Svadba

Príspevok v téme: Svadba
AnomiS

Ahojte, mám 28 a poriadnu dilemu. V júni sa budem vydávať, lenže už máme spolu 6 mesačnú dcéru. Pôvodne som snívala o bielych svadobných šatách, ale budúca svokra mi povedala, že biele šaty už nie sú pre mňa, nakoľko mám už dieťa. Čo myslíte?
Okrem toho riešim pozývanie na svadbu a opäť budúca svokra začala spisovať, kto je im "čo" a "koľko dlžný" a to isté chce aj odo mňa. Vraj, kamarátky si nemám pozývať, lebo budeme musieť vracať keď sa budú vydávať. Mne je tento spôsob cudzí, ale čo ma prekvapilo, tak z partnerovej strany je každý jeden rovnakého názoru. Čo robiť?

Biela Kobra

Samozrejme, že si obleč také šaty, o akých si snívala. Svokra nech si dá také, aké sa páčia jej.
Čo sa týka financovania svadby, ak si ju platíte vy, tiež nemusíš svokru počúvať. Len treba reálne prehodnotiť, čo si môžete dovoliť a čo nie, lebo začínať manželstvo dlhom za svadbu nie je bohvieaký štart. Ale je pár zaužívaných svadobných zvykov, ktoré náklady na svadbu dosť pokryjú.

Chrisiana

Nechápem prečo by som mala brať ohľady na niekoho iného. Keď je to raz moja svadba tak ju je do toho nič!

masrada

Je to tvoja svadba a nie svadba tvojej svokry. Takze co si oblecies, je tvoja vec a koho si pozves, je tiez tvoja vec a jediny clovek, s ktorym by si mala o zalezitostiach tykajucich sa svadby diskutovat, je tvoj buduci manzel. ALe nie svokra a uz vobec nie, aby zasahovala do detailov svadby. Svokra ti to o tych bielych satach povedala preto, lebo podla starej krestanskej tradicie biela farba svadobnych siat nevesty symbolizuje cistotu, panenstvo, poctivost :) Takze ktora sa nevydava ako panna, ta by mala mat oblecene svadobne saty inej ako cistobielej farby. Lenze keby sa kazdy tym riadil, tak by uz v dnesnej dobe ziadna nemala cistobiele saty:) A co bolo v mode pred 50timi rokmi na zapadnutych dedinach, kde sa vydavala tvoja svokra, to nemusi byt v mode v dnesnych casoch v Bratislave napriklad :) Ja som videla svadbu uz aj taku, ze sa nevesta vydavala v cistobielych satach a okolo nej poskakovali ako druzicky jej dve deticky, no a co? Lebo zase podvedome aj tak kazdy ocakaval, ze bude mat saty biele a nikto necakal, ze sa do cierneho navlecie, ako keby na pohreb isla :)

denisaf

a v čom sa máš vydávať v kostýme? biele šaty k neveste jednoducho patria či ma jedno dieťa alebo dve... to máš teda svokru.... ked si platíte svadbu vy nieje o čom je len a len na tebe koho si pozveš ona ti nemá čo kecať do výberu... normálne som rada že som single tieto rodinné vztahy to je katastrofa :-D

jumbacisko

Vôbec neviem čo riešiš. Daj si rozhovor so svokrou. Keď nedokáže pochopiť, že ti do toho nemá čo kecať (navyše keď si svadbu hradíte sami), možno by ju trebalo vyškrtnúť zo zoznamu hostí. A keď jej poklonkuje tvoj snúbenec a riadi sa ňou, tak to možno nebude až taký ideálny partner na celý život, nemyslíš?

Marunka

Zu_la, tvoj názor samozrejme. Ja ti neviem, ja som divná, ale vydávať som sa mala preto, lebo som toho muža chcela za manžela :D posledné čo ma trápilo bolo, koľko mi kto dá. Viem, že si to ľudia dokonca píšu, aby nedali menej. Ale aj keby. Osobne by mi to bolo jedno. Brat napríklad nemal v tom čase prácu, tak mi rovno povedal, že nedá veľa. Drzosť čo :D Alebo na zozname som nemala ľudí, ktorým sme boli my na svadbe a teda by nám to nemali ako vrátiť :) Neviem či každý čaká, že sa mu musia náklady vrátiť...Keď na to nemám, nevolám 170 ľudí :D Aj na takej som bola. Neviem no, ja osobne vďačne príjmem čokoľvek.

Zu_La

Neviem, čo sa každý poburuje, ale asi svadbu nikto nerobí preto, lebo chce zostať v mínuse.
Ja som sa vydávala pred 5 mesiacmi a chcela som späť, aspoň to, čo naši investovali do iných. Považujem za vrchol, ako aj u nás, že mamina sestra mi hodila o polnoci 20 eur.

Sam_Son

Bŕŕŕ, tak toto asi prináša doba. Moja sesternica sa bude teraz vydávať a moja starká vkuse tiež hovorí o tom, kto im čo dal a čo to stálo vtedy a čo to stojí dnes. Dokonca sa nehanbila povedať ani to, že mamin brat je chudobný, ale od neho už dostala sesternica veľa, takže zo slušnosti ho musia pozvať, ale snáď na svadbu neprídu, ale treba pozvať jednu tetu - známu, lebo ona je sama, ale je bohatá.
Toto isté sa robilo keď oslavovala promócie. Je mi zle z toho a aj z mojej rodiny.

Marunka

Keď si ju platíte vy, tak niet o čom :) V tom prípade nemá právo ale že vôbec do toho zasahovať až takto. Poradiť a rozhodovať za niekoho sú dve odlišné veci. Čiže jej povedz, že je to tvoja svadba, tvoje peniaze a budúci manžel ťa v tom snáď podporí...