MUZ KLAMAR

Príspevok v téme: MUZ KLAMAR
Pelko

Muz zaraba vela , odisiel od rodiny... Je akoze nezamestnani , teraz laka k sebe deti, co ich nechcel, viac ako 2 roky mi nedal na deti ani cent, zatial co on sa vala v peniazocha vystavil si novy dom..deti ho najprv nechceli,no teraz ich pritiahol dost na svoju stranu, ved ma prachy!!!! Som na dne... Deti myslia , ze peniaze a vozenie autom je vsetko.Ale prat, varit, ucit sa s nimi ,pratat, na rodicko to vsetko mama.Beru to, ze to tak ma byt.kto poradi???A okrem toho ma same znamosti......

kafe

ach yo, dievča. Ale každé jedno dieťa raz dospeje, ODÍDE od rodičov a žije si svoj život. Nemôžeš sa na nich upínať, akoby boli stredobod vesmíru. To si potom v prdeli a okrem obrovského strachu ktorý máš teraz si užiješ ešte veľa veľa bolesti, kým sa dokážeš od detí odpútať. A takýto postoj - potrebujem deti aby som JA nebola sama - veľmi ubližuje aj deťom a aj tebe. Neni to dobré a neni to normálne. O deti sa staráš, aby vyleteli z hniezda, nie aby v ňom skysli. Ty si máš žiť svoj život a deti nechať nech idú a žijú si ten svoj. Nie si ich "priviazať" k nohe. Nájdi si koníčky, babskú partiu, chlapa, spomeň si čo ťa bavilo kedysi, čo si robievala, o čom si snívala, čo si túžila zažiť... a naplň svoj život niečim, aktivitami, nech môžeš napredovať a žiť ďalej. Čas venovať sa deťom sa naplnil a máš možnosť sa opäť realizovať v tom čo ťa baví, čo si vybereš a deti ťa budú už len sporadicky navštevovať.
Tvoj ex nedokáže zariadiť, aby ťa deti prestali mať radi. Ale túto prácu urobíš ty sama, ak sa nezdravo na deti upneš. Oni v takomto veku potrebujú voľnosť a skúsenosti - učiť sa (okrem iného) aj na vlastných chybách, zažiť si sklamanie. Ty im predsa nikdy neprestaneš byť mamou, tou budeš až do smrti. Neexistuje niečo také ako že o nich prídeš, lebo teraz chodia za otcom+užívajú si jeho peniaze a aktivity s ním. To je to, čo si užívajú s otcom. S mamou si užívajú iné veci, teplo a lásku čo im dávaš síce nevidno ale deti to cítia, vnímajú, chýba im to. A žiadne peniaze, dom či strieľačky deti nezohreje tak ako láskavá, spokojná mama. Neboj sa, že by si im nemala ČO ponúknuť. MÁŠ!! Bud si trochu istá sama senou! Dopraj deťom, nech sa vytešia z tých peňazí, ved naozaj, uznaj že užívať si takéto veci a zvlášť pre puberťákov (ked na to niekto má) je naozaj príjemné. Ale... ver tomu, že tých 15 rokov čo si pri deťoch bola to nezatieni. Ver, že aj tvoje deti majú srdce a nechaj ich nech pocítia tú prázdnotu, aby si vyskúšali čo je príjemné na chvíľu a čo je dôležité a potrebné dlhodobo. To si potrebujú zažiť, kecať o tom nemá význam.
Spomeň si, ked si ty mala 20, tvojím snom bolo sedieť mame pri zadku a robiť jej spoločnosť?? Nie, chcela si toľko toho zažiť, chodiť po vonku, baviť sa s kámoškami, užívať si život tak ako sa to tebe páčilo (nie tvojim rodičom:).
Neboj, babke predsa budú chodiť ukazovaž vnúčatá, ty im budeš pomáhať strážiť drobce... budeš ich až odháňať, že už mi dajte pokoj, chvíľu sa chcem venovať svojim veciam/kámoškám :)
Nestratíš svoje deti, ak ich pustíš aby mali svoj život (je jedno či s otcom, kamarátmi, alebo adrenalínovým športom, pri ktorom sa môžu zabiť). Ale každé jedno dieťa sa rado vracia k spokojnej, šťastnej mame. Najviac pre ne môžeš urobiť to, že sa začneš venovať niečomu čo ťa tou spokojnosťou a radosťou naplní, a že budeš dôverovať svojej výchove a 15tim rokom čo si deckám venovala. Strachom o deti a o seba si ten život otráviš a deti od seba odoženieš.

pelko

No ja sa velmi bojim, ze o nich pridem a ostanem uplne sama. Tolko som sa starala o nich , stale stala pri nich, nikdy som od nich neodisla.... A teraz sa mi otacaju chrbtom.... Tie otcove sluby a jeho vybavovacky a znamosti + novy dom ich velmi lakaju.... A ja to nemam.

