj rozumie, len jej vadí, že nebude mať dosiahnutý stupeň vzdelania ako on, stále to nemusí odrážať jeho inteligenciu. Skôr by mi vadilo presne to, čo spomínaš, že zvyčajne ľudia s nižším vzdelaním nemajú potrebu sa rozvíjať ďalej - avšak moja skúsenosť je, že túto snahu nemajú mnohí ľudia bez ohľadu veku a dosiahnutého vzdelania :)
Eisteina vyhodili zo školy, z matiky bol vraj priemerný :D
ak mu vadi, ze si vzdelanejsia, nez on, tak ma problem on
ak tebe vadi, ze nad nim v tomto vedies, tak mas problem ty
a ked vam tieto predsudky budu stazovat spolocny zviot, tak mate problem obaja a neviem, ci to ustojite
Mesacny princ a aky je rozdiel medzi tym, ak ludia bez titulu neustale ponizuju a zosmiesnuju ludi, ktori ho dosiahli? Myslis, ze im je to prijemne? Niektori si ho vydreli, nenasli ho na hnojisku, nedostali nic zadarmo, po jeho ziskani sa niekolko rokov z toho stresu a tlaku dostavaju psychicky a aj fyzicky. Stres je najsilnejsi zabijak a spustac roznych zavaznych chorob, napr.aj rakoviny. Nehovoriac o tom, ze za svoje usilie na Slovensku nebudu financne a ani moralne oceneni. Miesto toho sa im dostava zosmiesnovania a urazania.
Bohatstvo cloveka spociva v tom, ze nikoho neponizuje. To nie je o vzdelani, ale o charaktere cloveka.
K teme: Ti, co maju vzdelanie vyssie su tak trosku poznaceni na cely zivot. Pracovat na sebe, citat, pocituju hlad po novych informaciach. Je to zvyk. Je lepsie, ak su na rovnakej urovni, lebo dokazu spolu napredovat a komunikovat neustale o novych temach. Pre mna je napr. toto velmi dolezite vo vztahu.
Su dvojice, ktorym vyhovuje rozdielna uroven. Inteligentnejsi ludia trosku postradaju praktickost v zivote. Cim vyssie vzdelanie, tym vyssia teoretickost. Mozu sa doplnat. Zalezi od jednotlivca, neda sa skatulkovat, je to individualne.
A o čo vlastne ide? Že má zlé známky a ty skvelé? Ale inak si super rozumiete? Inteligencia sa predsa nemeria známkami, alebo tým, či človek chce študovať. Poznám ľudí, čo nemajú vychodenú strednú a sú veľmi inteligentní. Vieš si tipnúť čím to je? :)
Väčšina ľudí, ktorí majú nejaký titul sa na ľudí bez neho pozerajú doslova ako na ,,odpad,,!
Netvrdím, že všetci, ale príde mi to až smiešne, ako je nejaké ,,vzdelanie,, považované za niečo viac a ľudia sa podľa toho delia na ľudí a neľudí.
až mi je z toho smutno.
Takže áno, problém je to už teraz a bude sa to len stupňovať!