dobrý deň,
frajerka je na mňa nahnevaná za nasledovné:
pred školou na lavičke si spolužiačka zabudla mikinu, a kedže ona takisto chodí busom tak som ju zobral a išiel som na zastávku. Ona však stihla skorší a na zastávke jej nebolo tak som si ju zobral domov aby som jej ju budúci týždeň vrátil. No a keď som to frajerke povedal tak naštvaná že to preháňam.
Je na tom podľa vás niečo zlé?
ďakujem za odpovede
nechápem tomu
A neodporucam jej taketo veci zatlkat. Lebo ak k tebe nabuduce pride a najde tam nejakou nahodou (nahoda je blbec) dievcensku mikinu ktora je schovana, tak to jej uz nijak nevysvetlis. Pockaj si kym vychladne a porozpravaj sa s nou o tom, hlavne co jej na tejto situacii tak vadilo. Ale vopred jej povedz ze sa nechces hadat, len si tuto vec vysvetlit aby ste sa lepsie rozumeli. Aby to nepochopila tak, ze jej chces nieco vycitat a utocit na nu.
Ako ked prisla k tebe a videla tam dievcensku mikinu viem si predstavit ze jej asi vselico napadlo. Ale vysvetlil si jej to tak by nemal byt problem. Skuste sa spolu naucit viac hovorit o svojich pocitoch bez toho aby ste sa urazali. Dajte o tejto veci rec, ona nech ti povie ako sa citila a co si myslela ked tam tu mikinu videla. Pochopis viac jej pocity a myslienky a nabuduce ak sa nieco podobne stane tak jej nieco take povies hned aby nemala dovod a cas fantazirovat. A ona naopak ked ma podozrenie by nemala svoje pocity dusit v sebe a zbytocne sa vytocit ale hned sa ta spytat koho je ta mikina a co u tebs robi, bez nasrateho a podozrievaveho tonu s ty by si sa na taku otazku nemal urazat. Treba pracovat na vztahu a ked sa snazia obe strany tak tych nedorozumeni podozierani a hadok je coraz menej.
Dobry deň,... s kamaratkou som vo vztahu už pol roka jej mama ma ma rada a však mojho otca nie koli tomu chce aby sme sa rozišli nwm čo mam robit či sa mam priatelky vztad alebo bojovat
Dobry deň,... s kamaratkou som vo vztahu už pol roka jej mama ma ma rada a však mojho otca nie koli tomu chce aby sme sa rozišli nwm čo mam robit či sa mam priatelky vztad alebo bojovat
Osobne verim, ze vo vztahu moze byt cisto. Vsetko sa da vysvetlit a pochopit. Nedokazem si predstavit, ze tak normalne vec ako postrazenie zabudnutej veci by malo zostat niecim nevysvetlenym a neakceptovanym obidvomi stranami. Zbytocne sa z nicoho stal problem. Namiesto zamietnutia pod koberec alebo zatvorenia oci by bolo dobre to vycistit. Z nevysvetlenych veci vznika nesloboda. Na jednej strane clovek, ktory strazi mikinu, moze mat logicky pocit, ze ho ktosi zvazuje a berie mu nepravom slobodu. Zostava v nom negativny pocit. Na druhej strane niekto sa citi ohrozeny umelo vytvorenou ale realne neexistujucou konkurenciou. Zostava v nom negativny pocit. Ak sa v buducnosti stane podobna situacia, tak bud ju ten, co strazi mikinu, bude skryvat alebo Len nehovorit o nej. Co bude vysledkom? Bude mat pocit, ze hoci nerobi nic zle, musi nieco zatajovat, teda pocit obmedzenia a neslobody, negativny. A ten druhy, ak na to skor ci neskor pride, zase Len negativny vybuch. Tato neochota veci vysvetlit a pochopit a tvarit sa pritom, ze sa sami vyriesia, to je standardny vztah, ked sa nam nechce riesit alebo sa nam zda nepodstatne riesit, ako sa citi ten druhy, resp. ako sa citime my sami. Naopak, ak tieto malickosti riesime a dokazeme vysvetlit a pochopit, budujeme vo vztahu pocit dovery na jednej strane, a pocit, ze tomu druhemu na nas zalezi, na druhej strane. Podstatou takejto komunikacie je, ze ak ma jedna strana problem, riesit ho z pohladu, ze tato strana ma problem, nie, ze obvini druhu stranu z toho, ze robi nieco zle.
sa cudujes ze ziarli ked pride k tebe domov
a najde cudziu dievcensku mikinu?
sa zamysli?
Na to potrebuješ svedka, teda tú ktorej tá mikina patrí. Ak to nepomôže, budeš musieť to dosvedčiť výskumom odtlačkov.
akože pre mňa to tiež bolo bezvýznamné a neplánoval som o tom hovoriť, ale keď v sobotu prišla ku mne a mal som cez tašku prehodenú tú mikinu (aby som nezabudol) tak som to samozrejme povedal nech si náhodou niečo nepomyslí, no aj tak začala strašne žiarliť a hovorila že kedy som sa jej to chystal povedať
kiddo, vrátiť zabudnutú/stratenú vec majiteľovi je pre mňa niečo tak prirodzené a bezvýznamné ako kýchnutie. Proste to nestojí za reč. Ak to niekto vníma ako zatajovanie, nech si kľudne hovoria o každom smrknutí a koľko vreckoviek, toaleťáku minuli na záchode... ať vládne sloboda a každému ako sa páči :)
Len mať partnera, čo to vidí inak ako ja, tak mu to nepoviem, lebo 1. nič zlé nerobím 2. chcem mať kľud.
Zareagoval si naprosto spravne.