kafe

Pelko, 15 a 17 rokov, je dosť nato, aby si názor na otca spravili sami. Nepotrebuješ im vysvetľovať, čo otec robí TERAZ alebo čo robil, šak si to zažili aj oni spolu s tebou. Oni na to prídu samé čo sa teraz deje. Máš tu niekoľko príkladov, kedy si to deti časom uvedomili, neboj sa o nich. A otcovi vezmeš vietor z plachiet veľmi jednoducho tým, že deti budeš podporovať v tom, aby sa s ním stretávali. Lebo ak on ťa chce nasrať, znechutiť a ublížiť ti, darí sa mu to. Momentálne. Ale ak sa dokážeš povzniesť nad to čo bolo (nech je aký je, je to stále otec mojich detí a nič čo BOLO už viac nebudem riešiť), keď ich natešená, s úsmevom po príchode od otca privítaš: - No čo, ako ste sa mali, čo ste vystrájali dneska? - budeš sa zaujímať čo robili, ako im bolo, utrúsiš pár poznámok ako je fajn, že boli s otcom (lebo to naozaj JE fajn, aj ked jeho umýsli dajme tomu že nie su čisté), vtedy využiješ to čo ex robí vo SVOJ prospech a nedovolíš mu, aby ti/vám trom ubližoval. Aby vás rozoštval a postavil prosti sebe. Nechaj ho, nech sa deťom venuje. Ľub svoje deti, daj im to pocítiť a uvidíš, možno vás to posilní, spojí ešte pevnejším putom než doteraz.

Ked sa s ním komunikovať nedá, tak s ním nekomunikuj a nesnaž sa s ním dohodnúť na niečom. Rovnako ako aj peniaze, počítaj len s tým, čo máš ty. Starší syn a mladší zachvíľu tiež, môže už brigádovať (McDonald napríklad), hľadá si brigádu na leto? Tiež som s dvoma deťmi žila mesačne z 300,- eur. Na dovolenke sme v živote neboli. Ale zážitkov, smiechu a srandy sme si užili kopec (vďaka teda aj mojim rodičom).

Prečo sa s deťmi teraz nebavíte? Vyčítaš im, že chodia von s otcom?
Dobre, chlapa nepotrebuješ. Ako relaxuješ? Čomu sa venuješ ak chceš vypnúť, stráviť príjemne 3-4 hodiny? Ked decká doma nie su, vtedy máš čas ty sama pre seba. AJ ty si dôležitá a potrebuješ niekde "natankovať", nezabúdaj na to, že sa máš starať aj o seba, o svoje potreby. Lebo oddýchnutá, spokojná mama a mama, je rozdiel. A spokojná mama je pevná, takú nedokáže ex rozhodiť a k takej mame sa ťahajú aj deti.

Carlos

Tak skús ex-manželovi navrhnúť aby si ich zobral k sebe. Ak odmietne, tiež to bude argument pre tvojich synov. Bude im jasné, že až tak o nich záujem nemá, že sa chce len ukázať, alebo teba vytrestať. Deti potrebujú aj jesť, nielen chodiť na strelnicu alebo na motokárovú dráhu. Ak ich má rád, prispel by na všetky ich potreby. Možno by to tvojim synom mohol vysvetliť niekto iný. Hlavne nie v rozčúlení a s výčitkami, to na pubertiakov neplatí.

Pelko

No deti maju 15 a 17.A su to chlapci, co mu vyhovuje. Lebo dievcata by tak za nim urcite nesli.A varenie a jedenie???? On pravdepodobne doma moc nevari..... Mam zopar informacii, ze mu bud domov prinesu jeho znamosti, alebo sa stravuje po restavraciach.Kym sme boli spolu, nevedel uvarit ani caj.Ved nech im kupuje ??? ale co tu mobily, potom idu na motokary, na strelby...... A ja s tych 400 eur , co mam aj s pridavkami mam zaplatit inkaso, poistky, mobily, benzin, cestovne do skoly ,stravu......
To nam nijako nestaci.... stale miniem viac a to nam pomozu moji rodicia.S detmi komunikacia momentalne ziadna, ja som momentalne ta zla.Aj triedna starsieho mi volala, ze sa neskutocne zmenil, povedala som jej preco.. Prestal sa ucit, uplne sa zatal a pritom bol zlaty chlapec. Mladsi to moc neriesi.A naozaj nepotrebujem ziadneho chlapa ako pise kaffe.... To urcite nie...

