Co mam robit? uz som z toho zufala

Príspevok v téme: Co mam robit? uz som z toho zufala
Adusik90

Dobry den , mam 25 , on ma 28 , je sice dobry aj ku mne aj k synovi, ma dobre srdce , v zivote bol velakrat sklamany od rodicov, rozviedli sa, matka, manipulatorka , striedala partnerov,koli praci sa mu extra nevenovala, aj ked bravala ho na dovolenky , kupovala mu vsetko mozne , ale to bolo asi vsetko , svojim novym partnerom dovolila im aby ho trestali(raz mi opisal ze nevlastny otec ho dokopal na zemi ),co samozrejme bral ako ponizenie , jeho byvala priatelka ho ponizovala a napadala, vyuzivala a citovo vydierala , ... z toho vsetkeho ma poriadne velke komplexy, co sa tyka vahy , spravania, nedovercivosti , podozrievavosti a podobne , depresie, a akokeby bol stale nastvany na cely svet .Stale so mnou len superi, ako keby musel za kazdu cenu niekoho ,,dat dole,, .Vacsinu mi pomaha aj s malym aj v domacnosti, ak ho pekne poziadam , alebo aj sam od seba niekedy (hlavne ked nieco chce, ist vecer na futbal, ku kamosom, a tak .. podotykam ze nepije ,nehuli travu a ni nic ine…v minulosti tvrdil ze bral nejake drogy kratky cas a stereoidy no prestal, ci je to Pravda tak to ja uz neviem , mozno sa len chvastal ze aky je frajer. )... problem ale je v tom ze tie jeho komplexy narusaju nas vztah, a aj sexualitu a to az do takej miery , ze ak by som mohla tak od neho uteciem a necham tie komplexy aby ho zozrali... vela krat sa mu snazim pomoct, navrhnem poradnu, terapiu, doktora , alebo aj ze sa moze vyrozpravat mne a tak ... nic.. naslubuje mi ze pojde ze to bude riesit ale neriesi uz je to hadam cca pol roka aj viac co toho mam plne zuby, od rana pocuvam aky je skaredy, a vychudnuty, a ze ho urcite podvediem s nejakym svalnacom , no ale ked mu poviem tak poriadne papaj a ak chces tak ti kludne zaplatim trenera vo fitku tak to nie, to uz len sama vyhovorka typu: ja mu nebudem diktovat co ma robit a co nie , a ze ho kontrolujem a dirigujem , a tak on sa neciti ako sam sebou… ale o 2 minuty neskor pocujem zase staznosti na to a na to …. A takto je to so vsetkym , a preto mi pripada ako male decko… ked mu poviem ze pokial nezmeni svoje spravanie v bode ziarlivosti tak namiesto uvazovania nad sebou mi najde 100 prikladov koli comu sa to neda a ze za to vlastne mozem ja … napr. Ja s tym ze mam kamaratov napr.na fb a oni mi ikedey napisu ako sa mas, poradis mi to a to , co nove, ahoj dnes som tavidel v meste, porad co mam kupit priatelke k narodeninam a podobne.. tak toto ze mam kamaratov chlapcov to je uz zle a to znamena ze ja mu vytvaram tu jeho ziarlivost …
Dalsia vec je ze pride domou z prace a su poprehadzovane vankuse tak to automaticky znamena ze tu niekto bol a ze som s tym niekym mala pomer… a je schopny o tom rozpravat cely tyzden .. ved je logicke ze ked spim v posteli tak porozhadzovane vankuse tam budu stale a to mam este dieta , a niekedy spi so mnou…
