Vie mi niekto poradiť niečo a abnormálne stuhnuté svalstvo? Moja dcéra má 24 rokov, doslova celý chrbát ako skala a nič jej nezaberá. Učí sa vo dne v noci, pohyb minimum a už jej občas z toho tŕpnu aj ústa a ruky. Dorsiflex a Mydocalm nezabral.
Stuhnuté svalstvo šije a pliec
Pomohlo by jej, keby chodila plavat. Tam rozhybe svaly celeho tela, okrem toho musi pri plavani drzat hlavu hore, co je ten pohyb, ktory prave ona najviac potrebuje. Lebo doma za pocitacom a nad knihami vykonava presne opacny pohyb. Skoda, keby uz v takom mladom veku bola hrbata. Na vysokej skole staci mat aj Ecka a prechadzat, netreba cerveny diplom. Radsej Ecka, plus kazdodenna navsteva plavarne a rovny chrbat, ako cerveny diplom a hrb na krku jak stara babka. Zdravie mame len jedno...
Nám tiež viacerí lekári potvrdili, že pera a ruky tŕpnu od chrbtice. Žiaľ, nie sme z KE, ale od Popradu. Dcéra ide zajtra prvýkrát na masáž, tak uvidíme. Problém je v tom, že ona masáž dosť odmietala, tak neviem ako to bude znášať.
Keby ste boli z KE, tak ten masér u Dr. Vajovej na Hlavnej 45 je špičkový. www.zzz.sk
Práve som prišla z masáže, tiež som mala problém s krčnými stavcami a citila som mravenčenie na perách. Citim sa oveľa lepšie, Napravil mi krčný stavec, ktorý bol vyskočený. Pýtala som sa ho, či môže trpnuť ruka od chrbtice, povedal, že áno.
Ďakujem za rady, určite vyskúšame masáže.
Magnézium sme kúpili, ale zatiaľ nevieme ako účinkuje.
Nebola u praktického lekára, ale u neurológa.
Praktický lekár, vždy najprv predpíše lieky, aby dal zarobiť lekárni, ale keď nezaberú lieky pošle ju na ďalšie vyšetrenie, takže treba ísť k nemu znova.
To je typické pre blokáciu krčnej chrbtice - masáž, cvičenie, príp. spomínané magnézium s B vitamínom.
EMG je zbytočné, ako sa písalo nižšie, nikto by jej to ani nerobil.
Sú to typické príznaky stuhnutého - lenivého svalstva a pri týchto príznakoch jej nikto nebude robiť kompletné vyšetrenia.
Svalstvo je potrebné rozhýbať, cvičiť, masáže a teplá sprcha. Pomôže aj spomínaný olej na masáž. Dorsiflex je výborný liek, treba ho však užívať s mliekom a po jedle, lebo spôsobuje tráviace problémy. Enzýmy by jej zbytočne narušili ešte trávenie - hlavne Wobenzym.
tak nech sa hýbe... ked má pohybu minimum.. nech si ide zabehať, nech cvičí cviky na chrbticu...je toho plny intrnet..
U akého lekára bola a aké vyšetrenie jej spravil? ŽIADEN KÚPEĽ !!! Len rýchla sprcha. Za týmto nie sú obličky!