Carlos

Mám dve babky. Z otcovej a maminej strany. Obidve sú už dosť staré. Jednu babku s bratom milujeme, je síce chudobná, ale dá aj posledné, nikdy nič nevyčíta, vždy sa teší keď prídeme. Druhá babka je oveľa bohatšia, tiež nám od detstva podstrkuje, dáva nám viac ako tá dobrá. Ale aj vyčíta, poučuje, stále pripomína čo všetko nám dala. Proste si nás kupuje a chce za to vďačnosť a lásku. Ale tak to nefunguje. Nemáme ju radi, iba ju trpíme, lebo aj ona je naša babka. Tým chcem povedať, že peniazmi sa človek väčšinou aj tak kúpiť nedá. Je to len predstieraný vzťah, takže by si sa nemusela obávať že tvoje deti budú manžela viac ľúbiť ako teba. Keď im to nebudeš vyčítať a nebudeš im stále pripomínať čo pre ne robíš ty, ale budeš sa tešiť z toho, že majú radosť z otcovych darčekov, ich láska k tebe neutrpí. Ale nesmieš sa hnevať na ex-manžela, ber ho takého aký je, iný byť proste nevie. Možno ti chce robiť napriek, ale ak sa nad tým pousmeješ, nijako ti tým nemôže ublížiť. Obaľ sa láskou a miluj svoje deti tak, ako si ich milovala aj keď sa o ne ich otec nezaujímal. Čo bolo už nezmeníš, ale môžeš meniť to, čo je.

rozvedena33

ahoj ako vidim mas s muzom presne ten isty problem co ja takze ta uplne chapem. U nas pomohlo totalne prestrihnut kontakty a odstahovat sa potom sa nato vykaslal. Moj ex bol tiez prepnuty na hlavu len chvalabohu ze deti si nedokazal takto kupit. Aj u teba by urcite pomohlo keby sa odstahujete co najdalej od neho vymenite cisla aj priezviska po rozvode najlepsie... hlavne dat rozhovor s deckami...neboj viem co je to peklo ktore muz narobi.... tiez som pred dvomi rokmi mala vdaka nemu otrasne obdobie kedy som bola doslova na prasky somnou nic nechcel riesit nedvihal tak isto telefon viem pochopit to zufalstvo ked mate aj nieco spolocne co treba riesit a on si z toho uplnu srandu robi... Keby vratim cas v zivote by som sa nevydala lebo fakt nikdy nevies co sa vykluje s chlapa s ktorym si... castokrat aj to s cim vôbec nepocitas.. a kafe tvoj komentar je ozaj super... ako nehnevaj sa ale myslis si ze autorka temy sa chce porozhliadnut po novej znamosti ked ma uplne ine vaznejsie problemy?? kks tu fakt nerozmyslate ....

majto

Ahoj Pelko. Je smutne co robi tvoj byvaly. Cez vase deti chce teba polozit na lopatky uplne. Podla toho co pises tak ta velmi dobre pozna a vie ako na teba. Zalezi len na tebe ci samu to podari. Kolko maju deti rokov? Ak maju vek na rozhovor o tomto probleme tak to treba velmi rychlo urobit. Neskor moze byt neskoro. Preco ich nezobral aspon do lepsej restauracie aby neboli hladne ked ma tolko penazi. A co im kupuje drahe darčeky alebo co ked pises ze ide na deti cez prachy. Na druhej strane, ked im nemozes ty kupit co im vidis na ociach /nie vsetci mozu mat kopu penazi, taky je svet/ tak nechaj nech to zacvaka on. Ale musis mat na pamäti jednu dolezitu vec. Aby deti teba neodsunuli na vedlajsiu kolaj. Ale myslim si ze ty budes vzdy ta dobra mama ktora im da na tanier jedlo ktore maju radi, ktora ich rano nachysta do skoly atd. A na to asi nezabudnu. Otec nech kupuje a ty sa musis dat dokopy. Asi to je pre teba v tejto chvili tazke ale ako sama pises bojovat proti nemu nema ziadny vyznam. Takze skus ist na to z druhej strany.

Pelko

kafe, tebe sa povie, ale za ti dva roky ako ublizoval detom aj mne???? Chodil za druhymi, vela tajil a teraz co chce???? Povedal jasne, ze deti nechce a teraz ich drazdi... O tych dvoch rokoch co nam robil ,by som mohla napisat roman.To nie ze som uzlik nervov!!! Zo mnou sa dohodnut nechce, nedvihne telefon, idem za nim ma vyhodi a deti si naozaj kupuje.Napriklad dnes ich zobral na cely den, ale sa ani neopytal ,ci nieco jedli. Prisli vecer o 16.30 uplne hladne..... Vsak jest ma dat mama. Kafe, naozaj by si nechcela byt v mojej kozi!!! Ja som v zivote o takom pripade nepocula...A keby som aj nieco vybavovala, sud.....tak neviem,on ma znamosti... pravnici,exekutori,doktori..... Bojovat s nim je tazke a dohodnut sa neda. Aj dnes som mu volala 1000x nedvihne, alebo mi da radio k telefonu. To je jeho komunikacia so mnou... DAKUJEM