Dalsia vec ze je ak zmenim taktiku tak som automaticky psychopath, a tak ma aj dalsi pol dna nazyva a opakuje mi to , (size zo zufalstvom v ociach a hlase, kedze je to asi jeho posledna rezerva nazyvat ma nadavkami a skusat sa mi stanovit psych.diagnozy. ) ruku na mna este nikdy nedvihol , a ani nema take sklony, ked je uz velmi nahnevany tak vravi ze by niekomu zlomil nos a tak ale ostane stale len pri slovach …a tym mi vlastne niekedy pride ako taky pes ktory steak no ale nehryzie…
Najviac ma stve , ze viete ja si myslim ze jeho minulost ho velmi poznacila v tom zlom svelte, akurat ze ja som jej sucastou nebola a nevidim ziaden dovod preco by som tym ja mala byt afektovana .
A ked mu to poviem tak sa sice zamysli a ospravedli sa , no ale pri dalsej hadke,nedorozumeni alebo hned na dryhy den sme tam kde sme boli…
Jeho rodinu a kmaratov nepoznam , nikdy ma s nikym nezoznamil a ked mu vravim ze pozvy nejakeho kamosa k nam na futbal, ja spravim nejake dobre jedlo tak najprv vyhovorky preco sa to neda , a potom mi hodi do tvare ze jedine ak kamarat s priatelkou lebo ze to nie je fer ze jeho kamos pride a bud utu chlapi okolo mna… a o minute na to si zase najde vyhovorku preco to nie je mozne ..
A ako posledna vec je ma nesmierne vytacaju hry, a to este v jeho veku , on si to ospravedlnuje tym ze tazko pracuje a ma parvo na oddych a jeho oddych su hry,podla mna je to hlupost oddychovat sa da aj inak , a ani moj brat, otec stryko a ja nwm kto este nikdy v zivote som ich nevidela hrat hry pretoze oddychuju , namiesto toho doma pomahali alebo robili nieco uzitocne, ja sa koli tomu za neho hambim , tak isto ako aj dalsia vec je obliekanie , on je schopny si vziat do luxusnej restauracie mikinu s kapucnou a tenisky… uz som mu jasne povedala ze za za to hambim a koli tomu s nim nikam nejdem a odisla som na obed len so synom… pototm vecer az sme sa vratili tak sa ospravedlnoval a plakal ze uz sa bude spravat normalne , ..fajn ..na druhy den ideme na nakupy a viete po com siahol ? po dalsej teplakovke? Nie po koseli alebo po saku ale po teplakovke … tak som to nevydrzala a vravim mu ze je debil v style bezdomovec , a ze sa za nho hambim … on san a to zacal ohradovat ze ja ho kontrolujem a ked si kupi koselu to uz nie je jeho vlastny vyber a to nie je on, a ja nemam parvo ho menit, … o par dni ideme do restiky zase on zase mikyna s kapucnou a este ma tu drzost sa ma opytat ze preco san a neho tak pozeram zen a buduce si uz fakt kupi koselu … samozrejme s nim zs nikam nejdem…a to iste dookola …
Od Vas by som potrebovala odpoved na otasky, ci je zmysel a dovod ostavat v tmto vztahu, ci ma zmysel ho dkopat k prefesionalovi aby mu s tymito vecami pomohol , ako toto cele riesit, a ci je vobec mozne toto vyriesit . Taktiez prosim vas povedzte mi ci ja som navine jeho komplexom alebo jeho matka , alebo ako sa ich zbavit, alebo co vobec robit .. ja som uz bezradna .

