Ahojte, mám 28 a poriadnu dilemu. V júni sa budem vydávať, lenže už máme spolu 6 mesačnú dcéru. Pôvodne som snívala o bielych svadobných šatách, ale budúca svokra mi povedala, že biele šaty už nie sú pre mňa, nakoľko mám už dieťa. Čo myslíte?
Okrem toho riešim pozývanie na svadbu a opäť budúca svokra začala spisovať, kto je im "čo" a "koľko dlžný" a to isté chce aj odo mňa. Vraj, kamarátky si nemám pozývať, lebo budeme musieť vracať keď sa budú vydávať. Mne je tento spôsob cudzí, ale čo ma prekvapilo, tak z partnerovej strany je každý jeden rovnakého názoru. Čo robiť?
Svadba
Tak ak si ju hradite sami ani sa s nou o tom nebav. Toto je vyslovene v rezii teba a tvojho nastavajuceho
Svadbu si hradíme my, nie rodičia. Žijeme spolu už 6 rok, obaja zarábame, nie je dôvod, aby ju hradili rodičia.
Teraz zrejme predpokladas, ze to bude tvoja prva aj posledna svadba za zivot. Moze aj nemusi tomu tak byt. Ale ak ju mas mat raz za zivot, preco by si si ju nemohla urobit podla svojich predstav?) Budes ju aj ty hradit? Ci tvoji rodicia? Tak neries.
Saty maj biele. Vsak jej syn z teba urobil matku :D tak neries. Mas pekny vek a biele saty ti isto pristanu. Maj saty ake chces ty sama mat a po akych tuzis. Aj keby zrovna cierne ci cervene mali byt.
A k tym kamaratkam priatelkam - ako je to u vas kde zijes zvykom? U nas chodia napr.najlepsi priatelia na celu svadbu. Ale znamy kolegovia kamaratky byv.spoluziaci ai pridu bud priamo na obrad, zavinsuju aj odidu, alebo zas ti lepsi znamy kolegovia ai skor chodia na svadbu a to az okolo 22h. Vacsinou pridu okolo tej 22h, su pre nich nachystane miesto plac jedlo pitie ai, a po odcepceni po polnoci okolo 1h aj odchadzaju. Vsade je to rozne a inak. Tak sa riad, ako je to zvykom u vas a ako to ty sama chces. Tvoj nastavajuci co k tomu celemu hovori? K tym satam priatelom ai? S nim by ste mali byt zajedno
suhlasim s mp, je to tvoja svadba, nie tvojej svokry. vobec by som sa s nimi nebavila o organizacnych veciach
Presne pre toto si chcem svadbu platiť sama :)
No čo, platia vám to oni? Ak áno, je jasné, že sa do toho mieša. Zvolila by som pokojný rozhovor o tom. Zas nemá právo vyberať ti farbu šiat, požadovať, aby niekto "vrátil" nejakú sumu, či hovoriť koho zavolať a koho nie. Môže ti povedať, že si si vybrala drahé menu dajme tomu, ale o šatách si snáď rozhodneš ty :D Naozaj nerozumiem jej prístupu, prečo chce zasahovať do vyslovene tvojich vecí...Ale chápem, že sa cíti byť paňou situácie, ak sa to platí z jej vrecka :)