Adusik90

Biela kobra ...toto mi radsej ani nespominaj.... ako uci sa snim niekedy brava ho von ...smeju sa spolu...ale viem uvedomujem si ze mal niekedy vidi tie nase sceny a podla mna hadky ktore maaju daleko od konstruktivnych a toto nie je spravny vzor...

Adusik90

Biela kobra ...toto mi radsej ani nespominaj.... ako uci sa snim niekedy brava ho von ...smeju sa spolu...ale viem uvedomujem si ze mal niekedy vidi tie nase sceny a podla mna hadky ktore maaju daleko od konstruktivnych a toto nie je spravny vzor...

Biela Kobra

Všetci sme len ľudia a máme len jedny nervy. Podľa mňa nie si masochistka, aby si hľadala potešenie v takomto vzťahu. Ešte jedno ti poviem: Uvedomuješ si, že tento človek aj tým, že len sedí a hrá počítačové hry, alebo na teba kričí, alebo plače, alebo nadáva, alebo sľubuje a nič nedodrží, zároveň vychováva tvoje dieťa? Uvedomuješ si, že on je príkladom pre tvojho syna?

Adusik90

Myslim ze mate pravdu , vacsina z vas,. Netvrdim ze som anjelik alebo uplne super bezcybn clovek , tiez som si niecim v zviote uz presla , tiez som bola ziarliva myslim ze ako pubertacka som sa pspravala hlupo ziarlivo a majetnicky ..som rada ze som z toho vonku a ze som si uvedomila prec a co to sposobovalo ( chudak moj vtedajsi priatel, az teraz vidim co si pri mne prezival , ako som ho tyralasvojim spravanim ... co musel prezivat...) sama este pracujem na sebe ovladania sa , bola sm agresivna a niekdy ked sa nastvem tak kricim jak blazom , alebo zacnem plakat a ulavi sa mi , ale pomaly ale isto nad sebou vyhravam a zbavujem sa akychtoo zlych sposobov , tiez viete ked si on zmysli v hlave ze som ho podviedla s niekym koho si vymsli v hlave a tyzden dookola niekedy aj viac mi to denno denne omiela so snahou ze ja sa k tomu priznam , ( co sa neda preoze nikoho takeho nepoznam koho mi on opisuje a ani tie situacie neexistuju ) tak proste vybuchnem , dva krat sa za tie dva roky proste som sa neudrzala a skocila som do neho v nejakom amoku alebo co to bolo a zacala so ho mlatit, ako ja chuda zienka do vysokeho velkeho chlapa, mozno ho to posteklilo tak akurat ale v tej chvili mi bolo jedno akj keby som mu mala zlomit nos... hambim sa za take spravanie , ale to uz bolo moc...dalej mu navrhujem aly sa siel liecit , ze nech mi napr. napise na papier veci co ma rad , co nema rad a spraivime kompromisy , ja nieco obmedzim on v niecom prida a tak... no po 20 nasobnom skusani ma proste prejne nalada nieco s nim riesit, vezmem papier ktory som pripravila vyhodim do kosa poviem mu ze je chory a ze nech pre mna zamna aj necha svoju psychiku aby ho zabil a znicila ze mi je to uz jedno a ze nad nim mojou energiou uz plytvat nebudem... cize pol dna som skusala a bola som mila k nemu ale kedze nic nezaberalo ttak mi proste upli nervy a opustila ma tuzba mu pomoct , cize som zmenila naladu alebo postoj no koli tymto veciam ma on nazyva psychopatom , Toto ma strasne boli... tak ja ti chcem pomoct... ani tvoja vlastna matka , ani jedna z tvojich ex , ani jeden z kamaratov co mas sa s tebou nezaoberaju , ja si tu nicim nervy , silu , energiu a nakoniec ja som psychopat... viete ten pocit nevdaky takymto sposobom j tak bolestivy ze ja niekedy uz pochybujem o sebe ci fakt ja som ten chory clovek a on je ten normalny alebo ako to je .... Domou som si zavolala suromnu psychologicky 20 euro na hodinu z vlastnych penazi... vsetko co povedala ano faj , trochu s noupokecal ..samozrejme si z toho vytiahol len to co sa mu pacilo a co moze pouzit proti mne...
Ja ho podvadza, robim mu zle, som k nemu hnusna , nemam ho rada , kontrolujem ho , vytvaram mu depresie a td.... vravim fajn bez a najdi si zenu ktora toto robit nebude a budes stastny.. nie neexistuje... vravim ja ta uz rada nemam , tvoje spravanie ma od teba vzdialuje , jedneho dna od teba aj tak odidem .... nastve sa , ze ci vsetko co sme spolu prezili bolo klamstvo a ze ho taham za nos... niekedy nevychadzam z uzasu ako si clovek vie poprekrucat slova, vety vo svoj prospech.... skusam hrat aj jeho hru... pozriem si koho ma fb v priateoch najdem nejaku peknu slecnu, vymyslim si ze ma s nou podviedol..a omielam mu to dookola... sama to dlho nevydrzim max. 2 dni aj to sa do toho nutim ... tak ale toto sa mu nepaci , zacne ma uistovat ze ma miluje a podobne , zacne na nu nadavat ne sa mi nemoze ani len rovnat taka slecna a take veci... no o 5 minut som zase paychopat a podobne... najhorsie je ze ma raz vyprovokoval pred synom... no a predpokladam ze aj uz syna som v ten moment musela vyzerat ako totalny cvok .... viem ze sa treba ovladat ale pracujem na tom najlepsie ako sa da ...

Biela Kobra

Adusik90, si jedna rozumná, samostatná a empatická žena. Tvoj problém je v tom, že si sa zaľúbila do manipulatívneho parazita, ktorý sa na teba ulepil práve preto, lebo si praktická, dokážeš zabezpečiť seba aj jeho, a ešte sa mu snažíš pomôcť s jeho problémami. Robíš mu v podstate druhú maminku. Súhlasím s tým, čo povedala a_dr1a. Dodávam k tomu, že si mladá, celý život máš pred sebou a nezaslúžiš si, aby si ho strávila s takýmto naničhodníkom, čo ti bude visieť na krku. Vravíš, že nepoznáš nikoho z jeho minulosti, ale všetci mu len ubližovali. Buď si istá, že ak sa s ním rozídeš, v tú ranu sa prilepí na ďalšiu obeť - ženu podobnú tebe -, a bude jej rozprávať, ako strašne si ho týrala ty. Čím skôr si to uvedomíš, tým lepšie. Nezahadzuj svoj život s takýmto človekom, svet je plný oveľa lepších osamelých mužov.

Adusik90

Adria... ved zo zaciatku uplneho ani nie ved asi sa nebude zoznamovat zaradom s kazdym svojim znamym , ale po case napr. cca po 2 mesiacoch spolocneho byvania mi to divne uz prislo.... a zacala som sa vypytovat ze preco kamos , kamoska, matka , rodina nikdy npride... ako tvrdil mi ze vsetci su daleko a len vyhovorka , nakoniec som si vzala cislo z jeho fonu , potajomy na jeho mamu a pozvala som ju sem ,..po par sms sme sa pohadali , ona jak vysinuta , alebo sme sa cez tie sms len nepochopili, no ale tvrdi mi stale aky by bol rad keby sem jeho mamma alebo niekto mohol prist tak vravim sak ich zavolaj a ved pridu ..ale vyhovorka sem a vyhovorka tmam..ludia 2 roky zachvilu ja som este nikoho zo znamych nevydela, ziaden niekto od neho tu este nebol ...moji dvaja kamosi len s rodianami na navstevu a to j vsetko ... toto mi pride chore , //ked ja volam s rodicmi na skype tak mu vravim sem pod ukaz sa...on zacne ne hambim sa, som skaredy , oni ma nebudu mat radi ... pritom nic take sa v reale nedeje ...chapete..a potom rad by spoznal moju rodinu...akoze napisem to hnusne pretoze mam toho dost a trapi ma to ale ved ja sa ho hambim doniest domov toto si nemozem dovolit predstavit rodine... a vyhodit ho zase tie vyhrazky ..neviem ci to mysli vazne alebo nie .. ale nechcem mat problemy ak by nahodov vazne spravil co tvrdi... ale rozmyslam ze si zacnem pozerat nove miesto ja no a jeden den ked bude v praci v noci tak proste odidem a skoncili sme,.. nech si necha dom ,, aj tak je to v podnajme... aj veci nech si necha len nech sa ho zbavim ... myslite si ze by ma hladal ? alebo ze by sa snazil najst ma a robit problemy ?

Adusik90

Mesacny princ ale ved on ma stabilnu pracu , aj pracuje normalne , nocne a pototm ma volno par dni ... o toto nejde ... a aj peniaze ma , fajne ale mina ich na hluposti uplne niekdy nic nenasetri napr.. pokazi sa chladnicka je to trochu vacsia polozka , ale on na to pripraveny nie je ... chapes , a pototm zase to taham jaako ok ved je to koniec koncov moje kedze to kupim za svoje ale ten princip chapes ...

fulup

Mesacny, hlavne ze pol dna dozadu si tvrdil, ze spravanie chalana je v poriadku a ze problem ma jeho frajerka...prislo ti normalne po vsetkych strankach jeho spravanie...Tak ako? Podla coho zrazu menis nazor?

a_dr1a

Nebolo ti hned od zaciatku odozrive nieco ine?? Matka mu ublizovala tyrala ho a ponizovala, to iste mu zas robil kazdy jej aktualny partner, a to iste aj jeho ex??
Halooo. Budicek.
A obzvlast, ak nikoho z jeho minulosti vobec realne nepoznas. Nemusis zrovna rodinu ci jeho ex, ale ani kamosov a priatelov??
Ma na to dovod.
Plus jeho spravanie. Vyhraza sa ti. Manipuluje s tebou. Alebo ta citovo vydiera. Skusa rozne formy nauceneho spravania ktore ma zazite a vzite. Osvojene naucene. Ver. Tento clovek sa nezmeni. Tu nie je problem ciastkovy ze dake oblecenie komplexy menejcennosti frustracia ziarlivost lenivost ai ai. Aj ked uz same o sebe su rizikovym faktorom. Tu je problem on sam ako celok. A to je cele zle.
Ak sa chces este viac prebudit - vyhladaj si jeho ex. A budes az sokovana, aka je skutocnost a hola pravda.
Dievca. Rychlo sa ho zbav. Ak nie uz kvoli sebe, tak kvoli svojmu dietatu. Tvoje dieta je ohrozene a v nebezpecenstve. Nie ty.

Mesačný princ

Sorry, to bolo do inej témy.

No podstata je tá istá. Ak sa ti nepáči jeho štýl, a to, čo robí, tak sa ti nepáči ani on a stále nerozumiem, prečo si si ho vybrala?
Aj ja si zahrám hry, chodím špinavý po meste a keby v teplákoch, ale oveľa horšie. už ani bezdomovci odo mňa radšej peniaze niekedy nepýtajú :D

Rozíď sa s ním! Nezmeníš ho a zbytočne sa budete trápiť. On má to svoje a určite sa meniť nebude. jedine, že by mu na tebe veľmi záležalo, no obleky sú dosť drahé :D

Zúfalá, nezúfalá...nespravíš s tým vôbec nič. Ja si myslím, že je to celkom bežný človiečik. Síce ako som postrehol má drogovú minulosť, ale tak, každý má nejakú. A s týmto to nesúvisí.